Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Zašto trebamo voljeti menstruaciju?

Najmanji je problem naći, ne samo 5, nego puno više razloga zašto mrzimo menstruaciju.

PMS, grčevi, nadutost, promjene raspoloženja popraćene konstantnim umorom. Najmanji je problem naći, ne samo 5, nego puno više razloga zašto mrzimo menstruaciju. A da ne spominjemo da i dalje živimo u društvu gdje se o menstruaciji ne priča tako otvoreno.

Prosječna žena krvari jednom mjesečno oko 35-40 godina. Uf! Dugo!

Menstruacija je zdrava

Sljedeći put kada vas grčevi pošalju u krevet, pokušajte se sjetiti da je menstruacija pokazatelj dobrog zdravlja. Ako dobivate mjesečnicu svaki mjesec i traje u periodu od 3 do 7 dana to većinom znači da su organi reproduktivnog sustava u dobrom stanju. Evo prvi razlog zašto treba voljeti menstruaciju, ipak je ona mjesečni podsjetnik na to da smo zdravi. Vježbanje je odličan način za rješavanje stresa i također smanjuje menstrualne bolove i PMS.

Menstruacija nam pomaže da upoznamo svoje tijelo

Možemo mi biti sramežljive i nerado istraživati svoje intimne dijelove, ali kada je menstruacija u pitanju, voljeli to ili ne, nađemo u situaciji smo gdje moramo istražiti svoje tijelo. Nevažno da li se radi o uklanjanju menstrualne čašice ili tampona, jednostavno moramo istražiti svoje tijelo i visinu svog cerviksa. Zahvaljujući Majci Prirodi možemo upoznati same sebe.

Čašice su napravljene od mekog medicinskog silikona te potpuno sigurne za vaše tijelo i okoliš! Mogu se koristiti godinama, što znači i da štedimo!

Menstruacija može pojačati seksualne želje

Nismo svi isti, niti nam je svaki ciklus isti, ali menstruacija može pozitivno utjecati na libido. Iako biološki pričano, seksualni apetiti se najviše bude za vrijeme ovulacije, puno žena tvrdi kako im se najveća želja za seksom pojavljuje baš za vrijeme menstruacije. Znanstvenici su i dalje malo podijeljeni oko objašnjenja iza ovog fenomena, ali u ovom slučaju znanost i nije nešto što bi nam trebalo biti bitno. Uživajte u vašem libidu dok traje i uživajte osjećati se seksi.

Seks za vrijeme menstruacije

Neki znanstvenici tvrde da su redoviti spolni odnosi ključ vječne mladosti i dobrog tjelesnog i duševnog stanja svakog pojedinca. Nije nikakva sramota ne željeti akciju u spavaćoj sobi dok je menstruacija tu, ali postoji razlog zašto je toliko popularna. Menstruacija stimulira sve živčane završetke u vagini I klitorisu te se i najmanji dodir čini kao električni udar, a orgazmi puno jačima. A što se tiče brige oko krvi, slobodno probajte Intimina Ziggy Cup i prepustite se.

„Orgazam pomaže ublažiti grčeve i djeluje kao prirodni lijek protiv bolova“, kaže nam doktorica Maja Gudelj iz Poliklinike Ginecej.

Hormoni sreće

Većina nas povezuje PMS s konstantnim promjenama raspoloženja, ali ti hormoni mogu imati i pozitivne promjene vašem životu. Tijekom drugog tjedan menstrualnog ciklusa progesteron čini da doživljavate neusporedivu mentalnu izdržljivost, te osjećate jako snažno samopouzdanje. In your face, menstruacijo!

 

Više

Zdravstveni karton

Biti samohrani otac tinejdžerici može biti veliki izazov.

Zdravstveni karton

Točkasto krvarenje između redovitih menstruacija događa se mnogim ženama i ponekad izaziva zabrinutost.

Duh i tijelo

Za početak školske godine, INTIMINA donosi mali vodič za djevojke o tome kako se nositi s menstruacijom u školi.

Zdravstveni karton

Naleti vrućine, problemi sa spavanjem, menstrualni grčevi, umor i nadutost samo su neki od simptoma koji dolaze s ljetom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.