Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Zašto su muškarci koji imaju kćeri ravni Eurojackpotu?

Tankoćutni su, nježni, suptilni, pažljivi i strpljivi, a ako su pritom i solo, pravi su EuroJackpot za ženu koja zna dobro izabrati.

Čim se rodila, postao sam nekako blaži, nježniji i s neizrecivom potrebom da je zaštitim. Kroz rano djetinjstvo i kasnije uvijek je mogla dobiti što želi, a i danas kada je velika, uvijek kod mene ima taj neki bonus i čini mi se da ga nikada neće potrošiti. Ona je svjesna koliko je meni stalo do nje“, govori nam vojnik, otac 23-godišnje studentice koji ne krije koliko je slab na svoju jedinicu, a mi samo možemo dodati da je lijepo vidjeti mačo muškarca, poput svile ogrnutog finom ženskom energijom.

Pojam “muškarac” toliko je širok da je teško i zamisliti kakve se sve jedinke kriju pod tih osam slova, no u jedno smo sigurne – oni koji imaju kćeri posebna su sorta – oplemenjena ženskim svijetom u koji su ih, primivši ih ručicom za prst još u rodilištu, uvele one koje će ih zvati tata. Ta uloga bit će im nedvojbeno najvažnija i najljepša koju im je život mogao dodijeliti.

U vremenu koji slijedi bolno će se “popikavati” na špangice dok bosi i sneni ujutro budu gađali WC školjku, topit će se od samo jednog treptaja okica, kupovati uloške jednako stručno kao da kupuju šarafe i tipne, čekati noću budni da ih njihove princeze pozovu da dođu po njih u disco (ili gdje se već danas izlazi), strahovati da ne izabere neku budalu za muža jer i samo znaju kakvi sve muškarci hodaju svijetom…

I ne, nismo to umislile. Istraživanje objavljeno u časopisu Behavioral Neuroscience potvrdilo je da se mozak muškaraca više mijenja kada dobiju kćeri, nego kada postanu roditelji sinova. Naravno, mijenjaju se muškarci i kada rode donesu dječake. Roditeljstvo “izuva iz cipela” u svakom slučaju, no ženska djeca nekako više utječu na njih.

Spomenuta studija tvrdi da su očevi djevojčica prisutniji u odgoju i osjetljiviji na potrebe svojih kćeri, nego sinova. Oni koji imaju kćeri, češće i otvorenije s njima razgovaraju o emocijama, dok oni koji imaju sinove skloniji grubljoj igri s njima i vokabularu koji sadrži terminologiju povezanu sa sportom ili uspjesima, kao što su “ponosan”, “pobijediti” i “vrhunski”.

Jennifer Mascaro, autorica studije, smatra da se uzrok različitom pristupu kćerima sinovima, krije u činjenici što očevi lakše prihvaćaju osjećaje ženske djece. Prije će reagirati ako djevojčica zaplače ili zatraži tatu, nego ako to učini dječak.

Koliki utjecaj kćeri imaju na svoje očeve, pokazala je i magnetska rezonanca. Za potrebe ove studije muškarci su podvrgnuti snimanju mozga. Kod očeva djevojčica uočena je snažnija moždana aktivnost na sretne izraze lica svojih kćeri, nego što je primijećeno kod očeva dječaka.

Prema znanstvenicima, to je jedan od razloga zbog kojeg su djevojčice empatičnije od dječaka – imaju tate koji su pažljiviji prema njihovim emocionalnim potrebama.
Osim što su pažljivi prema svojim curicama, muškarci koji imaju kćeri, usudile bismo se reći, u prosijeku, puno bolje razumiju žene oko sebe.

Tankoćutni su, nježni, suptilni, pažljivi i strpljivi, a ako su pritom i solo, pravi su EuroJackpot za ženu koja zna dobro izabrati.

Više

Život u dvoje

Neke žene ne propuštaju priliku da zadrže muškarca.

Suncokreti na oblacima

Ponekad se stvarno poželim ujutro probuditi kao muškarac s tim muškim, jednostavnim mozgom i vibeom „Kako ćemo? Lako ćemo!“

Seks

Njegovo ponašanje otkrit će vam status veze.

Seks

Da pojasnimo, većini muškaraca, kada bi u potpunosti prihvatili svoje tijelo, bilo bi posve prirodno osjećati zadovoljstvo prilikom masaže prostate i analne regije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.