Zašto biste trebali posjetiti Terme Laško?

Terme Laško, sa svoja dva hotela smještena uz rijeku Savinju – Thermana Park Laško i Zdravilišće Laško – poznate su kao destinacija za savršen odmor, mir i bijeg od užurbane gradske vreve, no ove slovenske terme s pravom nose i titulu predvodnika zdravstvenog turizma ove regije.

Ortopedija, traumatologija, neurologija, reumatologija…, nema područja koje nije obuhvaćeno cijelim nizom preventivnih i rehabilitacijskih programa čija je osnova rada ljekovita termalna voda bogatog sastava i najpovoljnijeg bioenergetskog djelovanja.

Ako trebate rehabilitaciju nakon operacije ili ozljede kostiju, zglobova ligamenata i sl., ako ste u potrazi za tretmanima koji će riješiti razne kožne probleme ili trebate oporavak nakon moždanog udara ili drugih neuroloških bolesti…, Terme Laško sa svojim centrima zdravlja i vrhunskim liječnicima specijalistima garancija su brzog i ugodnog oporavka. Stoga ne čudi podatak kako gosti zdravstvenog turizma čine više od 35% posjetitelja ovih slovenskih terma.

Preventiva je najvažnija!

Širenje svijesti o prirodnom liječenju i važnosti preventive nezaustavljiv je trend koji vlada zadnjih godina. Ljudi shvaćaju da tableta, premda jednostavna za primjenu, ipak nije čarobna stvar koja će riješiti problem. Stoga gosti ovdje dolaze po rješenja koja liječe uzrok, a ne samo posljedicu, ali i “samo” opustiti se, osloboditi se stresa, poboljšati energiju tijela…, kao i – primjerice – pripremiti se za ljeto.

Jedna od najpoznatijih tehnika uklanjanja celulita uz pomoć drvenih valjaka – maderoterapija – ovdje se izvodi prema najvišim standardima, a osim što smanjuje narančinu koru na kritičnim točkama, pomaže i kod problema s tonusom mišića, cirkulacijom ili zadržavanjem vode u tijelu.

Individualizirani programi

Programi se u Termama Laško prilagođavaju svakom pojedincu prema njegovom zdravstvenom stanju, ali i afinitetima, pa gosti tako – osim klasičnih, zapadnjačkih – mogu iskušati i brojne alternativne načine liječenja.

Ovdje tako djeluje Thermana & Veda Ayurveda Centar Laško, gdje se kroz prehranu, jogu, pulsnu dijagnostiku te ayurvedske lijekove i tretmane harmonizira tijelo i um;  u Thermani Park Laško, primjerice, primjenjuje se čuvena Bowen terapija koja smanjuje napetost i vraća ravnotežu neurološkog, hormonskog, limfnog i energetskog sustava, a tu su još i balneoterapija (ili liječenje vodom), kineziterapija, laserska terapija…