Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Vođene vježbe pisanja Rupi Kaur, autorice bestselera broj jedan New York Timesa

Knjiga Riječ kao lijek vođene su vježbe pisanja za poticanje kreativnosti i ozdravljenja Rupi Kaur, pjesnikinje, umjetnice, performerice, autorice bestselera broj jedan New York Timesa.

Knjiga Riječ kao lijek vođene su vježbe pisanja za poticanje kreativnosti i ozdravljenja Rupi Kaur, pjesnikinje, umjetnice, performerice, autorice bestselera broj jedan New York Timesa.

Kao 21-godišnja studentica Rupi je napisala, ilustrirala i sama objavila svoju prvu zbirku poezije, mlijeko i med. Slijedila je njezina stilska sestra blizanka, zbirka sunce i njeni cvjetovi. Te su zbirke prodane u više od deset milijuna primjeraka i prevedene na više od četrdeset jezika. Njezina posljednja knjiga pjesama tijelo dom debitirala je na prvome mjestu top-ljestvica bestselera u cijelom svijetu, potvrđujući još jedno sintagmu izdavačkog fenomena koji se godinama opravdano veže uz njezino ime.

Godine 2021. sama je producirala Rupi Kaur Live na Amazon Primeu. U svojim djelima bavi se ljubavlju, gubitkom, traumom, ozdravljenjem, ženstvenošću i imigracijom, a ideju za Riječ kao lijek dobila je tijekom jedne od radionica pisanja na Instagramu, tijekom pandemije covida-19.

“To je vrijeme bilo puno nemira i nesigurnosti, a ja sam više nego ikad čeznula za kontaktom s ljudima jer, na kraju krajeva, to je jedino što imamo. Te su mi radionice otkrile kolikima je od nas potrebna nečija dozvola da deset minuta dnevno odvojimo za pisanje. U tim radionicama i čitajući djela svojih čitateljica zapanjila me je njihova kreativnost. Sva su me djela do posljednjega ostavila bez riječi. Bilo je upravo nevjerojatno što sve možemo postići tijekom desetominutne vježbe pisanja”, istaknula je.

Objasnila je i kako se sama okrenula pisanju u teškom razdoblju života.

“Pokrenula bih štopericu, uzela olovku u ruke i pisala sve što bi mi palo na pamet. Izlila bih srce na papir i to bi mi smirilo um. Taj oblik pisanja, slobodno pisanje, pomogao mi je na putovanju prema ozdravljenju. Sve vježbe u ovoj knjizi vježbe su slobodnog pisanja. Slobodno pisanje, odnosno zapisivanje struje svijesti, metoda je osluškivanja vlastite svijesti i istodobnog zapisivanja misli. Pritom si ne morate razbijati glavu kvalitetom: jedini je cilj pisanje bez suzdržavanja. Nemojte brisati niti križati zapisano. Nemojte niti previše razmišljati. Samo pišite i nemojte stati dok ne osjetite da ste rekli sve što ste željeli…”

Riječ kao lijek, dodala je, namijenjena je svima koji se žele povezati sa samima sobom. “To je zbirka vježbi koje će vam pomoći da istražite vlastitu nutrinu: svoje traume, bolno slomljeno srce, ljubav i što nam je potrebno za ozdravljenje, a za vježbe nije potrebno prethodno iskustvo u pisanju.”

Riječ kao lijek donosi više od šezdeset pet vježbi podijeljenih na četiri velika poglavlja: trauma, ljubav, prekid i ozdravljenje. Iako bi bilo najbolje da se izvode predloženim redoslijedom, od početka do kraja, to nije uvjet, redoslijed je prepušten svakom ponaosob.

Link za kupnju: https://stilus-knjiga.hr/proizvod/rijec-kao-lijek/


Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 2. lipnja točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Nataša Riđić

Više

Darivanje

Hazel i Jack moraju otkriti kakve se to tajne kriju zakopane u neoznačenim grobovima, a samim time i u srcu Kraljevskog anatomskog društva

Darivanje

Kiran Millwood Hargrave napisala je magičnu odu samopouzdanim i tiho prkosnim ženama.

Darivanje

Vojvoda od Clayborna čovjek je besprijekorna ugleda koji vodi doličan život i nema nimalo strpljenja za frustrirajuću, ali i fascinantnu ženu koja bi mogla...

She Book Club

U ovom zabavnom i praktičnom vodiču autor pomno analizira svaki taj tip i nudi konkretna rješenja problema, te savjete za buđenje kreativnosti i motivacije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.