Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

YALEA uvijek stoji na strani žena

Yalea, brend kuće De Rigo Group koji promiče osnaživanje žena diljem svijeta, obnavlja svoju predanost zajedno s Women for Women International.

Yalea, brend kuće De Rigo Group koji promiče osnaživanje žena diljem svijeta, obnavlja svoju predanost zajedno s Women for Women International. Riječ je o humanitarnoj organizaciji koja je od 1993. predana pružanju podrške ženama u 14 zemalja širom svijeta pogođenih sukobima, kako bi mogli ponovno izgraditi svoje živote.

YALEA to čini prihvaćanjem projekta, koji je jedan od najnužnijih, ali i najteže ostvarivih u današnjem svijetu: potpora afganistanskim ženama koje su lišene svojih najosnovnijih prava. Nakon povratka talibana na vlast u kolovozu 2021. te humanitarne i gospodarske krize koja je uslijedila, afganistanske su žene bile posebno ugrožene. Zbog njihove ograničene slobode kretanja hitno su im potrebne povoljne ekonomske prilike kako bi mogle ostvariti svoja osnovna prava: hranu, zdravstvenu skrb i obrazovanje.

Za 2023. godinu De Rigo sa svojim brendom Yalea odabrao je partnerstvo s Women for Women International kako bi podržao 125 žena u programu Jače žene, jače nacije u Afganistanu. Ovo partnerstvo omogućit će nekim od najmarginaliziranijih žena iz pokrajine Parwan, na istoku Afganistana, sudjelovanje u 12-mjesečnom programu osposobljavanja za društveno i ekonomsko osnaživanje usmjerenom na poslovne vještine, financijsku pismenost, strukovno osposobljavanje, donošenje odluka u kućanstvu, zdravlje i dobrobit, upravljanje stresom i psihološku pomoć, mrežu podrške i svijest o pravima.

Program također pruža siguran prostor za žene kako bi se povezale i podržale jedna drugu u suočavanju s izolacijom koja je sveprisutna u Afganistanu. Žene koje završe ovaj program obuke obično vide snažne opipljive rezultate svog sudjelovanja u ovom programu, uključujući povećanje njihove ušteđevine ili prihoda, veću ulogu u donošenju odluka u kućanstvu, poboljšanu samoučinkovitost, sposobnost da javno govore protiv nasilja i povećanu sigurnost hrane. Žene za žene International radi u Afganistanu dvadeset godina i snalazi se u kompliciranom i izazovnom trenutnom kontekstu u Afganistanu na takav način da im omogućuje da nastave pružati ženama vitalne vještine, znanje, resurse i podršku koja im je potrebna za poboljšanje vlastite živote.

Nastavljajući se na projekt podrške nigerijskim ženama, YALEA – brend koji promovira žene podržavajući njihovu slobodu izbora, potiče njihov talent i nagrađuje njihovu unutarnju i vanjsku ljepotu sa stilovima naočala koje naglašavaju osobnost i jedinstvenost svakog pojedinca, ponovno se, i vrlo konkretno solidarizira s afganistanskim ženama.

Barbara De Rigo, direktorica marketinga u De Rigu, komentirala je: „Kao žena i poduzetnica, osjećam se iznimno ponosnom što se ponovno udružujemo s Women for Women International, nudeći, u ovom slučaju, opipljiv doprinos poboljšanju životnih uvjeta afganistanskih žena. Silno sam priželjkivala razvoj YALEA, brenda koji je na autentičan i iskren način bio inspiracija i podrška svim ženama i koji im je, osim što im je nudio stilove naočala koji naglašavaju osobnost i jedinstvenost svakog pojedinca, bila i konkretno uključena u potporu projektima koji zagovaraju rast, afirmaciju i neovisnost žena diljem svijeta”.

Sara Bowcutt, direktorica organizacije Women for Women International (UK), komentirala je: “Jako sam zadovoljna što nastavljamo naše partnerstvo s Yaleom, isključivo ženskim brendom koji slavi ženske slobode i talent. Žene u našim programima uče o svom zdravlju, pravima i tržišnim vještinama, kao što su krojenje, izrada kruha ili držanje peradi te stječu poslovnu obuku kako bi svoje vještine pretvorile u stabilan prihod s kojim bi mogle uzdržavati sebe i svoje obitelji. Podržavajući naš program Jače žene, jače nacije u Afganistanu, Yalea pomaže najmarginaliziranijim ženama koje su preživjele rat. One žele izgraditi svijet za bolju budućnost i budućnost svoje djece, stvarajući efekt valova promjena koje pomažu da svijet postane ravnopravniji, miran i prosperitetan.”

*Napomena: Nakon povratka talibana na vlast u kolovozu 2021. te humanitarne i gospodarske krize, afganistanske žene bile su posebno ugrožene. Humanitarna situacija stalno se pogoršava, a milijuni su pogođeni akutnom nestašicom hrane – masovno pojačanim ratom u Ukrajini UN, 2022. Više od polovice afganistanskog stanovništva pati od akutne gladi WFP, 2022, osobito žene i djeca. Nasilje, siromaštvo i nesigurnost su u porastu i trenutno je 97% Afganistanaca u opasnosti da živi ispod granice siromaštva od 2,15 dolara dnevno UNDP, 2021.

Više

Budi fit

58% žena pati od stresne inkontinencije, što znači da pate od urinarne inkontinencije kada se smiju, kašlju, kišu ili podižu teške predmete.

Duh i tijelo

Žene poslije četrdesete… Tko su one?

Život u dvoje

Iako biste mislili kako je vrlo lako uočiti toksične i manipulativne znakove (pogotovo uz silne savjete raznih magazina), međutim istina je potpuno drugačije.

Zanimljivosti

Pravo je vrijeme da se prijavite na besplatnu konferenciju „Zdrava mama, sretna beba“ koja se održava 3. lipnja 2023. u Rijeci.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.