Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

#VinoZaDoma – nekih se stvari ne morate nikada odreći

U vrijeme kad svi moramo biti odgovorni i ostati doma, ljepotu života otkrit ćemo u sitnicama.

Manje, ali bolje! – glavna je krilatica među vinoljupcima, koja nikada nije bila aktualnija. Vinski stručnjaci kažu kako se ovaj trend – koji je posljednjih godina sve prisutniji u svijetu, ne odnosi samo na kvalitetu vina, već i sam ugođaj uživanja u vinskim kapljicama.

Upravo ovakav pristup jača koncept vina kao dijela obroka, a naglasak je promišljenoj, umjerenoj konzumaciji usmjerenoj na hranu i „društvo dijeljenja“, zajedničko kuhanje, pa i zajedničko uživanje u hrani i vinu, a sve u granicama dobrog ukusa. Piju se vina s manje alkohola, ali se uživa u društvu i kvalitetnim lokalnim proizvodima. Ako do sada niste imali vremena za ovakav pristup vinu, ovo je vrijeme idealno da otkrijete koliko vas sitnice, poput čaše dobrog vina, mogu učiniti sretnim.

Graševina Dika, 2019. poznatog slavonskog proizvođača dobar je izbor. Lagano, vrlo lepršavo i svježe mlado vino s citrusnim senzacijama, profinjene aromatičnosti, naglašene izvorne sortnosti i skladnog tijela, prepoznao je i stručni žiri velike internacionalne proljetne vinske nagrade Mundus Vini te joj dodijelio zlato. Sljubite je s proljetnim salatama ili jelima od bijelog mesa i uživajte.

Do nagrađene Graševine možete doći, bez da izlazite iz kuće. Zahvaljujući novom projektu Feravina #VinoZaDoma, možete je naručiti na web shopu https://feravino.hr/trgovina/ i stići će vam dostavom.

 

Ne propustite

Gastronomija

Lagani, prozračni, osvježavajući! Baš se takvi kokteli piju na dočeku nove godine, a glavni im je sastojak pjenušac i to onaj proizveden charmat metodom...

Gastronomija

Stari podrum Feravina iz 1804. i vinogradi na padinama Krndije u okruženju šume posljednjih godina privlače sve više gostiju, a Feričanci će uskoro dobiti...

Gastronomija

Kako u svega petnaestak minuta rashladiti vino?

Gastronomija

Manje, ali bolje! – bit će glavna krilatica među vinoljupcima, kažu stručnjaci koji prate vinsku scenu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.