Vama divnim ženama…

Drage moje majke, kćeri, sestre, tete….,da, danas se želim posvetiti vama divnim ženama. Sigurna sam da imamo i predivne očeve, sinove, braću, stričeve, ali njima ću posvetiti neki drugi tekst.

Znate, često čujem kako ljudi međusobno pričaju da su njihova djeca još uvijek naivna i da vjeruju u Djeda Božićnjaka, vile, vilenjake, kočiju i sobove!? Nisam sigurna da li sami sebe razuvjeravaju pa traže potvrdu ili se samo iz vlastitog razočaranja pokušavaju narugati navodnoj naivnosti. Ono što moramo svi zajedno potvrditi i ustvrditi jest da Duh Božića živi i postoji, da su gradovi okićeni prekrasnim svjetlucavim lampama, da su stolovi puni predivne hrane, da su darovi ispod bora, da su i odrasli i djeca nasmijani, sretni i veseli.

Pa tko je to sve uredio i priredio?

Zaista nisam vidjela predivnog, debeljuškastog djeda u crvenom baršunastom odjelu da se spušta kroz dimnjak i donosi nam pregršt darova, ljubavi i zajedništva.

pexels-photo-257855

To vam ne mogu posvjedočiti, ali zato sam vidjela i gledam svakoga dana prekrasne dobre vile, čitaj majke, kako jure po dućanima i kupuju darove svojoj i tuđoj djeci, svojim majkama, partnerima, kolegama… Što je još bolje od našeg najdražeg Djedice te vile su s nama svih 365 dana u godini. Zar smo stvarno u svemu doslovni pa čekamo čudo spuštanja kroz dimnjake, a ne vidimo svakodnevno čudo nesebične ljubavi naših najbližih i najdražih bića koja posjeduju svu čaroliju Božića: ljubav, nježnost, brigu, požrtvovnost, nesebičnost….

Sve što imamo uzimamo olako, kao podrazumijeva se, hajdemo ovog Božića pružiti zahvalnost onima koje puno toga rade za nas, koje nas vole i podržavaju, razumiju, kojima je naša sreća važnija od njihove vlastite! Najčešće su to naše majke, prijateljice, sestre, supruge..! Pokažite i vi njima kako izgleda Božićno čudo ljubavi, pažnje i zahvalnosti. Volite ih kao što čarobne vile vole vas!

Grli vas i pozdravlja jedna čarobna vila!

P.S. Kako biste upotpunili nezaboravno vrijeme i pred sam Božić za vas smo priredili prigodnu kompoziciju eteričnih ulja: Čaroban Božić. Sigurna sam da će oduševiti vas i vase ukućane jer stvara neodoljivu atmosferu topline i ugode Božića u vašem domu. Uživajte!

Autor: Dea Flores