Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Veliki povratak Johnnyja Deppa u filmskom hitu Jeanne du Barry

Filmski hit JEANNE DU BARRY samo je u Francuskoj pogledalo 800.000 ljudi, u ostatku Europe skupio je preko milijun gledatelja, a u domaća kina stiže 30. studenog!

Povijesna drama JEANNE DU BARRY poslužila je kao film otvorenja ovogodišnjeg festivala u Cannesu gdje je izazvala neviđenu pozornost ne samo zbog toga što ju je režirala bivša supruga velikog redatelja Luca Bessona. Pored Maïwenn koja je osim scenarija i režije također odglumila i naslovni lik, glavnu ulogu u filmu tumači Johnny Depp kojemu je nastup u ovom djelu ujedno označio i njegov veliki povratak u svijet filma.

Naime, nakon dugotrajnog i iscrpljujućeg sudskog procesa s Amber Heard, Depp je izašao kao svojevrsni pobjednik te ponovno postao mamac za rezultate na kinoblagajnama. Dokaz tome svakako je kino rezultat filma JEANNE DU BARRY, jer ga je samo u Francuskoj do danas pogledalo nevjerojatnih 800.000 ljudi, a nije naodmet i spomenuti da je ovo bio prvi film u devet godina s najboljim box-office rezultatom za neki film koji je otvorio najveći filmski festival u svijetu.

No, nije samo Depp glavna zvijezda ovog filma. I njegova scenaristica, redateljica te glavna glumica Maïwenn također je odavno postala renomiranom filmskom umjetnicom koja iza sebe ima nagradu žirija iz Cannesa za svoj izvrstan film “Polisse” iz 2011. godine, a tu je i već spomenuti “Moj kralj” kojeg je u konačnici u francuskim kinima vidjelo gotovo 750.000 gledatelja.

Radnja filma

Jeanne Vaubernier, djevojka iz radničke klase odlučna da se uspinje na društvenoj ljestvici, koristi sav svoj šarm kako bi pobjegla iz siromaštva. Njezin ljubavnik, grof du Barry, nakon što se obogatio zahvaljujući njezinim ljubavnim spletkama, želi je predstaviti kralju pa uz pomoć utjecajnog vojvode de Richelieua osmisli njihovo upoznavanje. No njihov prvi susret nadmaši sva njegova prvotna očekivanja, jer za kralja Luja XV. i Jeanne to će biti ljubav na prvi pogled.

S kurtizanom, kralj će iznova otkriti glad za životom, i to toliko da više ne može zamisliti svoj život bez nje pa je odlučuje imenovati službenom miljenicom. A rezultat svega je, naravno, skandal. Jer baš nitko drugi ne želi djevojku s ulice na dvoru.

Ne propustite

Zanimljivosti

Najveće platno u Hrvatskoj, kristalno čista slika, laserski precizan digitalni zvuk, najoštriji 3D, elementi su IMAX® doživljaja koji se može iskusiti u CineStaru Arena...

Zanimljivosti

U nastavku slijedi pregled novih naslova i datuma premijera za zabavno ljeto.

Zanimljivosti

Otkrijte najnovije preporuke za uživanje u toplim ljetnim večerima uz vrhunske serije.

Zanimljivosti

Veliko platno i još veći broj filmskih naslova obećavaju zaista moćno ljeto! Evo naslova koje ne smijete propustiti, a u ugodne klimatizirane kino dvorane...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.