Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Zakopčaj me! Otkopčaj me! Kako ispravno prati veš u perilici?

Vjerojatno većina vas kod stavljanja veša u stroj za pranje rublja vodi računa da slučajno je pomiješa bijelo i šareno, a da ne razmišljate treba li neki komad odjeće staviti zakopčan ili otkopčan.

Vjerojatno većina vas kod stavljanja veša u stroj za pranje rublja vodi računa da slučajno je pomiješa bijelo i šareno, a da ne razmišljate treba li neki komad odjeće staviti zakopčan ili otkopčan.

Zbog toga ćemo vam dati nekoliko savjeta.

Odjeća s patentnim zatvaračima se prije stavljanja u mašinu mora zakopčati jer ako se ubaci otkopčana može ošteti drugu odjeću i izgrebati vrata perilice. Zbog svega i proizvođači u uputstvima za korištenje preporučuju da se ciferšlus zakopča prije pranja.

Što se tiče odjeće s dugmadima (košulje, bluze, haljine) njih treba prati otkopčane, jer zakopčana dugmad ne samo da se mogu iščupati, nego i pocijepati tkaninu na mjestu gdje je prišivena.

Odjeća koja se kopča kukicama (grudnjaci) se može zakačiti na druge komade odjeće i one osjetljivije pocijepati, a pletivu izvući niti. Takvu odjeću ne možete ni zakopčati prije pranja jer prelabavo drže, i otkopčat će se. Zato te predmete perite odvojene, u platnenoj vrećici – tako bi grudnjake trebalo i inače prati. Znamo nebrojeno slučajeva kad je žica izašla iz grudnjaka, iz bubnja otišla dalje i pokvarila perilicu.

Ne propustite

Moj dom

Prelazak na Ecoegg znači izbacivanje 40 plastičnih boca deterdženata i omekšivača po kućanstvu godišnje

Fashion report

Cvjetni motivi, razigrani printevi jesenskog lišća i udobne tkanine, nova su dizajnerska obilježja Palmersove jesenske kolekcije u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Budi fit

Ako vas boli glava i imate problema s kralježnicom, vrlo je vjerojatno da imate pogrešan grudnjak – naučite odabrati pravi!

Trendovi

Prihvatljiv, rastezljiv i lagan grudnjak koji je - zahvaljujući svojim karakteristikama prilagodljivosti - savršen i za tinejdžere.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.