Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Zaštitite svoje oči tijekom ljetnih mjeseci

Kratkotrajno oštećenje očiju teško je primijetiti, ali dugoročno izlaganje suncu može nanijeti nepovratnu štetu svim strukturama oka i okolnom tkivu koji su ostali nezaštićeni ili nedovoljno zaštićeni. 

Kada je riječ o zaštiti kože od sunčevih zraka, beskonačan je broj zaštitnih krema s faktorom zaštite od 15 do 50 u losionu, spreju ili sticku. Vodootporne, otporne na znoj, protiv starenja – odaberite sami.

I dok krema za sunčanje nije aplikabilna za vaše oči, važno ih je zaštititi od štetnih sunčevih zraka. Uzmite u obzir činjenicu kako ultraljubičaste zrake mogu dovesti do brojnih zdravstvenih poteškoća, od raka oka do opekline rožnice. Također, mogu uzrokovati neugodnu kataraktu i pterigij. Kratkotrajno oštećenje očiju teško je primijetiti, ali dugoročno izlaganje suncu može nanijeti nepovratnu štetu svim strukturama oka i okolnom tkivu koji su ostali nezaštićeni ili nedovoljno zaštićeni.  Zato je iznimno važno, ne samo ljeti, zaštititi svoje oči počevši od djetinjstva.

Furla 219,00 € 1.650,00 kn

Za najbolju zaštitu svojih očiju tijekom cijele godine, a posebno ljeti, nosite sunčane naočale s kvalitetnim lećama koje blokiraju UV zračenje koje u potpunosti pokrivaju vaše oko. Većina nas ozbiljno shvaća kako dugo izlaganje suncu nije dobro za našu kožu i dugoročan vid, ali jeste li znali da sunčeve zrake zapravo mogu doprijeti do vaših očiju na različite načine? Razmislite samo o morskoj pjeni! Ona odbija oko 25% UV zračenja, a suhi pijesak oko 15%. Čak i trava, tlo i voda odbijaju UV zrake.

Yalea 169,00 € 1.274,00 kn

Dobro je znati kako je najveća izloženost vaših očiju i kože UV zračenju zapravo ujutro i sredinom poslijepodneva, a ne u podne. Stoga nosite kvalitetne sunčane naočale. Odaberite visokokvalitetne sunčane naočale s odgovarajućom i kvalitetnom UV zaštitom. Na tržištu postoji veliki broj visokokvalitetnih sunčanih naočala i to vrhunskih brendova talijanskog modnog diva De Rigo Vision, koji nudi popularne robne marke: Police, Yalea, Furla, Fila i Philipp Plein.

Philipp Plein 400,00 € 3.014,00 kn

Oboružajte se i šeširom širokog oboda jer vas može zaštititi od izravnog djelovanja sunca, ali ne štiti vas od UV zraka koje se reflektiraju od morske pjene, pijeska, mora i slično. Sljedeći put kada budete nanosili kremu za sunčanje, zaštitite i svoje oči!

Police 160€_1.200 kn

Modeli su dostupni u maloprodajnoj mreži DeRigo partnera: Optika Anda i Livision optika.

Ne propustite

Fashion report

Islands&Co., poznati brend nakita posvećen ljepoti i duhu hrvatskih otoka, predstavio je svoju novu kampanju s ljubavnom pričom između Lastova i Visa.

Dobar posao

Najveća industrija današnjice, influencer industrija, procvjetala je tijekom zadnjih 20 godina, preoblikujući način na koji se informacije plasiraju i stvaraju.

Fashion report

Sinonim za elegantan i ženstven stil, talijanski modni brend PINKO, otvorio je novu ekskluzivnu modnu destinaciju u samom srcu Zagreba, uz već postojeću u...

Moda

Fashion&Friends, najpoznatiji multibrand koncept kao i  Fashion Company, vodeća modna kompanija u jugoistočnoj Europi slavi, a kada Fashion Company slavi, slavimo svi!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.