Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Uzbudljiv listopad na Viasat History

Od starog Egipta, preko razbijanja šifri do serije koja donosi nevjerojatnu priču o podzemnoj poljskoj državi!

Kako bi osjetili duh nekih prošlih razdoblja, za vas smo pripremili popis intrigantnih serija koje možete pogledati na Viasat History!

Stari Egipat – Kronika jednog carstva

Premijerno od srijede 5. listopada u 21:00

Prije oko 5000 godina, uz rijeku Nil nastalo je jedno od najvećih i najmoćnijih carstava u povijesti: Stari Egipat. Sve do danas smatraju ga neobičnim i tajanstvenim. Ova serija prikazuje jedinstvena postignuća Egipćana u vladanju državom, kulturi i društvu. Znanstvenici i istraživači iz raznih zemalja dešifriraju fascinantne aspekte te napredne kulture.

Svaka epizoda bavi se jednim od aspekata te fascinantne kulture, od Nila do njezinih božanstava i kraljeva, velikih metropola i kulta smrti, piramida i žena Starog Egipta do ratova i, naposljetku, propasti prve napredne civilizacije.

Razbijanje šifre

Premijerno od četvrtka 6. listopada u 21:00

Od bizarnih pradavnih znakova do nasumičnih brojeva i slova, kodovi i šifre koriste se tisućama godina za slanje tajnih poruka, skrivanje identiteta i djelovanje izvan zakona. Odgonetavanje tih šifri može otkriti vojne tajne, razotkriti ubojite neprijatelje, pa čak i rasvijetliti izgubljene civilizacije.

Ova serija razotkriva neke od najpoznatijih i najzloglasnijih svjetskih šifriranih tekstova, otkrivajući nam kako su dekriptirani, sjajne umove koji su razbili njihove šifre i tajne koje su skrivali.

Podzemna vojska

Premijerno od subote 8. listopada u 21:00

Četverodijelna serija koja donosi nevjerojatnu priču o podzemnoj poljskoj državi, najvećoj skupini antihitlerovskih gerila u okupiranoj Europi. Snimana u Poljskoj, ova serija otkriva presudnu ulogu koju je podzemni pokret odigrao u prikupljanju obavještajnih podataka, komunikaciji sa Saveznicima i potkopavanju njemačkog ratnog stroja.

Serija je popraćena arhivskim snimkama, od kojih su neke prvi put prikazane izvan Poljske, kao i pisanim i snimljenih izvješćima iz prve ruke, stručnim mišljenjem uglednih povjesničara, uključujući Pawela Ukielskog, zamjenika upravitelja Muzeja varšavskog ustanka, i profesora Rafala Wnuka s Instituta za povijest Poljske akademije znanosti. Serija također otkriva kako je poljski podzemni pokret pokazao nevjerojatnu izdržljivost suočen s nacističkim zvjerstvima te kako su njegove akcije promijenile tijek Drugog svjetskog rata.

Više

Zanimljivosti

Šesnaesti veljače 1923. godine najčudesniji je dan u povijesti arheoloških istraživanja u Egiptu; tog je dana slavni egiptolog i istaknuti arheolog Howard Carter skinuo...

Trendovi

Od luksuza za vrijeme rata do simbola ženstvenosti.

Zanimljivosti

Korištenje dobro poznatih serija ili filmova kao pomoć u stvarnome svijetu je fenomen koji možemo gledati i kroz prizmu samih izražavanja.

Zanimljivosti

Priča se da negdje duboko u divljini planina Pitt Lakea, u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, leži izvor zlata vrijedan milijarde dolara.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.