Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

Vrijeme je za Japan!

Japanska kuhinja jedina je u svijetu, uz francusku, pod zaštitom UNESCO-a.

Emirates donosi kratak popis elemenata japanske kulture koji su postali popularni na globalnoj razini u želji da podsjeti kako udaljene destinacije poput Japana uvijek vrijedi posjetiti jer putovanja stvaraju doživotne uspomene.

Sushi je najpoznatije japansko jelo izvan Japana i jedno od najpopularnijih jela među Japancima, iako se u Japanu u sushiju obično uživa u posebnim prigodama. Dok se restorani koji poslužuju ovu delikatesu mogu naći u mnogim gradovima diljem svijeta, zasigurno je poseban doživljaj kušati ga u Japanu. U izboru između nigirija, norimakija ili temakija ne može se pogriješiti. No, ovo se ukusno jelo može promatrati i kao svojevrsni predstavnik cjelokupnog japanskog pristupa hrani, budući da se japanska kuhinja bazira na pripremanju svježih namirnica među kojima prevladavaju riža i riba. Japanska kuhinja jedina je u svijetu, uz francusku, pod zaštitom UNESCO-a. A ako nakon obroka popijete sake, vaše japansko gurmansko iskustvo bit će potpuno. Sake je najpoznatije alkoholno piće koje nastaje od riže i vode slijedom procesa fermentiranja, a najčešće se ispija toplo iz malih šalica kao žestoko piće.

 

 

Ne zna se točno kad je nastao origami, umjetnost presavijanja papira, ali smatra se kako su prve presavijene papire u 6. stoljeću donijeli budistički redovnici. Prvo pravo spominjanje ove umjetnosti može se naći u pjesmi iz 1680. godine. Tradicionalne tehnike presavijanja papira dopuštale su nepravilne oblike i rezanje, a utjecajem njemačke tehnike origami se slaže presavijanjem papira bez rezanja.

 

 

Kimono, tradicionalna odjeća širokih rukava i bez džepova nekad je bila sastavni dio svakodnevne japanske odjeće. Danas se nosi uglavnom na vjenčanjima i u posebnim prigodama. Kimono se nosi s lijevom stranom preklopljenom udesno i osiguran je pojasom koji se zove obi.

Kad je riječ o sportu, postoji čitav niz onih koji su nastali u Japanu. Mnoge poznate discipline borilačkih vještina kao što su judo i kendo dolaze iz Japana, međutim, mnogi sumo-hrvanje smatraju daleko najzanimljivijim. Ovaj sport star je više od dvije tisuće godina i ako vam se pruži prilika posjetiti meč, svakako je iskoristite.

 

 

Iako su stabla trešnje rasprostranjena po svijetu, stabla japanskih trešanja zaista su posebna. Cvijet trešnje zove se sakura i nacionalni je cvijet Japana. Sezona cvjetanja trešnje jedan je od najpopularnijih razdoblja u godini za putovanje u Japan. Prvi cvjetovi mogu se zamijetiti u Okinawi u siječnju, a potom se pojavljuju krajem ožujka i početkom travnja na japanskim središnjim otocima (uključujući Kyoto i Tokio) te nakon toga na sjeveru i u Hokkaidu početkom svibnja.

Uz spomenute elemente japanske kulture postoje i mnogi drugi koje povezujemo s Japanom, poput minimalizma, brzih vlakova shinkansen ili tradicionalne ceremonije ispijanja čaja. Nadamo se da je ovaj kratki, ali slatki popis poslužio kao podsjetnik i inspirirao vas da posjetite Japan. Ova otočna država smještena između Japanskog mora i Tihog oceana iznenađujuća je kombinacija mira i kaosa, mjesto na kojem drevno i moderno koegzistiraju u savršenom skladu.

 

 

Do ovog udaljenog odredišta možete doći izravnim letom Emiratesa iz Zagreba sa samo jednim presjedanjem u modernom čvorištu u Dubaiju. Emiratesovi putnici u svim klasama u zrakoplovu mogu uživati u nagrađivanom sustavu za zabavu na letu s 4.000 kanala najnovijih filmova, glazbe i TV programa. Putnicima su također dostupna besplatna pića i regionalno inspirirani jelovnici uz sveprisutno srdačno gostoprimstvo multikulturalne kabinske posade.

Više

Gastronomija

SoHo sushi rolls & poké bowls provjereno je dobra adresa za sve ljubitelje sushi rolica.

Gastronomija

Japanska kultura i način života odražavaju se i u vrlo specifičnoj i prepoznatljivoj japanskoj kuhinji. Uravnoteženi i jednostavni, a bogati okusom i mirisom, japanski...

Putovanja

Sa svojom misijom da svima olakša istraživanje svijeta, Booking.com predstavlja četiri odličnih odredišta diljem planete Zemlje kako bi vam, ne samo izmamili osmijeh na lice,...

Duh i tijelo

Praksa Ichigo Ichie će ti omogućiti da živiš ispunjeno, sretno, bez težina koje vučeš iz prošlosti ili strepnje koju bi budućnost mogla donijeti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.