Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Uvijek nešto krene krivo?

Bezbroj je varijacija na temu, ali poanta je da se stvari stalno mijenjaju.

Dugo sam pokušavala srediti sve stvari u životu. Pokušavala sam srediti odnose u obitelji, postaviti karijeru, urediti društveni život, učiti i razvijati se kao osoba.

I sve to je s vremena na vrijeme bude u redu ali uvijek nakon nekog vremena nešto krene krivo. Konačno sam shvatila da je to, zapravo, gubitak energije i uzaludan trud jer idem protiv života.

Ponekad samo trebate razgovarati s četverogodišnjakom i 84-godišnjakom kako biste ponovno razumjeli život. 

Kristen Butler

Karijera i/ili ljubav

Možemo imati fantastičnu karijeru i puno novca, ali ćemo vjerojatno biti emotivno neispunjeni jer nemamo vremena. Možemo imati divne odnose, ali tada ne zarađujemo dovoljno. Možemo imati i ljubav i karijeru ali će se dogoditi pandemija.

Bezbroj je varijacija na temu, ali poanta je da se stvari stalno mijenjaju. A to znači kako će nam nekad pogodovati, a nekad ne.


U život je utkano i to da stvari krenu krivo.

Možda baš zato kako bi znali kada su u redu. Ili kako bi nešto naučili ili težili napretku. Jer čovjek se mijenja najprije kada ga okolnosti na to prisile. Ne mora to biti tako ali za većinu od nas, to je najčešći poticaj.

Krivo ili pravo?

I onda se postavlja pitanje, krene li uvijek krivo ili je to samo naša percepcija. Jer sve što se meni čini krivo, za nekoga je uvijek dobro i obrnuto.
Kada znamo da je sve povezano i da smo svi u ovome skupa tada će nam to imati smisla. Ako vjerujemo da smo odvojeni i da je svatko za sebe, tada se borimo i nije nam važno da je tamo nekom dobro.
I u ovoj pandemiji je isto. Nekome je koristila, nekoga je upropastila.

Nekoga je probudila da uvidi što je važno u životu, a netko čeka da se stvari vrate na staro.

I svatko od nas može izabrati hoće li se zbog toga ljutiti, biti zahvalan i sretan ili tužan i uplašen.

A uvijek možemo sagledati i širu sliku.

Ako nemate na čemu biti zahvalni, provjerite svoj puls.

Nepoznati autor


Promjena je stalna


I što je uvijek najkorisnije potrebno je sagledavati sebe kao pojedinca koji je važan dio svega. Iako nam se, možda, čini da to nije tako. Ali to je stara priča o odvojenosti i varijanta ja protiv tebe i mi protiv svijeta.

Na kraju krajeva ništa nije trajno ni sigurno osim promjene. Znati plesati s njom je umijeće! Znati se prilagoditi kada stari pođu krivo je mudrost!
Sve informacije i znanje ovog svijeta neće nam puno značiti ako se ne znamo prilagoditi situaciji i iskoristiti prilike koje se otvaraju.

U današnjem svijetu fleksibilnost je iznimno važna. Otpuštanje starih načina razmišljanja, starog načina života prijeko je potrebna.
Otvoren um i prihvaćanje novih spoznaje najprije će nam omogućiti da živimo kvalitetan život.

Svijest o tome da je sve povezano i da sam važan dio cijele slagalice motivira da sudjelujemo i živimo najbolje što možemo. I onda kada sve krene “krivo”.

Nikad ne možeš sve znati. Dio onoga što znaš je uvijek pogrešno. Možda je to najvažniji dio. Dio mudrosti leži u spoznaji toga. Dio znanja leži u tome da se unatoč tome nastavi.

Robert Jordan

Ne propustite

Život u dvoje

Apsolutno svaki par prolazi kroz ovih sedam faza odnosa.

Suncokreti na oblacima

Umori se čovjek kroz život tražeći dobro u svakom, u svemu.

Suncokreti na oblacima

Moja prijateljica se razvodi već godinama. Godinama slušam kako vrti istu priču u krug.

Život u dvoje

Vrijeme je da otkrijemo tajnu!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.