Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Za slučaj da privlačite samo „gubitnike“, ovako ćete ih se riješiti

Postoji razlog zašto idete za onima za kojima idete.

Muškarci bi nekad čak i mogli priznati da im se sviđaju plavuše ili cure koje su ‘frajerice’. Žene bi mogle priznati da im se sviđaju muškarci koji su dobro građeni ili ambiciozni. Generalno gledano, i muškarci i žene imaju tendenciju izlaziti s istim tipom osobe, čak i kada to dovodi, iznova i iznova, do nezdrave veze i (ponovno) slomljenog srca.

Poput uklanjanja mnogih loših navika, razbijanje lošeg obrasca odabira krivih partnera nije proces od jednog koraka. Zapravo, postoje tri koraka koja je potrebno poduzeti, a sve počinje s razumijevanjem zašto birate ljude koje birate.

Zapitajte se zašto

Postoji razlog zašto idete za onima za kojima idete. Možda volite dramu, možda volite izazov, ali, najvjerojatnije, privlačite takav tip osobe jer odzvanja nekom vrstom dublje vizije vas samih. Mnogi, bilo da se radi o spojevima ili poslu ili čak kada odlučuju što će doručkovati – poput familijarnosti – to čine da se osjećaju sigurno.

Velik dio toga ima veze s djetinjstvom. Ako vam se nisu sviđali vaši roditelji, možda ćete se naći u vezi s onima koji su im potpuno suprotni. Ako ste voljeli svoje roditelje, možda ćete izlaziti s onima koji su im slični. U svakom slučaju, dopuštate da familijarnost diktira izbore. Ako, s druge strane, možete osvijestiti zašto se zaljubljujete u određenu osobu, lakše ćete prekinuti ciklus i odvažiti se na nešto novo, prenosi 24sata.hr.

Primijetite kako razgovarate sami sa sobom

Bez obzira na to razgovarate li sami sa sobom naglas ili samo tiho razmišljate, stalno govorite sami sebi na ovaj ili onaj način. Oni koje često osjećate bliskima sebi su oni koji odražavaju unutarnji dijalog koji se mota vašim vlastitim umovima. Govore onako kako vi potajno, a ponekad i nesvjesno govorite sami sebi. Nešto vas koči da promijenite tip osobe s kojom se družite. Jednom kad shvatite što god to jest, moći ćete drugačije birati ljude.

Svjesno vježbajte voljeti sebe

Mnogi imaju tendenciju strahovati od prekida zbog straha od samoće. Svladavanje ovog straha ključ je za razbijanje obrasca loših odabira. Dakle, odvojite malo vremena da se pozabavite sami sobom i srušite taj strah od samoće. Kad vam je ugodno biti samac, više se ne vraćate u tu familijarnost, odnosno zonu koja vas čini udobnim i sigurnim.

Kada vam je ugodno u samoći, tada možete promijeniti svoju dinamiku tako da odaberete s kim želite izlaziti na temelju onoga što osjećate, a ne onoga čega se bojite. Najvažniji odnos koji imamo je onaj sa samim sobom. Kada uspijete razviti taj odnos prema sebi, možete poboljšati i svoj odnos s drugima.

Više

Budi fit

58% žena pati od stresne inkontinencije, što znači da pate od urinarne inkontinencije kada se smiju, kašlju, kišu ili podižu teške predmete.

Duh i tijelo

Žene poslije četrdesete… Tko su one?

Život u dvoje

Iako biste mislili kako je vrlo lako uočiti toksične i manipulativne znakove (pogotovo uz silne savjete raznih magazina), međutim istina je potpuno drugačije.

Horoskop

Koliko ste vješt ljubavnik i tko vam paše?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.