Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Valentinovo u znaku zelene boje

Ove godine Valentinovo nam je podsjetnik da okrenemo novi list u brizi za okoliš.

Održivost je u srži poslovanja kompanije Nestlé, a u nastojanju da ovogodišnje Valentinovo bude u znaku zelene boje, donosimo savjete koji mogu pomoći da, osim ljubavi koju pokazujemo voljenoj osobi, pokažemo koliko volimo i naš planet. Nećemo ga promijeniti preko noći, kao ni svoje navike, ali dobar početak su mali koraci i odluke kojih se možemo držati i s kojima možemo početi odmah. Ove godine Valentinovo nam je podsjetnik da okrenemo novi list u brizi za okoliš. Darujmo više ljubavi za naš planet.

1. Poklonite vrijeme i zajedničke trenutke

Lako zaboravljamo kako je jedan od najvrjednijih poklona „resurs“ koji nam često nedostaje, a to je vrijeme koje poklanjamo jedni drugima i uspomene koje stvaramo. Ovo Valentinovo možemo provesti i s našim mališanima jer 14. veljače je dan kad slavimo ne samo romantičnu ljubav, već i onu koju osjećamo prema djeci, roditeljima i prijateljima. Kao inspiracija i poticaj za zabavno druženje nam može poslužiti i prva digitalna kuharica nastalu u sklopu inicijative Vrtim Zdravi Film. Za pripremu većine uravnoteženih obroka iz kuharice potrebno je odvojiti tek pola sata, a recepti koji su pristigli iz cijele Hrvatske poticaj su da se cijela obitelj uključi u kuhanje i zajedničko blagovanje te tako usvajaju zdrave navike.

2. Čokolade koje volite, a koje vole planet

Moramo biti iskreni i priznati kako se većina nas pretvori u sretno dijete čim netko spomene poklon. (Ne)strpljivo otvaramo lijepo umotani dar, plastični omot od bombonijere, a vrpca koja ga krasi završava na drugoj strani prostorije. I što sad? Umjesto bacanja ukrasnog papira i ostalih materijala u jedan koš, potrebno ih je razvrstati, reciklirati i ako je moguće – ponovno upotrijebiti. Možete odabrati i slatke poklone koji već dolaze u reciklabilnom pakiranju poput čokoladica Smarties i KitKat Chunky.

3. Impresionirajte zelenim odabirom

Za sve one koji misle da prekasno čitaju ovaj članak – još stignete biti junaci. Ideja je sljedeća: ako ste rezervirali romantičnu večeru u restoranu, odaberite plant-based jelovnik. Ovo je odlična prilika da u stvarnost provedemo već zaboravljenu odluku „nova godina, novi ja“. Za kampanjce koji sve rade u zadnji trenutak, romantična večera u vlastitom domu također je odlična ideja uz Garden Gourmet proizvode sa sastojcima biljnog podrijetla, koji dolaze u reciklabilnom pakiranju. Ovakva večera sigurno zaslužuje dodatne bodove jer je ukusna, a ujedno pridonosi smanjenju emisije stakleničkih plinova. Inspirirati se možete plant – based receptima s potpisom chefa Maria Mihelja.

4. Dijelite ljubav i hranu

Biraj Zeleno – više ljubavi, manje otpada od hrane bila je upravo glavna poruka Nestlé edukativne kampanje kojom smo željeli educirati o važnosti smanjenja otpada hrane u kućanstvima te potaknuti na konkretnu akciju i promjene ponašanja. Ova poruka može biti još snažnija u prigodama kada sami sebi ne pripremamo obroke. Često je restoranski meni, osim što je ukusan, prilično obilat sastojcima stoga nam često ostane višak hrane. U slučaju da je jedna porcija hrane dovoljna za dvoje, podijelite je s voljenom osobom. Ne, niste škrti, nego razmišljate o nepotrebnom bacanju viška hrane. U slučaju da hrane ostane, bez srama zatražite da vam zapakiraju ostatak da imate ručak za sutra. Priroda i kućni budžet će vam biti zahvalni.

5. Uvijek nastojte birati zeleno

Često nam problem predstavlja kreativnost, posebice kada su u pitanju tekstovi za čestitke. Ove godine naš planet je naša muza. Čestitka može biti od recikliranog papira, a da bi je uvijek imali uz sebe neka sadrži korisne savjete poput onih kako nastojati birati zelene alternative.

Ne propustite

Dobar posao

Situacije se mijenjaju, okviri se mijenjaju, pandemija je promijenila društvo u cjelini. Tako će, zbog svjetskih i EU regulativnih okvira, tema održivosti za deset...

Savjeti stručnjaka

Menstruacija tijekom ovog posebnog dana može vas podsjetiti da budete nježni prema sebi.

Putovanja

Od pametnih gradova u nastajanju do džungli koje su predložak za održivi turizam u prirodi uz biljni i životinjski svijet, mnogo je odredišta diljem...

Seks i osjećaji

U potrazi za odgovorima vezanim za sretne veze, ispunjene ljubavi i dobar seks, porazgovarali smo sa Sanjom Tatalović, trenericom osobnog rasta

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.