Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Vikend izlet u Ogulin: Sjećate se Malika Tintilinća? Ili Jagora?

Kosjenka, Regoč, Ribar Palunko, Malik Tintilinić, Jagor i mnogi drugi likovi iz bajki Ivane Brlić Mažuranić koji su nam svima duboko urezali u pamćenje i obilježili naše djetinjstvo i dalje žive, i to upravo u Ivaninoj kući bajke u Ogulinu.

Kosjenka, Regoč, Ribar Palunko, Malik Tintilinić, Jagor i mnogi drugi likovi iz bajki Ivane Brlić Mažuranić koji su nam svima duboko urezali u pamćenje i obilježili naše djetinjstvo i dalje žive, i to upravo u Ivaninoj kući bajke u Ogulinu.

Čarobna šuma, Začarani hodnici, Čarobno zrcalo samo su dio stalnog postava jedinstvenog multimedijalnog centra koji slave bajke i bajkovito stvaralaštvo i koje posjetitelji mogu posjetiti tijekom cijele godine. No, tijekom ovog tjedna mogu iskusiti nešto posve novo u programu Ivanine kuće bajke!

 

Bajkovita zima uz ognjište projekt je Ivanine kuće bajke koji se realizira u Godini čitanja te sufinancira sredstvima Ministarstva kulture. Projekt se provodi u posljednjem tjednu zime od 16. ožujka do 20. ožujka, to jest Svjetskog dana pripovijedanja. Tijekom tog razdoblja Ivanina kuća bajke bit će domaćin renomiranim domaćim pripovjedačicama koje će sve zainteresirane počastiti svojim pripovjednim umijećem.

 

Ivanina kuća bajki

Ivanina kuća bajki

Ivanina kuća bajki

Ivanina kuća bajki

 

Svi posjetitelji imat će priliku slušati bajke koje će pripovijedati Margareta Peršić, Sandra Vukoja, Nevena Zuber i Sabina Gvozdić.

Pripovijedanje će uživo slušati najmlađa, vrtićka publika u ograničenom broju sukladno epidemiološkim preporukama, a ostatku javnosti bit će dostupno putem snimki u poslijepodnevnim satima: videozapis svakog pripovijedanja bit će dostupan istoga dana na YouTube kanalu, internetskoj stranici i društvenim mrežama Ivanine kuće bajke u 17 sati, a zvučni zapis svakog pripovijedanja moći će se poslušati u programu Radio Ogulina (96,6 MHz) od 18:00.

 

U subotu, 20. ožujka, kada se obilježava Svjetski dan pripovijedanja, zainteresirani posjetitelji moći će prisustvovati i na pripovijedanju uživo s početkom u 10:30 uz prethodnu najavu na e-mail adresu [email protected] zbog ograničenog broja sudionika.

 

Pozivamo vas da se i vi prepustite čarima zime i pripovijedanja te da provedete posljednji zimski tjedan uz naše bajkovito ognjište!

A za dvoje sretnika pripremili smo nagradni natječaj u kojem mogu osvojiti dvije obiteljske ulaznice koje mogu iskoristiti tijekom ove godine.

 

Ivanina kuća bajki

Ivanina kuća bajki

Fotograf Domagoj Blažević

[box style=”0″]

Darujemo dvije čitateljice obiteljskim ulaznicama.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #She4She
  • Pratite naše društvene mreže – Facebooki Instagram
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite…
  • Recite nam o čemu želite da pišemo… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 26. ožujka točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnice

  1. Ivana Matas
  2. Marina Čulina

[/box]

 

Više

Putovanja

Festival je namijenjen apsolutno svima - djeci, mladima i odraslima, koji će tijekom ove trodnevne manifestacije u Ogulinu doživjeti maštovitu i bajkovitu scenu te...

Obitelj

Pratite svoje dijete i obratite pažnju na to u kakvim pričama uživa.

Dizajn

Tenisice je oslikala mlada ogulinska ilustratorica Gospođica Ura, odnosno Ana Salopek, poznata ilustratorica dječjih knjiga i nagrađivana autorica koja će ove godine na Ogulinskom...

Zanimljivosti

Bogati kulturno-umjetnički program za djecu, mlade i odrasle, brojne festivalske scene i raznovrsna gastronomska ponuda samo su neke od ovogodišnjih posebnosti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.