Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Vježbe za poboljšanje rada mozga

Igra je hrana za mozak!

Mozak je mišić. Osim fizičkim vježbanjem, njegovu snagu možemo povećati i vježbama koje zahtijevaju mentalnu pozornost, kao što su:

  • meditacija
  • mentalne igre
  • učenje novog sporta
  • učenje stranih jezika
  • sviranje glazbenog instrumenta

Igra je hrana za mozak

Osim društvenih igara—poput Pictionaryja, Scrabblea ili dobrog starog Monopolyja, čini se da i video igrice značajno mogu poboljšati rad tvog mozga.

Nedavna istraživanja pokazala su da video igrice imaju pozitivan učinak na koncentraciju i vizualno-prostorne sposobnosti.

Konačno imaš i super opravdanje koje možeš iskoristiti kad ti roditelji idući put budu rekli da se ostaviš gejmanja i počneš raditi nešto korisno.

Zanimljivosti

1. Što piti za bolje pamćenje?

Pij smoothieje koji su bogati bobičastim voćem, zeleni čaj i puno vode.

2. Trebaju li mi tablete za koncentraciju i pamćenje?


Ne. Dovoljno je da u svoju prehranu uključiš zdrave namirnice i počneš redovno vježbati. Ipak, ako smatraš da ti u tome treba pomoć, tablete mogu biti dobar početak.

3. Koja je najbolja hrana za mozak?

Namirnice poput orašastih plodova, bobičastog voća i cjelovitih žitarica kao i, uopćeno, organsko voće i povrće najbolja su hrana za mozak.

4. Koji vitamini pomažu u boljem pamćenju i koncentraciji?


Vitamin D dokazano pomaže u razvoju živčanih stanica te tako doprinosi boljem pamćenju i koncentraciji. Uz vitamin D, važni su i vitamini E i B-12.

Više

Duh i tijelo

Osim što trenirate mozak, ove vježbe će vam pomoći da postanete otvoreniji i hrabriji u stjecanju novih iskustva i vještina te vas učiniti još...

Suncokreti na oblacima

Ponekad se stvarno poželim ujutro probuditi kao muškarac s tim muškim, jednostavnim mozgom i vibeom „Kako ćemo? Lako ćemo!“

Duh i tijelo

Kad ste se posljednji put osjećali sretno, ispunjeno, bistro, odmoreno i duboko povezani sa sobom, s ljudima i sa svijetom oko sebe?

Duh i tijelo

Dobra priča pokreće nas samo gledajući u njezine retke.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.