Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Zaštitite svoje intimno zdravlje!

Vaginalna flora vrlo je bitna za intimno zdravlje žene, a njena obnova zauzima važno mjesto u prevenciji genitalnih infekcija i njihovih posljedica kao što je HPV ili karcinom vrata maternice.

Vaginalna flora vrlo je bitna za intimno zdravlje žene, a njena obnova zauzima važno mjesto u prevenciji genitalnih infekcija i njihovih posljedica kao što je HPV ili karcinom vrata maternice.

Unatoč činjenici da je zdrava vaginalna flora ključna za ženino intimno zdravlje, mnoge tome ne posvećuju dovoljno pažnje. Prvi korak bi, prije svega, bilo dobro poznavanje svoga tijela, dobra informiranost, redoviti ginekološki pregledi. A ako higijena nije adekvatna, nije nužno ni dobra.

HPV povezan s karcinomom vrata maternice

Više od 300 milijuna žena svake godine oboli od genitalnih infekcija, poput kandidijaze ili bakterijske vaginoze. Pojačani iscjedak, svrbež, pečenje u genitalnoj regiji… – smetnje su po kojima ih možemo prepoznati, no one su povezane i s pojavom drugih zdravstvenih problema od kojih je jedan karcinom vrata maternice.

Gotovo 80% spolno aktivnih osoba jednom će tijekom života biti zaraženo HPV-om.

U 90% slučajeva infekcija sama prolazi unutar dvije godine od zaraze, no u malom broju slučajeva ona može trajati dugi niz godina.

Rak vrata maternice u 99,7% slučajeva uzrokovan je kroničnom, neliječenom infekcijom humanim papiloma virusom (HPV). Obično je za razvoj ovog sijela raka potrebno dulje razdoblje (10 – 15 godina). Rijetko koji rak ima na tako lako dostupnom organu, tako jednostavnu i dobru dijagnostiku kao što je ima rak vrata maternice.

Vaginalna flora, koju čine dobri mikroorganizmi, je ženina prirodna obrana od genitalnih infekcija. Stanja poput stresa, nekih bolesti i uzimanja određenih lijekova kao što su kontracepcijske pilule ili antibiotici, uništavaju ženinu vaginalnu floru.

Lactogyn obnavlja vaginalnu floru

Lactogyn® vagitoriji, 10 kom je medicinski proizvod koji pomaže u očuvanju prirodnog obrambenog mehanizma rodnice i pospješuje obnovu vaginalne flore. Za žene reproduktivne dobi, žene u menopauzi i perimenopauzi.

Korisni u sprječavanju i liječenju:

  • nespecifične suhoće rodnice i suhoće povezane s atrofičnim vaginitisom

Pomoćno sredstvo:

  • kod nadraženosti, osjećaja peckanja i svrbeža rodnice te infektivnih i upalnih stanja rodnice

Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 22. rujna točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Natalija Ćavar

Ne propustite

Budi fit

U slučaju da mislite da će vam ova kolumna dati quick fix, stanite sad čitati jer ovo nije takav đir.

Darivanje

ALATI predstavljaju dinamičnu, na rezultate usmjerenu vježbu, čiji je cilj čitatelju pružiti neposredno olakšanje od dugotrajnih problema te uspostavu kontrole - i nade.

Savjeti stručnjaka

Redovita zdrava stolica prva je predispozicija zdravlja crijeva

Savjeti stručnjaka

Tamo gdje konvencionalna medicina u liječenju razvojnih poremećaja osoba s motoričkim teškoćama i zaostataka u mentalnom razvoju često ne može napraviti mnogo, dr. Vitalii...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.