Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks i osjećaji

Zašto muškarci ostavljaju žene koje vole

Prekid je najčešće najteža stvar u vezi, posebno ako se prepreke pokažu nepremostivima, a osjećaji su i dalje tu.

Na prekid utječe mnoštvo stvari. Osim krupnih i velikih, poput izdaje i nevjere, često se na listi nađu i najobičniji nesporazumi. Prekid je najčešće najteža stvar u vezi, posebno ako se prepreke pokažu nepremostivima, a osjećaji su i dalje tu. Zato treba protumačiti probleme i sve stvari koje negativno utječu na odnos.

Zapitajte se jesu li vaši nesporazumi slični sljedećima.

Više se ne osjećate poželjno

Većina parova, s vremena na vrijeme, osjeti da im njihovi partneri ne daju dovoljno pažnje ili osjećaju kako nema dovoljno strasti ili romantike u njihovom odnosu.

Svaka veza podrazumijeva smjenjivanje faza. To je jednostavno tako u životu i prirodi. Ako ste se dobro upoznali i dođete do točke monotonije, može se dogoditi da se vi ili vaš partner osjećate neželjeno. Zato je dobro da uvijek radite na svom intimnom životu, da ga njegujete i osvježavate na razne načine. Potrudite se da pokažete svu ljubav, ali i strast prema partneru.

Previše ste predvidivi

Naravno da je teško nakon svakodnevne rastrganosti između djece, karijere, brige oko financija i svakodnevnih obaveza ostati kvalitetno povezan s partnerom te održati kvalitetnu razinu komunikacije i intimnosti.

Iako djeluje kao naivan razlog, vjerujte da predvidivost može utjecati na dosadu u vezi. Zato je dobro da zajedno isprobavate nove stvari, da otvoreno iznosite prijedloge i ideje. To će vas navesti da uradite nešto što ranije niste ni pokušali. Nemojte biti onaj koji uvijek govori NE!

Usamljenost

Biti usamljen nije isto što i biti sam – biti usamljen znači željeti se povezati s nekim, no osjećati da druga osoba ne želi to isto. Naravno, može biti riječi o tome da osoba nije fizički prisutna, no puno češće je u pitanju emocionalna prisutnost.

Usamljenost je povezana sa zanemarivanjem, a ovo je jedan od najčešćih razloga za prekid. Zapamtite, partner se nikada ne bi trebao osjećati sam, posebno kada je s vama. Ako primijetite da ne razgovara s vama, odnosno ne postavlja vam pitanja i povlači se, budite sigurni da nešto nije u redu. Pokažite mu da može računati na vas.

Najčešći razlog zbog kojeg se osobe osjećaju usamljeno u vezi uzrokovana je nedostatkom intimnosti

Velike promjene

Od obostrane velike životne promjene ili novog iskustva, a uslijed nedovoljne komunikacije, mogu se javiti nesporazumi koji vremenom postaju sve veći. Razgovarajte i slobodno se otvorite i recite kako to utječe na osjećaje koje  gajite.

Zanemarivanje

Bolna je spoznaja da vas partner zanemaruje, a još više boli kada osjećate da u vama raste razočaranje i uznemirenost.

No, ponekad se dogodi da u potpunosti, nenamjerno, zanemarite svog partnera. Ako to postane svakodnevica, učinit ćete da se vaš partner osjeća zanemaren i podcijenjen. Obratite pažnju na potrebe vašeg partnera.

 

Izvor: Super žena

Pročitajte još

Darivanje

Nemojte čekati zadnji trenutak, izbjegnite gužve i uštedite vrijeme uz bogatu ponudu NIVEA božićnih paketa.

Fashion report

Muški multibrand ANSON's Herrenhaus KG otvorio je u zagrebačkom Z centru svoju treću trgovinu u srednjoj i istočnoj Europi.

Odnosi

Naučite čitati između redaka...

Beauty report

Koliko muškarci danas posvećuju vremena njezi brade i kože lica, jesu li se u ovo doba korone možda previše zapustili, ili baš suprotno -...

Advertisement