Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Zanimljivo partnerstvo uvijek iznenađuje s domišljatim modelima te iznova podiže svijest javnosti o važnosti očuvanja flore i faune

Havaianas je dio svoje pozitivnosti i kreativnosti usmjerio prema snažnoj ljubavi i brizi za okoliš.

Havaianasice su već prepoznatljive po svojim vibrantnim printevima, inovativnom dizajnu i vrhunskoj kvaliteti, ali i pozitivnom duhu brenda koji se iskazuje kroz razne suradnje svake godine. Havaianas je dio svoje pozitivnosti i kreativnosti usmjerio prema snažnoj ljubavi i brizi za okoliš.

Ovaj brazilski brend čak 16 godina surađuje s Institutom za ekološka istraživanja IPE. Ovo zanimljivo partnerstvo svake godine iznenađuje s domišljatim modelima te iznova podiže svijest javnosti o važnosti očuvanja naše nezamjenjive flore i faune.

Jedna od asocijacija na Brazil je svakako njegova tropska klima i bujna flora i fauna. No upravo je toj, jednoj od najvećih bioraznolikosti na svijetu, potrebna potpora kako bi očuvala svoju prirodnu baštinu.

Havaianas IPÊ – japanke koje nose važnu poruku

Suradnja s institutom IPÊ traje već 16 godina, a Havaianas je kroz ovo partnerstvo pomogao u očuvanju brazilske flore i faune. Kako bi uključili i svoje kupce u doprinos očuvanju okoliša, Havaianas svake godine lansira posebnu kolekciju japanki posvećenu suradnji s lPÊ-om. 7 posto neto vrijednosti od prodaje IPÊ japanki ide upravo ovom institutu koji razvija projekte usmjerene na očuvanje Atlantske šume, Amazone i Pantanala, najveće tropske močvare na svijetu. Ovom inicijativom u Atlantskoj šumi već je zasađeno više od 3,2 milijuna stabala, čime se pomaže očuvanju nekoliko vrsta. Partnerstvo je također pomoglo u borbi protiv požara u Pantanalu 2020. i trenutno podržava istraživanje i izgradnju strategija za prevenciju požara u toj regiji.

Modeli japanki, koji kroz prodaju imaju financijsku funkciju u potpori projektu, imaju i edukativnu ulogu. Naime, potplate svakog para sadrže slike životinja, njihova znanstvena imena i podatke o njihovom staništu. Japanke su proizvedene u Brazilu, a njihove su potplate izrađene od 100-postotne gume te su visoke jedan centimetar. Kao i ostale Havaianasice, modeli iz IPÊ kolekcije također su izdržljivi, udobni i lagani, zatim otporni na vodu i ne klize, a potplata se ne grije.

Više

Zanimljivosti

U suradnji s Institutom Jane Goodall Julius Meinl pomaže pošumljavanju Tanzanije; jedno stablo apsorbirat će 60 kilograma ugljika u sljedećih deset godina.

Trendovi

Eau Thermale Avène godinama je posvećen razvijanju vrlo visoke UVB-UVA zaštite koja će imati minimalan utjecaj na okoliš, što između ostalog uključuje i partnerstva...

Fashion report

Havaianas i IPÊ, Institut za Ekološka Istraživanja, od 2004. godine zajednički rade na očuvanju biološke raznolikosti Brazila.

Beauty report

U magičnim sastojcima biljaka Amazone, Laboratorij NUXE pronašao inspiraciju za stvaranjem savršenog spoja iskonske prirode i suvremenih istraživanja, u snažnoj Nuxuriance® liniji za njegu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.