Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
pixabay.com

Život u dvoje

Zašto žene lakše opraštaju prevaru nego muškarci?

Ponekad prevare omogućavaju da shvatimo koliko je zaista dobra naša druga polovica, i počnemo je cijeniti još više.

Psiholozi tvrde da za prevaru postoji više razloga, a glavni su: nova ljubav, osveta, potraga za novim senzacijama, slučajna veza, kriza braka, nedostatak ljubavi supružnika, želja da se oživi odnos, podigne samopouzdanje, eksperimentira, ostvari neka nerealizirana seksualna potreba…

U principu, ovo su najčešći razlozi za izlete. Ironično, ali dosta ljubitelja takvih izleta je uvjereno da će im veza sa strane pomoći da ojačaju brak.

Zapravo, ovo ima smisla. Ponekad prevare omogućavaju da shvatimo koliko je zaista dobra naša druga polovica, i počnemo je cijeniti još više. Prevarene žene, natapajući suzama jastuke, uglavnom, na kraju, i opraštaju svom partneru. Muškarcima prevare padaju mnogo teže. Zašto?

Zašto žene lakše opraštaju prevaru nego muškarci?

Prevara je uvijek prevara i nju slobodno možemo staviti u isti red s izdajom. Međutim, ovo nije uvijek tako. Činjenica je da je motivacija ženske i muške prevare različita. Shodno tome, i odnos prema njima je posve drugačiji.

Muškarci uglavnom varaju zbog svojih seksualnih potreba. U takve prevare rijetko je uključena emocija. Često se dogode zbog odsutnosti žene, uz alkohol, zbog obične radoznalosti, ili zbog lake dostupnosti partnerice.

Odluka za izlet se često dogodi potaknuta svađom, strahom od gubitka svog ega, trudnoća žene, i tako dalje. Ukratko, putem prevare muškarce ne vodi njihova duša. Naravno, dogodi se i to, ali jako rijetko, i to može značiti samo završetak braka.

Što se tiče žena i njihovih prevara, stvari su malo drugačije.

Prvo, nezadovoljstvo svojim suprugom. Žene su spremne za prevare u slučaju nedostatka ljubavi i pažnje. Žene pokušavaju pronaći tu ljubav i dokazati sebi da su još lijepe i privlačne suprotnom spolu. Tako da su razlozi prevare žena sasvim suprotni razlozima prevara muškaraca.

Što nam to govori?

Govori nam o tome da je ženski rod u prevaru uključen i dušom i tijelom, a muškarci, uglavnom, tijelom. Zato muška prevara možda ne izgleda tako značajno kao ženska. U principu, svaka prevara skoro nikada nije slučajni događaj.

Prevara sazrijeva postepeno, kada ljudi ne ispunjavaju očekivanja jedni prema drugima, postaju manje pažljivi, a više sebični. Ponekad se situacija može spruječiti ako supružnici pokušaju da pronađu zajednički jezik, a ponekad je najbolji način, zaista – razvod.

Više

Život u dvoje

Je li teže biti razvedena žena ili razvedeni muškarac u današnje vrijeme?

Duh i tijelo

Kako god odlučili preživjeti gubitak ljubavi, razvod, prekid - bitno je da to učinite. Možete plakati, vrištati, zatvoriti se u sobu, mrziti cijeli svijet...

Seks i osjećaji

Preljub je izdaja, ništa manje bolno od toga. Kada opraštate preljub tada opraštate izdaju.

Život u dvoje

Iako će odnosu presuditi i velike stvari, poput prevare, statistike pokazuju da se većina veza i brakova prekida zbog “nakupljenih sitnica” ...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.