Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Valentinovo u znaku zelene boje

Ove godine Valentinovo nam je podsjetnik da okrenemo novi list u brizi za okoliš.

Održivost je u srži poslovanja kompanije Nestlé, a u nastojanju da ovogodišnje Valentinovo bude u znaku zelene boje, donosimo savjete koji mogu pomoći da, osim ljubavi koju pokazujemo voljenoj osobi, pokažemo koliko volimo i naš planet. Nećemo ga promijeniti preko noći, kao ni svoje navike, ali dobar početak su mali koraci i odluke kojih se možemo držati i s kojima možemo početi odmah. Ove godine Valentinovo nam je podsjetnik da okrenemo novi list u brizi za okoliš. Darujmo više ljubavi za naš planet.

1. Poklonite vrijeme i zajedničke trenutke

Lako zaboravljamo kako je jedan od najvrjednijih poklona „resurs“ koji nam često nedostaje, a to je vrijeme koje poklanjamo jedni drugima i uspomene koje stvaramo. Ovo Valentinovo možemo provesti i s našim mališanima jer 14. veljače je dan kad slavimo ne samo romantičnu ljubav, već i onu koju osjećamo prema djeci, roditeljima i prijateljima. Kao inspiracija i poticaj za zabavno druženje nam može poslužiti i prva digitalna kuharica nastalu u sklopu inicijative Vrtim Zdravi Film. Za pripremu većine uravnoteženih obroka iz kuharice potrebno je odvojiti tek pola sata, a recepti koji su pristigli iz cijele Hrvatske poticaj su da se cijela obitelj uključi u kuhanje i zajedničko blagovanje te tako usvajaju zdrave navike.

2. Čokolade koje volite, a koje vole planet

Moramo biti iskreni i priznati kako se većina nas pretvori u sretno dijete čim netko spomene poklon. (Ne)strpljivo otvaramo lijepo umotani dar, plastični omot od bombonijere, a vrpca koja ga krasi završava na drugoj strani prostorije. I što sad? Umjesto bacanja ukrasnog papira i ostalih materijala u jedan koš, potrebno ih je razvrstati, reciklirati i ako je moguće – ponovno upotrijebiti. Možete odabrati i slatke poklone koji već dolaze u reciklabilnom pakiranju poput čokoladica Smarties i KitKat Chunky.

3. Impresionirajte zelenim odabirom

Za sve one koji misle da prekasno čitaju ovaj članak – još stignete biti junaci. Ideja je sljedeća: ako ste rezervirali romantičnu večeru u restoranu, odaberite plant-based jelovnik. Ovo je odlična prilika da u stvarnost provedemo već zaboravljenu odluku „nova godina, novi ja“. Za kampanjce koji sve rade u zadnji trenutak, romantična večera u vlastitom domu također je odlična ideja uz Garden Gourmet proizvode sa sastojcima biljnog podrijetla, koji dolaze u reciklabilnom pakiranju. Ovakva večera sigurno zaslužuje dodatne bodove jer je ukusna, a ujedno pridonosi smanjenju emisije stakleničkih plinova. Inspirirati se možete plant – based receptima s potpisom chefa Maria Mihelja.

4. Dijelite ljubav i hranu

Biraj Zeleno – više ljubavi, manje otpada od hrane bila je upravo glavna poruka Nestlé edukativne kampanje kojom smo željeli educirati o važnosti smanjenja otpada hrane u kućanstvima te potaknuti na konkretnu akciju i promjene ponašanja. Ova poruka može biti još snažnija u prigodama kada sami sebi ne pripremamo obroke. Često je restoranski meni, osim što je ukusan, prilično obilat sastojcima stoga nam često ostane višak hrane. U slučaju da je jedna porcija hrane dovoljna za dvoje, podijelite je s voljenom osobom. Ne, niste škrti, nego razmišljate o nepotrebnom bacanju viška hrane. U slučaju da hrane ostane, bez srama zatražite da vam zapakiraju ostatak da imate ručak za sutra. Priroda i kućni budžet će vam biti zahvalni.

5. Uvijek nastojte birati zeleno

Često nam problem predstavlja kreativnost, posebice kada su u pitanju tekstovi za čestitke. Ove godine naš planet je naša muza. Čestitka može biti od recikliranog papira, a da bi je uvijek imali uz sebe neka sadrži korisne savjete poput onih kako nastojati birati zelene alternative.

Više

Putovanja

Od pametnih gradova u nastajanju do džungli koje su predložak za održivi turizam u prirodi uz biljni i životinjski svijet, mnogo je odredišta diljem...

Seks i osjećaji

U potrazi za odgovorima vezanim za sretne veze, ispunjene ljubavi i dobar seks, porazgovarali smo sa Sanjom Tatalović, trenericom osobnog rasta

Zanimljivosti

Za objavu nove pjesme pod nazivom „Strah od ljubavi“, Ana Rucner odabrala je savršen trenutak.

Zanimljivosti

Valentinovo predstavlja idealnu priliku za romantični bijeg iz grada s partnerom odnosno partnericom iz žrvnja dnevne kolotečine.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.