Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
brijanje
brijanje

Zanimljivosti

Zašto mu uvijek krademo britvicu?

Najčešće posve tajno, dok ne gleda, posegnemo za njegovom britvicom! Ona nam je uvijek nekako pri ruci!

Zasigurno su jedna od najvećih noćnih mora svake žene dlačice na nogama. Kakve god one bile, duge, kratke, tamne, svijetle, guste ili rijetke, apsolutna su katastrofa osobito ako želimo „pokazati“ noge ili ako nam se nekud žuri. A žuri nam se stalno, pa smo i odlazak kozmetičarki odgađali do zadnje sekunde.

A onda, najčešće posve tajno, dok ne gleda, posegnemo za njegovom britvicom! Ona nam je uvijek nekako pri ruci!

U čemu je fora?

Od mokrog kupaonskog otirača, preko praznog držača toaletnog papira, zajednička kupaonica može postati pravo minsko polje kada pitate žene. S druge strane, muškarci polude ako im dirnete britvicu! Bilo da živite s nekim ili pak prespavate kod partnera, lako nam je opravdati posuđivanje higijenskih proizvoda, pogotovo ako ste u žurbi. Od britvice, preko četkice za zube pa čak i dezodoransa – jer toliko volimo mirisati poput njega!

Brijanje na suhu kožu nitko nikada nije preporučio pa osim njegove omiljene pjene za brijanje, možete na noge nanijeti tekući sapun ili čak regenerator za kosu jer ćete tako izbjeći iritaciju, urasle dlake i svrbež. I uvijek je tu ono pitanje trebaju li žene koristiti drukčiju britvicu od muškaraca? Odgovor je ne. Muškim britvicama apsolutno ništa ne nedostaje. Dapače, možda nam se čak i više sviđaju, jer ne bismo toliko često posezale za njima.

Primjerice, Hydro 5 Skin Protection ima 5 oštrica, štiti kožu od iritacije, a brijanje će biti glatko i udobno zahvaljujući dermatološki testiranoj lubrikantnoj traci obogaćenoj vitaminom B5. Kako bi se obrijala teško dostupna područja, potrebno je samo spustiti lubrikantnu traku i iskoristiti puni potencijal Hydro 5 Skin Protection oštrica. Zvuči fantastično, a njegova brada, ali i vaše noge ili pazusi, će to znati cijeniti.

A zašto se onda svi bune!?

Vratimo se malo na sate biologije. Virusi bujaju u mokrom, vlažnom okolišu. Ne dijelite s partnerom ručnik ili četkicu za zube? Odlično, jer postoji opasnost da ćete podijeliti i bakterije. Slično je i s britvicom.

Brijanjem na površini kože radimo nevidljive, male posjekotine i, primijetili mi to ili ne, na samoj britvici, osim površinskog sloja kože, ostaju i tragovi krvi. Precizno rečeno, koristite li istu britvicu, izlažete se opasnosti zaraze različitim infekcijama poput virusnih, bakterijski i gljivičnih, a najčešća nuspojava korištenja tuđeg brijača je folikulitis, odnosno upala folikula dlake koja može izgledati poput malih, crvenih ili upaljenih prištića, izazivajući svrbež ili uzrokujući neravnu teksturu.

Dakle, prste dalje!

Zapravo, kako biste se vi osjećali?

Zašto muškarac ne bi pretvorio brijanje u ritual opuštanja i priprema za svakodnevne izazove? Sigurno i vi imate neke svoje svakodnevne, ali i tjedne rituale, pa vam nije teško shvatiti koliko je muškarcima važno brijanje i čista i uredna britvica koja je isključivo i samo njegova.

A i koža lica muškaraca je osjetljiva, baš poput vaše i uključuje čišćenje kože s gelom za čišćenje lica, pa čak i pilingom za lice. Eto, zajednički gel i piling su posve dovoljni dok se gurkate u kupaonici! Ustvari, priznajte da ima nešto toliko seksi u tome dok gledate partnera kako se brije.

Uživajte u tom pogledu i ne dirajte njegovu britvicu!

A savjeti?

Pospremite britvicu na suho mjesto i tako spriječite hrđanje i stvaranje bakterija na britvici. Ako je britvica već hrđava, odmah je bacite u smeće. Nemojte predugo koristiti istu britvicu. Američka akademija za dermatologiju čak preporučuje zamjenu britvice nakon pet do sedam brijanja kako bi se iritacija svela na minimum.

Birajte britvice čije su drške ergonomskog dizajna poput Hydro 5 Skin Protection čije je pakiranje napravljeno s više od 90% recikliranog papira.

Poštujte njegovu britvicu i pustite svoje muškarce da stvaraju i prakticiraju svoje osobne rituale, uključujući i one vezane uz brijanje. Brijanje može biti prilika da se opuste, pripreme za dan ili jednostavno uživaju u vremenu posvećenom sebi.

Članak nastao u suradnji s brendom Wilkinson.

Ne propustite

Zanimljivosti

Zaklada Nora Šitum, u subotu 25. svibnja, od 17 do 20 sati u Parku Maksimir organizira treću po redu dječju utrku pod geslom „Zdrav...

Drama Queen

Metode pomognute oplodnje rezultirale su rađanjem oko 10 milijuna djece diljem svijeta. U Hrvatskoj je to negdje oko 5 % od ukupno rođene djece

Duh i tijelo

Učenje iz vlastitih grešaka je privilegija koju bismo svi trebali prihvatiti i iskoristiti, umjesto da se skrivamo iza lažnih opravdanja ili krivimo druge za...

Zanimljivosti

Nova istraživanja sugeriraju da mlade djevojke koje ranije ulaze u pubertet možda izvlače kraći kraj – posebno kada je u pitanju njihovo mentalno zdravlje.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.