Vodič o sigurnosti djeteta

Promišljanje + akcija = sigurnost, osnovna je nit vodilja opsežnog Froddo vodiča o sigurnosti djeteta.

Vodič kroz sigurnost doma daje savjete o tome kako se pripremiti, što učiniti, ukloniti, kupiti i općenito kako dom učiniti sigurnijim kad dijete dolazi. Vodič također prati razvoja djeteta i sugerira prilagodbe kako dijete raste i postaje znatiželjnije i pokretljivije.

Frodo - nova kolekcija

Froddo – nova kolekcija

Svaki detalj u domu od madraca, posteljine, namještaja, podova, kućanskih aparata, toaleta, prozora, stepenica pa sve do kućnih ljubimaca i biljaka, u ovom je vodiču obrađen na način da skrene pozornost na potencijalnu opasanost i sugerira kako izbjeći neželjenu situaciju.

Dječja soba – soba za njegu

Kada opremate sobu u kojoj će boraviti beba, počnite od početka. Bojanje i oslikavanje zidova treba unaprijed napraviti. Boje mogu isparavati opasne pare, zato soba mora biti dobro prozračena prije nego beba stigne. Što ranije počnete i završite, to bolje. Isto vrijedi i za namještaj – pripremite se čim ranije.

Ne zaboravite postaviti detektore ugljičnog monoksida i požarne alarme, ne samo u dječjoj sobi, već u cijeloj kući ili stanu.

Froddo nova kolekcija

Froddo nova kolekcija

Kuhinja

Instaliranje sigurnosnih ograda kako bi se spriječio ulazak djeteta u kuhinju je obavezno. Neki domovi imaju otvorene kuhinje spojene sa blagovaonom ili dnevnim boravkom i nema dovoljno velikih ograda koje bi blokirale ulazak u kuhinju, a to je izuzetno važno upravo prilikom kuhanja ili pečenja, U takvim slučajevima, već unaprijed morate znati kako kuhinju učiniti sigurnijom za dijete.

Kupaonica

Djeca nikada ne smiju biti u kupaonici bez nadzora. Kvaku postavite visoko kako dijete ne bi ulazilo samo u kupaonicu kada nikog nema pored. Lako je dijete držati podalje od kupaonice kada ono još puže. No, kupaonicu svakako treba osigurati i prije nego dijete počne hodati.

Cijeli vodič o sigurnosti doma možete pročitati ovdje: http://www.froddo.com/vodic_hr/?query=vodic_hr#.VQv-SuEY0pA

http://www.froddo.com/hr