Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zdravlje

Završena ovogodišnja Nacionalna kampanja borbe protiv menstrualnog siromaštva

Vodeći brand menstrualnih uložaka, zajedno s partnerima Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i CROATIA poliklinikom, okupljanjem u Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj obilježio je završetak operativnog dijela kampanje Nacionalne kampanje borbe protiv menstrualnog siromaštva, “Tebi za mjesec, njima za cijelu godinu“.

Vodeći brand menstrualnih uložaka, zajedno s partnerima Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i CROATIA poliklinikom, okupljanjem u Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj obilježio je završetak operativnog dijela kampanje Nacionalne kampanje borbe protiv menstrualnog siromaštva, “Tebi za mjesec, njima za cijelu godinu“. Dostavljeni su svi donacijski paketi na njihove adrese, u dječje domove, SOS sela i udomiteljske obitelji.

Tijekom Nacionalne kampanje, Libresse je od svakog prodanog proizvoda odvojio 20 centi za gotovo 1.100 djevojčica i djevojaka iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji i tako im osigurao godišnju zalihu menstrualnih uložaka. „Dječji dom u Zagrebu jedna je od ustanova kojima smo donirali menstrualne uloške u cilju borbe protiv ovog gorućeg problema. Hvala našim partnerima koji su se uključili u projekt i tako pomogli više od tisuću djevojaka u potrebi”, izjavila je Iva Stefanovski Horvatić, predstavnica marketinga kompanije Essity.

Prema istraživanju Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz 2020. čak 33% žena u Hrvatskoj prisiljeno je štedjeti na ulošcima, 10% njih nije u mogućnosti kupiti dovoljno uložaka kako bi ih redovito mijenjale, a 3,6% žena uopće si ne mogu priuštiti higijenske proizvode pa umjesto njih koriste gaze, čarape, pa čak i pelene. Riječ je o kompleksnoj problematici kojom se bavi ovaj projekt, a podršku mu je dalo i nadležno Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

„Ove godine Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osigurali su sredstva u iznosu od milijun eura radi opskrbe školskih ustanova i skloništa za žene žrtve nasilja besplatnim menstrualnim potrepštinama. Podržali smo ovaj projekt kako bismo pružili dodatnu zaštitu djevojkama koje su u riziku od menstrualnog siromaštva“, kazala je Margareta Mađerić, državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

U sklopu kampanje svaka od djevojaka dobila je besplatni ginekološki pregled u jednoj od CROATIA poliklinika, odnosno, konzultacije za djevojčice koje još uvijek ne trebaju pregled. „Drago nam je što smo dali svoj doprinos kampanji i omogućili djevojkama iz domova za djecu i udomiteljskih obitelji vrhunsku zdravstvenu uslugu. S ponosom podržavamo projekte koji potiču pozitivne društvene promjene”, poručila je Maja Tucaković, voditeljica pravnih poslova i marketinga CROATIA poliklinike.

Više o kampanji moguće je pronaći na web stranici: https://www.libresse.hr/.

Ne propustite

Budi fit

U većini slučajeva, osjećaj dehidracije jednak je osjećaju žeđi. No ipak, ponekad bi taj osjećaj mogao izostati ili bi vas tijelo moglo upozoriti na...

Drama Queen

Jeste li ikada imale osjećaj da vas neka osoba u vašem emocionalno iscrpljuje? Nakon razgovora s njom ostanete prazni, umorni i živčani?

Budi fit

U slučaju da uskoro krećete u teretanu po prvi put, možda će ove lagane upute pomoći da se dobro osjećate tamo, da pitate druge...

Savjeti stručnjaka

 Kako bi potaknula otvorene, pozitivne rasprave o menstruaciji među sportašima koji će izaći na olimpijsku globalnu pozornicu, INTIMINA je proizvela ograničeno izdanje zlatnih menstrualnih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.