Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

„ZaČin ljubavi“ – akcija udruge La Verna kojoj je cilj educirati i senzibilizirati javnost na temu palijativne skrbi

La Verna, udruga koja svojim aktivnostima pruža podršku palijativnim bolesnicima, prošle je godine javnosti predstavila akciju pod nazivom „ZaČin ljubavi“.

La Verna, udruga koja svojim aktivnostima pruža podršku palijativnim bolesnicima, prošle je godine javnosti predstavila akciju pod nazivom „ZaČin ljubavi“. Cilj akcije je educirati građane o palijativnoj skrbi i približiti im vrijednost koju ona društvu donosi.

„Nadamo se da će nam „ZaČin ljubavi“ pomoći u senzibiliziranju javnosti kako bi nam pružila podršku i po mogućnosti donirala sredstva u svrhu unapređenja palijativne skrbi“, izjavila je Blaženka Eror Matić, predsjednica udruge La Verna.

Građani akciju mogu podržati na dva načina. Tijekom cijele godine moguće je putem web stranice www.laverna.hr ispuniti online obrazac i donirati određeni iznos za začinsko bilje. Odabrano bilje volonteri udruge dostavljaju korisnicima kojima pomažu ili bolesniku kojeg donator osobno poznaje. Na taj način će donator razveseliti bolesnika, a ujedno podržati daljnji rad udruge.

Mogućnost donacije uživo je drugi način kojim građani mogu iskazati podršku radu La Verne. Volonteri su u različitim prigodama već predstavljali rad udruge na ulicama i trgovima grada Zagreba te će se i ove godine povodom obilježavanja Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi, 9. listopada 2021. u vremenu od 10 do 14 sati s građanima družiti na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg). 

Tim povodom bit će postavljen štand sa začinskim biljem koje će na dar dobiti svi zainteresirani građani koji prigodnom donacijom podrže rad La Verne s ciljem razvoja volonterstva u palijativnoj skrbi kao i unapređenja palijativne skrbi u Hrvatskoj.

Događanje se organizira pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba te u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom koji udruzi pruža vrijednu podršku u provedbi svih aktivnosti.

 „Volonteri su začin palijative, a palijativa je začin društva“, krilatica je koja daje najkraći odgovor na pitanje: „Zašto začinsko bilje kao „ živi simbol“ kojemu je cilj pomoći senzibilizirati javnost i približiti temu palijativne skrbi?“

Od listopada će „ZaČin ljubavi“ dobiti i svoje ambasadore. U narednih godinu dana, svakog mjeseca će ga podržati i promovirati jedan od poznatih hrvatskih gastro blogera ili blogerica.
Njima su za kreiranje najboljih jela potrebni dobri začini. Baš kao što su za kreiranje boljeg društva, posebno u segmentu palijativne skrbi, potrebni dobri ljudi – volonteri koji pružaju podršku onima kojima je potrebna palijativna skrb. Prvi ambasador akcije, „Ružmarin La Verne“, bit će poznati urednik, novinar, bloger i čovjek velikog srca Domagoj Jakopović Ribafish.

Podršku akciji će osobito uoči blagdana pružiti i brojne druge poznate osobe.

La Verna s veseljem u srce grada, 9. listopada poziva i najmlađe Zagrepčane. Za njih će organizirati likovnu radionicu za djecu pod vodstvom likovne umjetnice Smiljane Čoh iz „Mirabilia Ateliera“. Bit će to prilika da udruga predstavi nove radionice pod nazivom „Evo 5“ koje su namijenjene djeci iz obitelji palijativnih bolesnika. „Neka nitko ne bude izostavljen“, krilatica je ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi te ovaj novi segment rada, kojim će se La Vernin rad usmjeriti i na djecu, jest najbolji način da se ta važna misao provede u djelo.

 

O udruzi:

Udrugu La Verna čini 28 volontera koji djeluju na području grada Zagreba s raznim aktivnostima podrške osobama kojima je potrebna palijativna skrb. Humanitarnim radom i mobilnim timom volontera, La Verna pruža psihosocijalnu i duhovnu podršku bolesnim osobama, ali i usluge savjetovališta i službe za podršku u žalovanju.

Udruga iza sebe ima više od 20 000 sati volontiranja, a može se pohvaliti i dobivenom nagradom Volonterski Oscar.

Ne propustite

Zanimljivosti

Akcija vrijedi na svim CineStar lokacijama u Hrvatskoj, a odnosi se na  klasične projekcije kao i za IMAX 2D i IMAX 3D filmove.

Zanimljivosti

Film “Hipnotiziran” u samom imenu obećava dobru zabavu, no kada se u glavnoj ulozi nađe i višestruki oskarovac Ben Affleck, stvari postaju još zanimljivije.

Zanimljivosti

Jučer, 24.4.2022. godine je održana online konferencija u okviru projekta Ojačaj me da jačam druge koji provode Međunarodna mreža poslovnih žena i Sportsko učilište...

Drama Queen

Okruženi smo ambicijama, arogancijom i, unatoč činjenici da se toliko pozivamo na vjeru i Boga, puni smo lažljivih, prljavih misli, omalovažavanja i osuđivanja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.