Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Zašto imamo probleme?

Puno je problema na ovom svijetu, to svi znamo. Ali jedan od glavnih uzroka je to što je svaki problem nekome i korist.

Puno je problema na ovom svijetu, to svi znamo. Ali jedan od glavnih uzroka je to što je svaki problem nekome i korist. Tako je ako pričamo o osobnim ili globalnim problemima. Svaka katastrofa nekom pogoduju. Pandemija nekome koristi. Globalna kriza nekome koristi. Rat nekome koristi. Ekološka kriza nekome koristi.

Kolektivna svijest

I dok god ne shvatimo da nam je sve zajedničko jer ako i jedna osoba na ovom svijetu ima problem, to znači da ga imam i ja, tapkat ćemo u mjestu ili će biti korak naprijed, nazad dva.

Dok god vjerujemo da smo odvojeni jedni od drugih ili da moji postupci i način razmišljanja ne utječe na sve druge ljude, sve će biti kao i dosad.
I još važnije dok god mislimo da smo odvojeni od prirode i da to što pčele ili kitovi izumiru nema veze s mojim životom, bit će nam sve lošije.

Iako se često čini da me se osobno ne tiče ili da ne mogu ništa promijeniti, prije ili kasnije, sve će postati i moj problem i vaš problem. Jer sve je dio kolektivne svijesti.
Ali ako vidim sebe odvojenim od svih i svega drugog, onda me nije briga ili ću ignorirati. Ako mislim da se ja mogu zaštiti, nije važno kako to utječe na sve druge ljude.

Ja protiv svijeta

Pandemija nam je najbolje pokazala da ništa što se događa nije daleko. Pokazala je i da koliko god novca i moći imali, nismo zaštićeni.

Ali mi i dalje ne vjerujemo i ne znamo da je moguće drugačije i unatoč brojnim problemima nastavljamo raditi i živjeti isto.

Dok smo zaokupljeni brigom za vlastitu egzistenciju, ne uviđamo da si dugoročno štetimo. I štetimo onima za koje sve to najčešće mislimo da radimo, a to su djeca.
Dok god budemo gledali osobni interes iznad svega, nećemo naći rješenje za mnoge probleme s kojima se svi prije ili kasnije suočavamo. Nalazit ćemo bezbroj opravdanja za vlastite postupke ili se uvjeravati kako sve radimo u interesu drugih ljudi. Pa ćemo letjeti u svemir na 10 minuta pod izgovorom napretka čovječanstva, što je samo jedan glamurozan prikaz standarda svijesti s kojim živimo.

Ovo je vrijeme, kada se čini da postoji posebna potreba da se prijatelji mudrost i istina udruže.

Albert Einstein

Ali moj problem!

Točno je da je svakom čovjeku njegov problem najveći i to ne treba umanjivati. To je paradigma u kojoj smo odrasli.
Ali možda, ako za trenutak usmjerimo pažnju na rješenja, i naši problemi samim time nestanu.

Bez obzira na problem, budite dio rješenja. Nemojte samo sjediti i postavljati pitanja i ukazivati na prepreke.

Tina Fey

Možemo mi to!

Svatko od nas može odlučiti vjerovati u mogućnost kvalitetnijeg načina života.
Svatko od nas je vođa i ne moramo čekati da svi to naprave jer upravo zato i jesmo ovdje. 

Osjećam da mogu i da možemo bolje i zajedno. I unatoč tome, moj um će naći milijun razloga i iskustava kojim će me pokušati uvjeriti kako to i nije točno jer to je ustaljeni obrazac razmišljanja. Ali duboko u sebi znam da je moguće.

Nađite i vi to mjesto i posvetite mu jednaku količinu pažnje i energije koju posvećujete problemima. Svojima ili globalnim.

I ako vam se čini da ste sami u ovome jer u vašem okruženju nema ljudi koji tako razmišljaju, to nije istina. I to je dio iste paradigme. I upravo borba između različitih načina razmišljanja je dio priče o odvojenosti.

Zato nema smisla nikoga uvjeravati ili kriviti. Jedini način i jedina osoba koju mogu promijeniti sam ja.

A to je i više nego dovoljno. Surađujmo! Zato smo ovdje!
Koji je vaš problem?

Ne možemo riješiti svoje probleme istim načinom razmišljanjem koji smo koristili kada smo ih stvarali.

Albert Einstein

Ne propustite

Život u dvoje

Donosimo vam iskrene priče stvarnih žena o krizama u braku.

Seks i osjećaji

Nevjera u partnerskim odnosima je vječna i neiscrpna tema, a mnogi smatraju kako je sedma godina braka "krizna godina".

Duh i tijelo

Neuspjesi. Prepreke. Padovi. Krize.​ Svi znamo da su neizbježni. Svi ih pokušavamo izbjeći kao da će nas ubiti.

Dobar posao

Uopće nije važno je li vaš pogled na život ‘polupuna’ ili ‘poluprazna’ čaša, činjenica je da je izazov kreirati pozitivan stav.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.