Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Uvijek morate uvažavati mišljenje partnera

Uvažavanje stavova i mišljenja, čak i onda kada se razlikuju, jamče uspjeh svake veze.

Problem s kojim se partneri suočavaju u mnogim brakovima jest osuđivanje. Katkad zbog životnoga ritma, stresa na poslu ili u vlastitoj obitelji u svakoj rečenici nastojimo čuti nešto u čemu prepoznajemo partnerove optužbe ili prigovore, iako to nije njegova namjera.

Stati na loptu

Do svađe može doći bez ikakva razloga, posebice ako ste svjesni svoje impulzivnosti.

Problem oko kojeg se muž i žena počnu prepirati često nije pravi razlog svađe. Naprimjer, kad prepirka započne tako što muž kaže ženi: “Ti uvijek kasniš!”, on se možda ne ljuti zbog toga što je mora malo pričekati, nego zato što ima osjećaj da ona nema obzira prema njemu. Tada radije otiđite u sobu, prošećite parkom, legnite u kadu ili učinite nešto za sebe, ono što vas doista opušta. Partner vam neće zamjeriti zbog toga.

Često se, posebice nakon rođenja djeteta, javljaju problemi u spolnome životu. Na kraju dana i nakon mnogobrojnih obveza žena nije raspoložena voditi ljubav.

Iako je spolni odnos najintimniji oblik komunikacije, učestali spolni odnosi nisu potvrda ljubavi ili intimnosti para. Ako niste raspoloženi voditi ljubav, otvoreno razgovarajte s partnerom.

U partnerovu ponašanju kao u ogledalu uočavamo vlastite nedostatke s kojima se ne želimo ili ne možemo suočiti. Zbog toga, prije nego što optužimo partnera, trebamo se suočiti s vlastitim manama.

Promijeniti možemo samo sebe

Za dobar brak potrebno je održavati čvrste i zdrave veze i s drugim ljudima. Svatko vjeruje kako može promijeniti partnera ili ga barem prilagoditi svojim kriterijima. To je velika zabluda! Promijeniti možete samo sebe!

Čak i ako se vi i vaš bračni partner jako dobro slažete te imate osjećaj da ste stvoreni jedno za drugo, nećete o svemu imati isto mišljenje. Zašto je to tako? Zato što ne postoje dvije potpuno iste osobe. Različitost može doprinijeti tome da bračni život bude lijep i zanimljiv, a može i uzrokovati trzavice u braku. Nažalost, kod mnogih parova razlike u mišljenju dovode do trzavica i napetosti.

Čak i najbolji parovi zadovoljstvo i potporu trebaju tražiti i izvan bračne zajednice – u obitelji i kod prijatelja te ugađajući samima sebi – inače će se partner osjećati kao da je u okovima.

Komunikacija je jedini način na koji bračni partneri mogu ostvariti i održati međusobnu bliskosti i razumjeti se. Podijelite s partnerom svoje probleme, recite mu što vas muči i zasigurno ćete naići na razumijevanje.

Znat ćete da vas voli jer što god treba dogovoriti ili odlučiti, čak i onda kada se odluke ne odnose isključivo na vas dvoje, uvijek vas pita za mišljenje i cijeni ga. Uvažava vaše stavove i poglede, čak i onda kada se razlikuju od njegovih.

Ne propustite

Život u dvoje

8 iritantnih rečenica koje mora podnositi gotovo svaka solo žena!

Drama Queen

Nagledala sam se svakakvih veza, naslušala sam se svakakvih priča, promatrala lijepe, ružne i najljepše trenutke i jednostavno naučila da uvijek, na kraju priče,...

Život u dvoje

Što su žene pametnije, dubokoumnije, to im je teže naći srodnu dušu.

Život u dvoje

Bruka i brak više ne idu u istu rečenicu. Nije sramota razvesti se, veća je sramota živjeti u lošem braku

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.