Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Zavirite u svijet blagdanske kolekcije Zlatarne Dodić

Zlato se oduvijek rado darivalo, predstavljajući investiciju u budućnost.

Za mnoge je Uskrs vrijeme promišljanja i nadahnuća, a često je povezan s vjerskim motivima pa je s toga nakit koji ističe križić ili nekog sveca, lijep način da izrazite svoje vjerske osjećaje.

Proljeće i Uskrs simboliziraju novi početak i međusobno su isprepleteni na mnogo načina. Nesebičan čin darivanja uz šarenilo i doživljaj proljeća, posebice je izražen u prigodama koje uobičajeno slijede poslije korizmenog razdoblja.

“Tradicionalno slijedi period vjerskih obreda poput krštenja, pričesti, krizmi i vjenčanja. Upravo u proljeće imamo najveći broj upita za kupnju zlatnog nakita kojima Hrvati najviše vole darivati ”, rekao je Filip Dodić, stručnjak za dijamante i direktor Zlatarne Dodić – s tradicijom dugom pedeset godina, koja je i danas najpoželjnija destinacija za kupnju unikatnog i kvalitetnog nakita.

Zlato se oduvijek rado darivalo, predstavljajući investiciju u budućnost. U obiteljskim ‘škrinjicama’ najčešće je riječ o zlatnom nakitu sa sakralnim motivima poput anđela i križića ili sve popularnijem tradicijskom nakitu koji se prenosi s koljena na koljeno.

“Sakralni motivi ili nakit s motivima hrvatske tradicije nešto je na što smo osobito ponosni. Posvetili smo ga generacijama naših spretnih i vrijednih majstora koji su godinama čuvali hrvatsku kulturnu baštinu”, kaže Franjo Dodić, direktor proizvodnje i razvoja.

 

 

Prema njegovim riječima, nakit izrađen od srebra koji je cjenovno dostupniji, kao i prestižniji zlatni nakit ukrašen dijamantima, također su zastupljeni u tradicionalnim darivanjima sakramentalnih svečanosti.

Tako su primjerice, CROSSES naušnice križić od bijelog zlata, HOPE GOLD zlatna narukvica s križićem i medaljonom, CROSS TAG zlatna ogrlica ili TINY CRYSTAL CROSS GOLD – privjesak zlatni križić najljepši primjerci prigodne kolekcije Zlatarne Dodić.

Pročitajte još

Zanimljivosti

Ako želite nekoga darovati ili razveseliti samoga sebe, razmislite o kvalitetnim privjescima s umjetničkom notom iz radionice domaćeg brenda – Zlatarne Dodić.

Obitelj

Darivanje mora biti istinski užitak ne samo za onoga tko prima dar nego i za onoga tko daruje.

Dizajn

Željeli biste pokloniti nešto trajno i vrijedno, ali drugačije?

Događanja

Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo kovanicu od zlata?

Advertisement