Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Orange from the garden.

Moj dom

Zašto ne biste trebali bacati koru od naranče?

Što radite s narančinom korom? Samo je bacite?

Sigurno ste ih kupili u zadnjih mjesec dana kupili i uživali u njihovom okusu. Što radite s narančinom korom? Samo je bacite?

Narančinu koru možete upotrijebiti na više načina kod kuće.

Uklanja mrlje od vode i kamenca

Ako zamijetite da su se na vašim metalnim površinama ili na loncima pojavile mrlje od vode i kamenca,tada trebate koristiti koru naranče. U kori naranče se nalaze prirodna ulja koja vrlo uspješno uklanjaju mrlje od vode i kamenca. Sve to trebate napraviti jest lagano istrljati metalnu površinu i vidjet ćete koje blagodati narančina kora ima u sebi.

Vraća sjaj drvetu

Unutrašnja strana narančine kore je savršena za vraćanje sjaju drvetu na vašem pokućstvu. Sve što trebate napraviti jest uzeti koru i sve drveno pokućstvo dobro istrljati kako bi ono bilo sjajno i mirisno.

Izrada spužvice

Ako se kora od naranče nije osušila, možete ju iskoristiti kako bi napravili savršenu prirodnu spužvicu. Pokušajte s njom očistiti površinu na kojoj kuhate. Ne samo da će kora od naranče djelovati kao obična spužvica, ona će također ostaviti i onaj fini miris naranči.

Sredstvo za čišćenje

Stavite nekoliko kora od naranči u zatvorenu posudu i na to stavite malo bijelog octa. Ostavite da stoji nekoliko tjedana, s time da ih s vremena na vrijeme malo protresete. Nakon nekoliko tjedana tekućinu stavite u bocu s pumpicom i koristite ju za čišćenje kuhinjskih površina, poda i prozora.

Za liječenje migrene

Prokuhajte kore naranče u vodi i ostavite da stoje 10 minuta. Popijte kao čaj i vaša migrena će nestati.

Savršeno sredstvo za mirisan dom

Kore naranče luče neodoljiv i vrlo ugodan miris. Osušite nekoliko kora od naranči, usitnite ih u aparatu za mljevenje i stavite ih u malu od tila. Vrećicu s mljevenim korama od naranče možete staviti u ladice, ormare, podrume ili bilo koje drugo mjesto koje je sklono ustajalom mirisu.

I kod najčišće osobe iz kante za smeće se širi vrlo neugodan miris. Stavite nekoliko osušenih kora od naranče na dno, prije nego što stavite vreću za smeće.

Omekšava smeđi šećer

Ako imate problema sa slijepljenim i oštrim smeđim šećerom, ubacite nekoliko kora od naranče u posudu gdje ga držite. Ulja iz naranče će omekšati smeđi šećer.

Za tjeranja mrava

Pokušajte kore od naranče sa šalicom tople vode, sve stavite u blender i sameljite u pire. Dobivenu smjesu sipajte u mravinjak, vrt, na mjesta gdje ste primijetili mrave.

Napravite piling za tijelo

Zasigurno će vam biti teško za povjerovati kako je lagano napraviti dobar piling za tijelo od kora naranči. Stavite nekoliko kora od naranče u gazu, dobro zavežite i koristite u gazu kao spužvu za tuširanje.

Više

Gastronomija

A kud ljepše kad nazdravljamo s pićem koje donosi blagostanje i zdravlje našem tijelu, obitelji i cijeloj zajednici.

Gastronomija

Iako asocira na blagdane, zbog svoje jednostavne i brze pripreme je idealan za sve prilike.

Moj dom

Ponekad je možda najbolje ne koristiti kemikalije kako bismo uklonili neugodne mirise...

Budi fit

Receptori mirisa informacije odmah prosljeđuju mozgu i tako mogu utjecati na neke osnovne osobine poput agresivnosti, osjećaja gladi ili raznih bolova.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.