Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Vrsar Art Fest 2019.

Orsera, Ursaria, Vrsarium.. kako god kroz povijest nazivali Vrsar, njegova je ljepota uvijek bila mamac za sve koji uživaju u prekrasnom ambijentu i očaravajućim zalascima sunca.

Istarski grad Vrsar će od 19. do 26. svibnja 2019. biti domaćin umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti. Prvi Vrsar Art Fest jedinstveni je festival koji slavi kulturu i umjetnost na inovativan način, uz brojna događanja prilagođena širokoj publici. Posjetitelje će oduševljavati djela istaknutih hrvatskih umjetnika poput I. Taritaša, D. Sobote, M. Fernežir, D. Shreima, Z. Milakovića i drugih, dok posebnu izlagačku sekciju čine studenti likovnih akademija Rijeke i Zagreba. Hrvatska moderna umjetnost ima mnoštvo predstavnika u liku mlađih umjetnika i autora, a upravo njih želi se približiti domaćoj publici i inozemnoj javnosti u Vrsaru.

Organizator, agencija Bijela rukavica i direktor događanja G. Milaković, najavljuju službeni početak programa Vrsar Art Festa u nedjelju 19. svibnja, kada se manifestacija otvara za javnost. Svi dijelovi programa za posjetitelje su besplatni, a tijekom svih sedam dana na glavnom će trgu u Vrsaru biti izložen stalni postav umjetničkih djela. Tamo će biti moguće i prijaviti se na radionice koje će se održati u četvrtak, petak i subotu, dok će u večernjim satima biti održani i atraktivni performansi slikanja tehnikom “speed painting” u živo. Na nekoliko lokacija u gradu nalazit će se i posebne instalacije, spremne za svaku fotografiju ili selfie. Program predviđa i nekoliko panela sa zanimljivim raspravama pod zajedničkim nazivom “Umjetničke ćakule” u realizaciji agencije Golden, kao i Art Talk – druženje posjetitelja s umjetnicima.

Vrsar i umjetnost

Orsera, Ursaria, Vrsarium.. kako god kroz povijest nazivali Vrsar, njegova je ljepota uvijek bila mamac za sve koji uživaju u prekrasnom ambijentu i očaravajućim zalascima sunca. Zbog svoje pozicije ponekad ga nazivaju i gradom vidikovaca, jer se sa svakog od njih pruža veličanstveni pogled na grad, otočiće i uvale koje ga okružuju. Na jednom od njih nalazi se i skulptura „Bepo i Tonina“ koja s ovim vidikovcem dijeli i ime, dok onaj imena „Casanova“ također krije skulpturu od istarskog kamena. Umjetnost i Vrsar oduvijek su išli ruku pod ruku, čemu svjedoči i Park skulptura Dušana Džamonje.

Uz podršku Turističke zajednice i Općine grada Vrsara te hotelske kompanije Maistra d.d, brojni će hrvatski umjetnici upravo u Vrsaru pronaći svoj novi dom i izložbeni prostor, barem na tjedan dana. Posebnu vezu umjetnosti i turizma prepoznali su sponzori, partneri i prijatelji festivala pa je tako Maistra d.d. omogućila boravak za sve zainteresirane po posebnim cijenama unosom koda VAF2019 prilikom online rezervacije. Radionice za “art” entuzijaste osvježit će FuzeTea, a svoj doprinos dali su i Stanić, Libertas međunarodno sveučilište, Moje malo zlato i drugi. Zahvaljujući svima njima ulaz na VrsArt je u potpunosti besplatan, baš kao i sudjelovanje na radionicama i panelima.

Kroz VAF će posjetitelji moći upoznati Vrsar, Istru i Hrvatsku na poseban način – putem bogatih umjetničkih sadržaja. Kroz interakciju publike i umjetnika, umjetničke instalacije će povezati posjetitelje s ambijentom, a umjetnička djela pružit će novi oblik turističkog sadržaja. Najnovije informacije o Vrsar Art Festu možete pronaći na web stranici vrsar-art-fest.eu, kao i na službenim profilima VrsArta na Instagramu i Facebooku.

Ne propustite

Zanimljivosti

Hrvatski Telekom dovodi i jedinstveni, glazbeno-scenski pop-up event na jezero Bundek, Electronic Beats, koji će se održati 24. lipnja.

Putovanja

Ugrabite promotivnu cijenu i uživajte 8 dana sunčanog Hvara za samo 400 kuna.

Kultura

Umjetnost zbližava, povezuje i ne poznaje granice, ponosno ističu organizatori festivala koji pod nazivom Ja Bih..5 dana Sarajeva u Zagrebu 2017.

Događanja

Malo mjestašce Brezje, smješteno u samom srcu Međimurja, poznato je po očaravajućoj prirodi i odličnoj hrani, no unatrag nekoliko godina, ono postaje prava ljetna...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.