Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

SheRULES

Više žena na čelu velikih tvrtki

Čak 15 posto žena zarađuje manje od muškaraca, a u svijetu menadžera zarade muškaraca za četvrtinu su veće od zarada njihovih kolegica.

Čak 15 posto žena zarađuje manje od muškaraca, a u svijetu menadžera zarade muškaraca za četvrtinu su veće od zarada njihovih kolegica.

Zakoni o jednakosti ukazuju na to kako u europskim društvima u poslovnome okruženju još nema dovoljno žena. Hrvatsko društvo također nije dovoljno otvoreno u pogledu spolno i poslovne jednakosti. Priroda spolova može ozbiljno narušiti odnose i utjecati na kvalitetu poslova, ali i ukazati na nejednakost muškaraca i žena.

Na tragu rješenja su u Španjolskoj gdje su zastupnici usvojili zakon kojim se izjednačavaju muškarci i žene u poslu. Smatraju kako će taj zakon radikalno utjecati na promjene u već poslovično tradicionalnom španjolskome društvu. U svakom poduzeću s više od 250 zaposlenika trebaju obvezno pripremiti planove jednakosti.

Planovi bi trebali utjecati na odredbe pri zapošljavanju, kvalifikacije, profesionalno napredovanje, osposobljavanje, nagrađivanje i organizaciju radnoga vremena. Do 2015. godine najmanje 40 posto žena treba sudjelovati u poslovnome odlučivanju velikih tvrtki.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Motovunski Manifest sadrži 7 načela za budućnost ženskog liderstva u Hrvatskoj.

Darivanje

Nanošenje dnevnog make up-a trebalo bi biti nešto najlakše i najjednostavnije (i najbrže, pogotovo ujutro za spavalice!).

Beauty report

FOREO, švedski skin-tech div, ima savršeno rješenje omiljeno među čitateljima za postizanje savršenog zategnutog i podignutog izgleda – BEAR 2 Eyes & Lips!

Seks

O čemu maštaju žene?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.