Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

Zar je to tajna uspješne veze!?

Zanimljivo istraživanje možda je i potvrdilo ono u što smo svi sumnjali.

Zanimljivo istraživanje možda je i potvrdilo ono u što smo svi sumnjali. Nećemo staviti Hashtag, ali znate ono kad se pitate što jedna tako zgodna, atraktivna žena vidi u, po vama, posve ružnjikavom primjerku suprotnog spola.

Tko će provesti istraživanje nego li Amerikanci kako bi dokučili tajnu uspješne veze! Studija je uključila 113 (heteroseksualnih) bračnih parova s područja Dallasa, od kojih svi su bili u kasnim 20-im godinama i u braku manje od četiri mjeseca, znanstvenici su i fotografirali te ih po fizičkim karakteristikama rangirali na ljestvici od 1 do 10. Upitnici su sadržavali mnoga pitanja o stvarima poput tjelovježbe, prehrambenih navika i sličnih faktora koji uvelike i najčešće utječu na vanjštinu.

Veze u kojima je muškarac manje fizički atraktivan nego žena imaju šanse biti uspješnije i dugotrajnije od onih u kojima je muškarac „ljepotan“, sudeći barem po rezultatima istraživanja koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta u Floridi i u Teksasu.

Rezultati istraživanja su pokazali da su oni muškarci koji su slabije stajali na toj ljestvici češće bili skloniji truditi se oko toga da udovolje svojoj boljoj polovici. Oni su se, naime, pokazali kao bolji supružnici u smislu preuzimanja kućanskih poslova, kupovanja darova, više paze na to kako se oblače, ali se i više trude u spavaćoj sobi. A mi, žene, volimo trud!

S druge strane, parovi u kojima je suprug bio znatno „zgodniji“ od supruge, prema istoj ljestvici, pokazalo je kako se ti, ljepotani, manje trude. Štoviše, žene iz takvih brakova u upitnicima su pokazale sklonost da više paze na prehranu i vježbaju kako bi bile što privlačnije svojem suprugu, što dugoročno nije dobro ni za samopouzdanje ni za zdravlje žene, prenosi Indy100.

Više

Duh i tijelo

Uostalom, najviše mrzimo stvari kojih se najviše plašimo, zar ne?

Život u dvoje

Moj mali je opasan...

Savjeti stručnjaka

Ne možemo očekivati da će majčino mentalno zdravlje biti dobro ako joj osnovne ljudske potrebe nisu ispunjene.

Duh i tijelo

U pokušavanju razbijanja tabua vezanih za muško zdravlje kao i mentalno zdravlje općenito, o kojima smo u zadnje vrijeme puno pisali, došlo je vrijeme...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.