Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Zaštitite svoje intimno zdravlje!

Vaginalna flora vrlo je bitna za intimno zdravlje žene, a njena obnova zauzima važno mjesto u prevenciji genitalnih infekcija i njihovih posljedica kao što je HPV ili karcinom vrata maternice.

Vaginalna flora vrlo je bitna za intimno zdravlje žene, a njena obnova zauzima važno mjesto u prevenciji genitalnih infekcija i njihovih posljedica kao što je HPV ili karcinom vrata maternice.

Unatoč činjenici da je zdrava vaginalna flora ključna za ženino intimno zdravlje, mnoge tome ne posvećuju dovoljno pažnje. Prvi korak bi, prije svega, bilo dobro poznavanje svoga tijela, dobra informiranost, redoviti ginekološki pregledi. A ako higijena nije adekvatna, nije nužno ni dobra.

HPV povezan s karcinomom vrata maternice

Više od 300 milijuna žena svake godine oboli od genitalnih infekcija, poput kandidijaze ili bakterijske vaginoze. Pojačani iscjedak, svrbež, pečenje u genitalnoj regiji… – smetnje su po kojima ih možemo prepoznati, no one su povezane i s pojavom drugih zdravstvenih problema od kojih je jedan karcinom vrata maternice.

Gotovo 80% spolno aktivnih osoba jednom će tijekom života biti zaraženo HPV-om.

U 90% slučajeva infekcija sama prolazi unutar dvije godine od zaraze, no u malom broju slučajeva ona može trajati dugi niz godina.

Rak vrata maternice u 99,7% slučajeva uzrokovan je kroničnom, neliječenom infekcijom humanim papiloma virusom (HPV). Obično je za razvoj ovog sijela raka potrebno dulje razdoblje (10 – 15 godina). Rijetko koji rak ima na tako lako dostupnom organu, tako jednostavnu i dobru dijagnostiku kao što je ima rak vrata maternice.

Vaginalna flora, koju čine dobri mikroorganizmi, je ženina prirodna obrana od genitalnih infekcija. Stanja poput stresa, nekih bolesti i uzimanja određenih lijekova kao što su kontracepcijske pilule ili antibiotici, uništavaju ženinu vaginalnu floru.

Lactogyn obnavlja vaginalnu floru

Lactogyn® vagitoriji, 10 kom je medicinski proizvod koji pomaže u očuvanju prirodnog obrambenog mehanizma rodnice i pospješuje obnovu vaginalne flore. Za žene reproduktivne dobi, žene u menopauzi i perimenopauzi.

Korisni u sprječavanju i liječenju:

  • nespecifične suhoće rodnice i suhoće povezane s atrofičnim vaginitisom

Pomoćno sredstvo:

  • kod nadraženosti, osjećaja peckanja i svrbeža rodnice te infektivnih i upalnih stanja rodnice

Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 22. rujna točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Natalija Ćavar

Više

Savjeti stručnjaka

Određene namirnice sadrže tzv. aktivatore metabolizma koji pospješuju izmjenu tvari te poboljšavaju prokrvljenost probavnih organa, čime doprinose svakodnevnom optimalnom radu probavnog sustava.

Zanimljivosti

Udruga Nismo same kao dio kampanje „Uzmi ih u ruke na vrijeme“ pokrenula je 17. humanitarnu akciju koja će biti organizirana i kao događaj...

Duh i tijelo

Donosimo vam objašnjenje koje su osobe psihopati, a koje sociopati te kako ih prepoznati.

Putovanja

Red dobre zabave, odličnih specijaliteta na tanjuru i vrhunska wellness ponuda za većinu je ljudi idealan scenarij ulaska u Novu godinu, a baš to...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.