Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Utrka za fajterice

Ove godine zajedno SVE za NJU i Hrvatski zavod za javno zdravstvo tim povodom organiziraju javnozdravstvenu akciju „Budimo zajedno – Utrka za fajterice“ u Parku Zrinjevac. 

Dan narcisa obilježava se prve subote u proljeću i ima važnu ulogu u osvješćivanju javnosti o načinima i važnosti ranog otkrivanja raka dojke. Udruga SVE za NJU osnovana je 21. ožujka, prije 10 godina, i Dan narcisa na neki način obilježava i kao svoju godišnjicu postojanja.

Ove godine zajedno SVE za NJU i Hrvatski zavod za javno zdravstvo tim povodom organiziraju javnozdravstvenu akciju „Budimo zajedno – Utrka za fajterice“ u Parku Zrinjevac.

Tradicionalno, na edukativnim štandovima HZJZ i SVE za NJU građanima će biti dostupne informacije i edukativni letci o prevenciji i Nacionalnom programu za rano otkrivanje raka dojke te o programima Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka i članovima njihovih obitelji. Tijekom trajanja akcije posjetitelji će moći donacijom za narcise i prigodne majice podržati nastavak rada Centra za psihološku SVE za NJU.

Utrka za fajterice oko parka Zrinjevac

U sklopu akcije organizirana je humanitarna utrka pod nazivom Utrka za fajterice oko parka Zrinjevac, a svi koji žele sudjelovati mogu se prijaviti preko izazova „Trčim za fajterice“ na platformi www.cinipravustvar.hr. Čini pravu stvar je jedinstvena online društvena platforma koja svakome omogućava da se angažira i na jednostavan način uz pomoć prijatelja i poznanika prikupi donacije za neki dobrotvorni cilj. Akcija nije natjecateljskog već simboličnog i humanitarnog karaktera, jer svi koji prođu kroz cilj su pobjednici, a prikupljeni iznos od kotizacija namijenjen je za Program psihosocijalne podrške ženama oboljelima od raka.

Oni koji žele sudjelovati u utrci trebaju uplatiti minimalno 20 kuna kotizacije na www.cinipravustvar.hr s naznakom „Trčim za fajterice“  ili na štandu Udruge na Zrinjevcu na dan akcije. Registracija i pripreme počinju u 10 sati, a početak utrke je u 11 sati.

Tema javnozdravstvene akcije je zajedništvo u liječenju i brizi za bolesnice. Na akciji  će se tako ujediniti svi koju pružaju podršku bolesnicama: članovi njihovih obitelji, prijatelji te predstavnici svih organizacija koje pružaju podršku akciji, a među njima su onkolozi, medicinske sestre, farmaceuti, liječnici obiteljske medicine, studenti, djelaznici HZJZ i drugi, i naravno predstavnici Udruge. Pozivamo sve građane da svojim sudjelovanjem daju podršku oboljelima, jer je opća društvena podrška i senzibilitet javnosti bitan segment u liječenju i procesu oporavka i reintegracije u društvo. Utrku za fajterice vodit će  ambasador akcije Bruno Šimleša.

Dream team štafeta

Nakon Utrke za fajterice organizatori su pripremili posebno događanje Dream team štafetu u kojoj sudjeluju u ime svih oboljelih Ana Pavlović, Iva Grgić Ozimec i Ljiljana PranjićProgram će voditi Bruno Šimleša i Frano Riđan.

Akciju podržavaju: Hrvatsko društvo za internističku onkologiju, Hrvatsko farmaceutsko društvo, Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska udruga medicinskih sestara, Udruga studenata medicine CroMSIC, Koordinacija hrvatske obiteljske medicine, Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Medicinski fakultet Sveučilište u Zagrebu i Klinički bolnički centar Zagreb.

Detaljne informacije mogu se naći na mrežnim stranicama Udruge  www.svezanju.hr i FB.

Ne propustite

Zanimljivosti

U Hrvatskoj svake godine čak tri tisuće žena oboli od raka dojke, a bitku izgubi njih gotovo sedam stotina.

Brinimo jedna o drugoj

Psihološka podrška pacijentima je, vjerujem, puno važnija NAKON što sve prođe jer tijekom bolesti je važno samo prebroditi dan po dan, a nakon svega...

Zanimljivosti

U organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska, u 11 sati je od Hrvatskog narodnog kazališta krenula tradicionalna povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke,...

Brinimo jedna o drugoj

'Želimo poslati poruku da je žena lijepa sama po sebi, da je ta ljepota u nama, a ne u našoj kosi', poručuje predsjednica Udruge...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.