Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Uzbudljiv listopad na Viasat History

Od starog Egipta, preko razbijanja šifri do serije koja donosi nevjerojatnu priču o podzemnoj poljskoj državi!

Kako bi osjetili duh nekih prošlih razdoblja, za vas smo pripremili popis intrigantnih serija koje možete pogledati na Viasat History!

Stari Egipat – Kronika jednog carstva

Premijerno od srijede 5. listopada u 21:00

Prije oko 5000 godina, uz rijeku Nil nastalo je jedno od najvećih i najmoćnijih carstava u povijesti: Stari Egipat. Sve do danas smatraju ga neobičnim i tajanstvenim. Ova serija prikazuje jedinstvena postignuća Egipćana u vladanju državom, kulturi i društvu. Znanstvenici i istraživači iz raznih zemalja dešifriraju fascinantne aspekte te napredne kulture.

Svaka epizoda bavi se jednim od aspekata te fascinantne kulture, od Nila do njezinih božanstava i kraljeva, velikih metropola i kulta smrti, piramida i žena Starog Egipta do ratova i, naposljetku, propasti prve napredne civilizacije.

Razbijanje šifre

Premijerno od četvrtka 6. listopada u 21:00

Od bizarnih pradavnih znakova do nasumičnih brojeva i slova, kodovi i šifre koriste se tisućama godina za slanje tajnih poruka, skrivanje identiteta i djelovanje izvan zakona. Odgonetavanje tih šifri može otkriti vojne tajne, razotkriti ubojite neprijatelje, pa čak i rasvijetliti izgubljene civilizacije.

Ova serija razotkriva neke od najpoznatijih i najzloglasnijih svjetskih šifriranih tekstova, otkrivajući nam kako su dekriptirani, sjajne umove koji su razbili njihove šifre i tajne koje su skrivali.

Podzemna vojska

Premijerno od subote 8. listopada u 21:00

Četverodijelna serija koja donosi nevjerojatnu priču o podzemnoj poljskoj državi, najvećoj skupini antihitlerovskih gerila u okupiranoj Europi. Snimana u Poljskoj, ova serija otkriva presudnu ulogu koju je podzemni pokret odigrao u prikupljanju obavještajnih podataka, komunikaciji sa Saveznicima i potkopavanju njemačkog ratnog stroja.

Serija je popraćena arhivskim snimkama, od kojih su neke prvi put prikazane izvan Poljske, kao i pisanim i snimljenih izvješćima iz prve ruke, stručnim mišljenjem uglednih povjesničara, uključujući Pawela Ukielskog, zamjenika upravitelja Muzeja varšavskog ustanka, i profesora Rafala Wnuka s Instituta za povijest Poljske akademije znanosti. Serija također otkriva kako je poljski podzemni pokret pokazao nevjerojatnu izdržljivost suočen s nacističkim zvjerstvima te kako su njegove akcije promijenile tijek Drugog svjetskog rata.

Ne propustite

Zanimljivosti

Kleopatrino počivalište okruženo je velom tajne, kao i okolnosti njezine smrti.

Drama Queen

Je li nam dobro ili nas više nije briga ili što? Odakle nam tolika opravdanja? Što ćemo?

Zanimljivosti

Za vas smo odabrali nekoliko novih hit serija sa sva tri streaming servisa koje obavezno morate pogledati.

Zanimljivosti

Šesnaesti veljače 1923. godine najčudesniji je dan u povijesti arheoloških istraživanja u Egiptu; tog je dana slavni egiptolog i istaknuti arheolog Howard Carter skinuo...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.