Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Za nasilje nema opravdanja

Ženama je dostupno besplatno savjetovanje, psihološka podrška i psihoterapija, rad s djecom te pravno savjetovanje i besplatno pravno zastupanje.

Autonomna ženska kuća Zagreb – žene protiv nasilja nad ženama (AŽKZ) je ženska feministička organizacija čiji se rad temelji na feminističkim principima ženske podrške i međusobne solidarnosti. Osnovana je 14.12.1990. godine kada su otvorile prvo sklonište za žene koje su preživjele muško nasilje na području bivše istočne Europe.

Savjetovalište AŽKZ-a pruža ženama besplatno pravno i psihološko savjetovanje.

Broj telefona Savjetovališta je 0800 55 44, a radno vrijeme je radnim danom od 10 do 17 sati.

Pozivi su besplatni, a razgovori anonimni i povjerljivi.

Sklonište AŽKZ-a je sigurno mjesto na tajnoj adresi za žene koje su preživjele muško nasilje, od strane sadašnjeg, bivšeg, bračnog, izvanbračnog ili intimnog partnera i njihovu djecu. Ženama je dostupno besplatno savjetovanje, psihološka podrška i psihoterapija, rad s djecom te pravno savjetovanje i besplatno pravno zastupanje. “Znam da je nevjerojatno, ali po prvi put u životu osjećam se sigurnom”, rekla je žena koja je izlaz pronašla u Skloništu AŽKZ-a.

Nasilje protiv žena je zbog svoje učestalosti, ozbiljnosti i opasnosti prepoznato i od UN-a i EU-a kao jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

Cilj AŽKZ-a je doći do žena koje su preživjele muško nasilje i kojima je potrebna podrška. Informirati ih o njihovim pravima te njima i njihovoj djeci, u slučaju potrebe, omogućiti smještaj u Skloništu AŽKZ-a ili pružiti besplatno psihološko i pravno savjetovanje.

AŽKZ svake godine ulaže velike napore kako bi skupila potrebne donacije za pokrivanje osnovnih godišnjih troškova rada Skloništa i Savjetovališta za žene i njihovu djecu. Zbog pandemije COVID-19, potresa i inflacije, financiranje rada organizacije postalo je gotovo neodrživo, a pandemija je povećala rizik      od  nasilja nad ženama u partnerskim vezama.

Donirajte!

No, pružanje besplatnih usluga u Savjetovalištu i Skloništu za žene i djecu nezamislivo je bez donacija dobrih ljudi.

Donirati se može i direktnom uplatom na žiro račun Autonomne ženske kuće Zagreb: HR3023600001101968330 ili direktno preko web stranice www.azkz.hr, a moguće se uključiti i u program mjesečnog prijateljstva i postati redovan donator Autonomne ženske kuće Zagreb.

Pomozimo ženama i njihovoj djeci. Zaustavimo nasilje i rečenice upućene ženama poput: „’oćeš sad da te izbodem, nemoj se sa mnom zaje****** i praviti budalu od mene?!“

Recimo STOP nasilju protiv žena! Nasilje protiv žena je zločin!

Za nasilje je uvijek kriv i odgovoran počinitelj, a nikada žena!

Više

Duh i tijelo

Reprezentativno istraživanje Europske komisije provedeno u 10 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku ukazuje da gotovo svaki drugi ispitanik (49%) poznaje nekoga tko je bio...

Zanimljivosti

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Krav Maga Hrvatska organizirala je pokaznu vježbu samoobrane u sklopu projekta #BeSafe.

Duh i tijelo

Psihoterapija i psihološko savjetovanje obavljaju stručnjaci iz različitih područja pa tako imamo liječnike, psihologe, bračne i obiteljske terapeute, ovlaštene kliničke socijalne radnike, psihijatrijske sestre i psihijatre

She Book Club

Kao klinička psihologinja, Dr. Nicole LePera nebrojeno se puta razočarala ograničenjima tradicionalne psihoterapije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.