Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Zaveži ga nježno! Želite isprobati bondage? Nema problema!

Mnogo nas razmišlja o tome, a kako istraživanja pokazuju – jedan od pet parova je barem isprobao bondage, odnosno vezanje.

Mnogo nas razmišlja o tome, a kako istraživanja pokazuju – jedan od pet parova je barem isprobao bondage, odnosno vezanje.

O čemu se radi? Bondage uključuje vezivanje ili ograničavanje kretanja partnera radi povećanja seksualnog užitka. Također, mogu se koristiti različiti rekviziti poput lisica, traka, konopaca ili čak najlon čarapa, a sve kako bi se ograničila sloboda kretanja jednog ili oba partnera.

Kako s partnerom/icom otkriti bondage? Jednostavno! Mi smo tu da vam otklonimo nedoumice!

Razmislite o svemu… sami

Ako ste počeli razmišljati o vezanju, povezima za oči, bičevima ili peruškama, dobro razmislite što vam je točno privlačno u svemu. Želite li vezati li biti vezani? Želite li dominirati ili biti submisivni?

Pokušajte se zamisliti u objema ulogama i otkriti koji su vam aspekti bondagea najprivlačniji. Kada (otprilike) znate što biste željeli, ili barem što ne biste, spremni ste za razgovor s drugom stranom.

Razgovarajte

Bondage može značiti mnogo toga. Da ne bi bilo nesporazuma, u razgovoru pojasnite konkretne stvari i situacije – želju da koristite povez, ideju da dražite kožu peruškom u predigri, da budete vezani. Spomenite sve moguće igračke koje biste isprobali. Važno je da komunikacija bude jasna i nedvosmislena, te da ne odašiljete pogrešne signale.

(Raz)uvjerite

Ovisno o partnerovoj reakciji usmjerite razgovor. Ako je i zainteresiran, nećete imati previše problema i možete krenuti na sljedeći korak – definiranje granica, sigurne riječi, razgovor o fantazijama.

Ako osjetite partnerov otpor, razgovarajte i saznajte zašto. Ako je bondage nešto što ih nikako ne zanima, nema načina da promijenite njihovo mišljenje. Nema ucjena!

Međutim, ako je riječ o strahu ili nesigurnosti u same sebe ili vas kao par, razgovarajte i riješite problem, jer on neće nestati sam od sebe. Može postati samo još veći.

Počnite polako

Za vaše prve bondage korake dovoljno je tek nekoliko stvari – primjerice, par lisica, povez za oči i peruška ili flogger. Kako smo već napisali, dovoljne mogu biti i najlonke. Ovih nekoliko rekvizita omogućava vam kreiranje niza sexy scenarija, od uzbudljive igre osjetila koja će rasplamsati vašu predigru do otkrivanja slatke granice užitka i boli.

Manite se stvari koje ste gledali u porno filmovima. Hard-core stvari nisu za početnike. Bondage je vještina koja se stječe postepeno, kroz praksu, te kroz interakciju partnera.

Dug je vaš put do, primjerice, prakticiranja posebne japanske tehnike vezivanja tijela znane pod imenom kinbaku, koja se često naziva i pravom vještinom i estetikom, te nije nužno vezana uz same sadomazohističke seksualne prakse.

Kako početi!?

Za početak, partneru onemogućite kretanje lisicama ili povezom. Na oči mu/joj stavite povez za oči. Neka leži gol/a na krevetu, tako da mu/joj bude udobno, savjetuje libido.hr.

Pustite neku sexy muziku u pozadini. Mazite ga. Uzmite perušku i njome različitom brzinom prelazite po uzbudljivim područjima kože – ramenima, unutarnjoj strani nadlaktice i bedra, koljenu, trbuhu.

Naježenu površinu kože zatim možete ljubiti, liznuti ili dražiti vršcima floggera, a po želji i malo pecnuti floggerom. Ako niste nikad, efekt floggera isprobajte prvo nasamo, na svojoj koži, kako biste znali odrediti kojom snagom trebate zamahnuti.

Nemojte se obeshrabriti

Općenito, svaki izlazak iz comfort zone je težak, pa i onaj iz sigurne, predvidive seksualne zone. Početnička nespretnost može rezultirati neugodom, sramom, osjećajem da nešto ne radimo kako bi trebali ili da izgledamo smiješno dok to radimo i to je sve normalno.

Pristupite istraživanju bondagea opušteno, s dozom humora i prije svega se zabavite, a kako postajete iskusniji, i vaše bondage avanture će biti sve bolje i bolje.

Ne propustite

Seks

Vrtoglavo visokim potpeticama do boljeg orgazma.

Darivanje

Junakinja Madeleine Grant rođena je Londončanka, studentica na pariškoj Sorboni, istodobno naivna djevojka i majka hrabrost.

Seks

Seks je vrlo važan za intimno povezivanje u braku ili vezi, ali ponekad i neočekivane svakodnevne stvari mogu smanjiti libido

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.