Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Za najbolji karneval ne trebate otići u Rio!

Najpoznatiji svjetski karnevali održavaju se u Brazilu, čiji su karnevali poznati kao posebno živopisni i razuzdani, a onaj u Rio de Janeiro se smatra najvećim na svijetu.

Uvijek pada utorkom. U Hrvatskoj se uz riječ karneval ravnopravno spominju mesopust, poklade, maškare ili fašnik,a obično su vezani uz određene regije, mjesta, njihove običaje, a nerijetko se u prerušavanju moraju poštivati pravila i ritual, njihov početak i kraj. U Hrvatskoj su mnogobrojni narodni običaji usredotočeni na spaljivanje Princa karnevala, lutke od slame i krpa koja smrću plaća za sve ljudske grijehe i zlo koje se dogodilo u protekloj godini.

Najpoznatiji svjetski karnevali održavaju se u Brazilu, čiji su karnevali poznati kao posebno živopisni i razuzdani, a onaj u Rio de Janeiro se smatra najvećim na svijetu.

Kakav će biti vaš karneval? Ups, vaše maškare? Fašnik?

Teško da ćemo ove godine skoknuti do Ria ili Venecije, ali to ne znači da se naši klinci neće ludo zabaviti, a i mi s njima. Baby Centar i ove godine ima bogatu ponudu karnevalskih kostima i u kojima vaše dijete može biti i vatrogasac, dimnjačar, možda medo, Pipi duga čarapa, Crvenkapica, slonić ili klaun! I ono najvažnije, svi kostimi su sniženi i do 30%! Posebno ćemo istaknuti baby kostime za prvi veseli karneval – zečići, preslatki pilići, jednorozi ili toliko omiljeni dinosauri… Onoj starijoj djeci dopustite da sami odaberu masku koju najviše žele i koja ih veseli, jer time potičete njihovu maštu. Za njih je veliki doživljaj kada na dan ili dva stave maske i pretvore se u svoje omiljene junake iz filma, crtića ili životinjskog svijeta!

Za pravu masku, mamina šminka neće biti dovoljno dobra. Za one nešto kreativnije, tu su boje za lice primjerene njihovoj dobi, odnosno nježnoj dječjoj koži, kao i pregršt zanimljivih dodataka i perika. Dodaci za karneval vrlo su zahvalni jer će se dijete igrati s njima i tijekom cijele godine, a ne samo za vrijeme karnevala.

Karneval je razdoblje u kojem je u izokrenutom redu stvari moguće ono što nije moguće u svakodnevnom životu, pod krinkom – svatko može postati na jedan dan netko drugi. Neka i vaša djeca odigraju koju zanimljivu ulogu!

Bogatu ponudu i akcije možete provjeriti ovdje, a Baby Center će svakodnevno na Instagram profilu informirati svoje pratitelje o korisnim sadržajima kao i tekućim aktivnostima.

Više

Zanimljivosti

Orijent, jedna od najdugovječnijih slastičarnica u Zagrebu, već godinama odaje počast ovoj deliciji.

Gastronomija

Svako područje Hrvatske ima specifičnu gastro tradiciju.

Gastronomija

Pokladnice su dobile naziv po pokladama, riječi koja dolazi od starohrvatskog glagola "klasti" = prerušavati se.

Putovanja

Karneval, poklade, maškare, mesopust, fašnik…samo su neki od mnogobrojnih naziva za nasmijane i šarene plesne povorke koje teku ulicama gradova diljem svijeta ispunjavajući zrak...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.