Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Zašto se ljudi sve češće razvode?

Najkritičnija nije sedma, nego peta godišnjica i gotovo svaki treći par se razvede.

Najkritičnija nije sedma, nego peta godišnjica i gotovo svaki treći par se razvede. Najveću vjerojatnost za razvod imaju oni brakovi u kojima je žena i jedan jedini dan starija od muškarca: ako je starija tri i više godina, vjerojatnost za razvod čak je 74 posto veća od vjerojatnosti za razvod braka u kojem je suprug stariji tri do šest godina. Podaci su to iz doktorata “Demografija razvoda u Hrvatskoj” koji je izradila dr. Petra Međimurec s Katedre za demografiju zagrebačkog Ekonomskog fakulteta. 

Za brak treba puno više od ljubavi. Ideja da je “sve što trebate ljubav” velika je zamka koja će od samog početka upropaštavati brak. U većini slučajeva razvod nastaje zbog neusklađenih vrijednosti u odnosu. Prag tolerancije značajno je spušten. Nitko više ne želi patiti.

Kako prenosi The Huffington Post postoji 6 razloga zbog kojih žene iniciraju razvod. 

Zdravo za gotovo 

Da bi brak uspio, važna su oba njegova člana. Žene se često na kraju dana pitaju gdje su im bili muževi. Žene osjećaju da nose težinu veze i obitelji, odrađuju većinu emotivnog posla i stalno moraju pronalaziti nove stvari kako bi održale vezu živom. 

Stalne svađe oko iste stvari  

Svađe oko djece, seksa ili oko punica i svekrva ne moraju voditi prema razvodu, ali svađe oko novca najčešći su razlog zbog kojeg se i muškarci i žene odlučuju na taj korak. Roditelji trebaju znati da konfliktni i toksični odnosi između mame i tate, bilo u braku ili tijekom razvoda te nakon toga, jako štete njihovom djetetu.

Nezadovoljstvo seksualnim životom 

Kada se žene žale na svoj seksualni život, obično postoje veći problemi izvan spavaće sobe. Supruge u seksualno frustriranim brakovima osjećaju se iscrpljeno i emocionalno gladnima. Partneri trebaju dobro ispitati razloge zbog čega nema seksualnog života u njihovom braku i koliko dugo to traje. 

Više ne razgovaraju kao prije  

Komunikacija je snaga svakog dobrog odnosa. Ovaj problem čini žene nesretnima i ranjivima pa sreću traže u zagrljaju drugog muškarca.  

Prerasle su svoje partnere 

Kako brak raste i razvija se, nije neuobičajeno čuti kako žena govori muškarcu da ga je prerasla, pogotovo ako imaju djecu. Mnogo se godina potroši na djecu, a kada ona odu to je za mnoge vrijeme ponovnog promišljanja svega u životu, uključujući i brak. Prema istraživanjima kada žena zarađuje više od 60% ukupnog prihoda bračnog para, dvostruko je vjerojatnije da će taj brak završiti razvodom. 

Staviti sebe prvo mjesto  

Nekada će učestali problemi poput ovisnosti ili nekontroliranog bijesa gurnuti žene preko ruba. Najradije bi se radije razvele nego dočekale idući dan, tjedan ili godinu sa svojim partnerom i problemima koji nikada ne prestaju. Ako ste već duži period u nezdravom odnosu, to se lako može odraziti i na emocionalno stanje te ćete se osjećati kao da ste izgubili sebe. Sjećate li se koje su vas stvari nekoć veselile?

Više

Darivanje

Bratska je veza posebna i neraskidiva, s njima dijelimo sve, čak i onu posljednju kocku čokolade

Darivanje

Otkrijte blagdansku čaroliju Winter Wonder'Z Advent u zagrebačkom Z Centru

Suncokreti na oblacima

Zanimljivo je da kad sam bila mlađa nisam to nikad radila. Nikad se nisam stizala baviti analizama

Darivanje

Godini koja se bliži kraju treba nazdraviti, kao i svemu lijepome što nas čeka u nadolazećim mjesecima. Krenite već danas, uz napitak koji dijelite...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.