Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Uvijek nas nešto pokreće. I ljubav svakako

Jer u ljudskoj prirodi je da smo u pokretu… Ipak smo mi energetska bića.

Bez obzira na početak godine (još uvijek je početak, molim lijepo) za koje se smatra da je, ili bi moglo biti, jedno od depresivnijih razdoblja u godini i bez obzira koje razdoblje uopće jest, svi se mi znamo povremeno voziti u leru (makar de facto to i nije vožnja, znaju vozači)…. Znači, naći se u tom nekom bestežinskom stanju kada nam i dobra i loša vijest podjednako ne izazivaju uzbuđenje ili skok u EKG krivulji. Možda smo stisnuli pauzu ili reset (bolje zvuči), a možda se samo malo zasitili života, ljudi, posla, obaveza.

Ok, i to je u redu. Desi se to s vremena na vrijeme, kada više dajemo nego primamo. Samo se trebamo znati sami vratiti natrag u prvu. Jer u ljudskoj prirodi je da smo u pokretu… Ipak smo mi energetska bića. A priroda energije je da se kreće. Kada stagnira, znate i sami onu o ustajaloj vodi –  smr…

Uvijek postoji nešto što nas pokreće.

Zahvalnost (prije svega).

I ljubav svakako.

  1. KORAK

Treba samo malo dignuti glavu od svog dupeta i pogledati okolo. Naviknuli smo često ne gledati oko sebe, nego samo sebe. A činjenica je da smo….okruženi prirodom i drvećem koje nam neprestano daje kisik, a ne traži zauzvrat ništa, pjevom ptičica koje nas počaste svakog dana, suncem koje nas grije od jutra do mraka (čak i kada ga ponekad ne vidimo), daje nam potreban vitamin D i znanstveno dokazano uveseljava (čitaj: potiče proizvodnju hormona sreće iliti serotonina), ljubavi kućnih ljubimaca ili bilo koje životinje, brigom mame da uvijek imaš nešto za jesti jer da ne bi slučajno ostao gladan (sve mame su iste), ljubavlju prijatelja koji su tu oko tebe u glupostima i u podršci, i ljubavlju prema samom sebi.

Zato nahrani svoju dušu, napuni svoju bateriju, inspiriraj se i kreni. Tako je jednostavno. I ustvari lako.

Samo kreni.

Stavi si vazu s cvijećem na radni stol i veselo mu se iznenadi svaki put kada digneš glavu od radnog stola… Ili stavi crveni lak na nokte jer je znanstveno dokazano da crvena boja potiče ljubav i strast. A i ipak se nalazimo u mjesecu ljubavi.

  1. KORAK

Osim inspiracije koju možeš naći svugdje samo nauči gledati, nauči sam sebe napuniti energijom. Joga, meditacija, vježbe disanja (kojima i je jedna od primarnih funkcija da nas napune energijom jer kisik nije samo O2, već je i prana/energija) ili šetnja prirodom, do kuće, s posla, iz grada – biraj samo neke od dostupnih ti alata ili kombiniraj sve alate zajedno.

I već se bližiš lagano prvoj brzini.

  1. KORAK

Treća stvar je dobra stara rutina. Po postupku, znaš što trebaš raditi, pa se primi posla i ne lupetaj o glupostima. Zaista, kada bi se ljudi više primili (svog) posla, ne bi imali toliko vremena izmišljavati gluposti. Ponajprije o sebi samima.

Kada ponovno osjetiš tu iskru, strast, energiju da ponovno kola tvojim životom, a život venama…nećeš se ni snaći a već ćeš biti u drugoj. Samo tako nastavi (slijedi proceduru od tri koraka) i vrlo brzo ćeš se naći u trećoj pa četvrtoj brzini.

Naravno, možeš ići i u petu brzinu no, za duge staze i što dulju istrajnost (i da ne potrošiš previše benzina) bolje je balansirati u trećoj i četvrtoj brzini. Doduše auto koji vozim ima i šest brzina, to je kao ekonomski mod pete brzine. I to bude prava uživancija ponekad na otvorenim cestama. Sve je to dio lude vožnje života.

Čovječe, pokreni se već danas (ako već nisi).

I inspiriraj se tim malim ali velikim stvarima u tvom životu.

Autor teksta: Požuri Polako

Više

Fashion report

U vrijeme kada se svijet oko nas mijena nevjerojatnom brzinom, moda slijedi isti korak.

Dobar posao

Važno naučiti što učinkovitije upravljati vlastitim vremenom i posvetiti više vremena stvarima koje nam život znače, poput obitelji, prijatelja, bavljenja hobijima i aktivnostima koje...

Horoskop

Tko se najbolje snađe kad nešto treba učiniti brzo, u trenutku?

Seks

Seks na brzaka se vrlo rijetko može dogoditi sam od sebe, bez ikakvog poticaja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.