Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks i osjećaji

Zadovoljnu ženu svi žele zadovoljiti

Žene izvan okvira prošlog su četvrtaka su stavile na stol vrlo intrigantnu i vruću temu, a to je ženska seksualnost.

„Cilj nam je da napokon počnemo javnije pričati na pravi način o ženskoj seksualnosti. Želimo se odmaknuti od iskrivljene slike koju nam svakodnevno serviraju mediji i koja nas zapravo udaljava od našeg autentičnog seksualnog bića.“ – kažu Hana i Rajana. Kreatorice i voditeljice talk show-a Rajana Radosavljev ( tv voditeljica i integrativna terapeutkinja) i Hana Matejašić ( mag. psihologije i integrativna terapeutkinja) prošlog su četvrtaka su stavile na stol vrlo intrigantnu i vruću temu, a to je ženska seksualnost.

Tema je zaintigirala veliki broj žena, ali i muškaraca, te se tražilo mjesto više u KCM-u, što samo govori koliko žudimo da se više otvoreno priča o seksualnosti.

Talk show je otvoren s geštalt psihoterapeutkinjom i seksualnom terapeutkinjom Natašom Barolin Belić, koja je publici objasnila kako zapravo izgleda klitoris, postoji li razlika između vaginalnog i klitoralnog orgazma. ”Kako bi više uživale u spolnom odnosu trebamo fokus prebaciti iz glave u tijelo, više osjećati, a manje misliti”, tvrdi Nataša. Dotaknula se i utjecaja odgoja i društva na našu seksualnost, istaknula važnost toga da promotrimo što smo o seksu naučile kao djeca te kako to utječe na naš seksualni život danas.

Razgovor su voditeljice nastavile s legendarnom Zdenkom Kovačiček, koja je podijelila svoje viđenje hippie pokreta u Hrvatskoj, viđenje ženske seksualnosti na estradi u 60-ima, 70-ima i danas. Naglasila je da je žena seksipilnija ako ipak ostavi nešto misteriozno u svom načinu odijevanja i ponašanja. Iako je u poznim godinama Zdenka je otkrila kako se i dan danas osjeća senzualno. ”Ja koristim pozornicu da se osjećam sexy” – kaže Zdenka.

Ginekologinja Ulla Marton objasnila nam je utjecaj emocija na određene ginekološke probleme, te nam je objasnila biološku nemogućnost postizanja orgazma. Otkrila nam je i koji su to razlozi zašto često mijenjanje partnera uzrokuje pad imuniteta i podložnost spolnim bolestima, a dotaknula se i dvije vrlo bitne teme o kojima se vrlo rijetko priča a to je seksualnost u menopauzi, te što se događa sa ženom po pitanju spolne želje nakon poroda.

Talk show su voditeljice završile sa zanimljivom i senzualnom gošćom Sanjom Tatalović, voditeljicom programa za žene „Lalita“ pomoću kojeg pomaže ženama da oslobode svoju ženstvenost, seksipil i oslobode se srama. Sanja je naglasila kako seksualnost ne počinje s muškarcem u krevetu, već od nas samih. Smatra da se trebamo pitati u čemu mi stvarno uživamo, a to je nešto što ne možemo naći ni u jednoj knjizi niti nam to itko osim nas samih može otkriti. ”Zadovoljnu ženu svi žele zadovoljiti’‘ – poentirala je Sanja. Također je istaknula koliko je pornografija počela diktirati značenje dobrog seksa, te dovela do niza problema. Dobar seksualni odnos ne leži u „ludim pozama“ nego u osjećanju partnera, u stapanju s njim.

Za sve one koji nisu „ugrabili“ svoje mjesto u KCM-u, voditeljice su i ovaj put osigurale live prijenos na svom YouTube kanalu „Žene izvan okvira“, a snimka talk show-a već je dostupna.

Za lipanj su Rajana i Hana već počele pripremati još jednu zanimljivu temu, a o čemu je riječ ćete uskoro saznati.

Ne propustite

Život u dvoje

Na temu zdrave komunikacije razgovaramo s Anom Miletić, psihologinjom i gestalt psihoterapeutom iz Centra za osobni razvoj Apsiha.

Drama Queen

Zar zaista itko misli da će pokrivanje žena, od glave do pete, ali i muškaraca, pomoći nekome tko ionako ima „prljave“ misli?

Seks i osjećaji

Istočnjačke mudrosti o seksualnoj energiji kao putu do zdravlja i vitalnosti.

Duh i tijelo

Predodžba o tome da vas netko zaskoči u mraku i siluje u grmu dobila je nove dimenzije, a silovanje se može dogoditi bez upotrebe...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.