Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Završio BIPA FASHION.HR

BIPA FASHION.HR za kraj je priredio doslovno vatrenu završnicu te sjajnu modnu priču upotpunio posebnim efektima i scenografijom na pisti.

Posljednje večeri 20. jubilarnog izdanja BIPA FASHION.HR-a pred punim gledalištem nove je kolekcije predstavilo šest dizajnera: Ivica Skoko, 2B Boris Banović, Ana Maria Ricov, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marina Design, a veliko finale spektakularno je obilježila revija Ivice Klarića pod pokroviteljstvom Samsunga koja je doslovno zapalila modnu pistu.

Posljednji dan najvećeg modnog događaja u regiji otvorio je omiljeni dizajner poznatih Hrvatica – Ivica Skoko kolekcijom, koju su uz neizostavne raskošne večernje haljine, obilježili pret-a-porter komadi poput suknji, haljina, odijela i kaputa kojima je Skoko ponudio ženstven i glamurozan izgled i izvan crvenog tepiha. Dosljedan u svom modnom izričaju dizajner sada daje dozu senzualnosti u svakodnevnom odijevanju žene. Uz uvijek elegantnu crnu u novoj kolekciji Skoko koristi boju pudera, cimeta, mesa te zlatnu i sivu a kombinira materijale kao što su pamuk, svila, viskoza, muslin te prepoznatljivu bogatu čipku.

2B Boris Banović kolekcija predstavila je komade za žene i muškarce za aktualnu sezonu jesen/zima 2015./16. Izrazito glamuroznom kolekcijom dizajner želi vratiti sjaj i eleganciju u svakodnevno odijevanje. Uske haljine od pliša koje ističu žensku siluetu a ukrašene su tilom i čipkom te popularne korzet haljine u kombinaciji s krznenim modnim dodacima odlični su za nadolazeću blagdansku sezonu. Za muškarce Banović predlaže klasična odijela i kapute.

Ana Maria Ricov pokazala je kolekciju za proljeće/ljeto 2016. koju karakterizira jednostavna i čista forma te dominantna slojevitost. Odjevni predmeti teže A formi, a kao glavni motiv provlače se geometrijski uzorci bazirani na odnosima linija dobiveni našivanjem kožnih traka. Dizajnerica koristi transparentne tkanine koje u kombinaciji s gustim neprozirnim dijelovima stvaraju efekt dinamičnosti. Paletu boja čine crna, pješčani tonovi, crvena te bijela, a tkanine koje prevladavaju kolekcijom su pamuk, viskoza, svila, koža i gumirani materijali. AMR brend predstavio je i novu podliniju „AMR for Shiba“ koja uključuje kišne kabanice za pse koje su se također mogle vidjeti na pisti.

BiteMyStyle by Zoran Aragović predstavio je kolekciju za jesen/zimu pod nazivom War(m). Prepoznatljiv po korištenju printeva u svojim kolekcijama, Aragović je ovog puta u prvi plan stavio military uzorak te ga kombinirao sa zemljanim tonovima, a od jačih boja u detaljima je koristio plavu, ljubičastu i tirkiznu. Baza kolekcije su kaputi različitih dužina izraženog volumena, strogih i krutih formi. Uz već prepoznatljive neopren suknje, dizajner se u ovoj kolekciji poigrao i s pletivima osmislivši asimetrične majice, tunike i pripijene haljine u patchwork stilu kao odličan izbor za dnevne kombinacije. Kolekciju je upotpunio nakit osmišljen u suradnji s dizajnericom Silvijom Talan koji stoji iza branda Nott. jewelz.

Nova kolekcija Marine Design za jesen/zimu prirodnim materijalima oslikanim jednostavnim, naivnim crtežom aludira simbolički na jednostavnost i čitljivost istinskih vrijednosti. Kolekcija je bazirana većim dijelom na gornjim, toplim odjevnim predmetima namjerno obrađena grubim, nesavršenim detaljima. Korištene su nijanse toplih, zemljanih boja u kombinaciji sa bijelom i crnom bojom. Da bi kolekcija bila potpuna i  ovog puta je  idejno i kreativno prati  Marija Ivanković, dizajnerica torbi i modnih dodataka brenda Ruke.

Revija muškog modnog brenda IK STUDIO pod pokroviteljstvom Samsunga zatvorila je još jedan BIPA FASHIONHR. Ovosezonska capsule kolekcija pruža odmak u vizuri na koju smo navikli u predhodnim kolekcijama. Ivica Klarić odmiče se od strogosti muškog odijela i sakoa te odjeća postaje puno opuštenija i manje kruta.  Sami krojevi, a i korištene tkanine pridonose toj ležernosti i udobnosti nošenja. Kombinacija krojeva košulja i majica, sakoa i vesti, kaputa i balonera daje novu liniju. Boje koje su prisutne u kolekciji su osnovni ton crne, nijanse sive i nijansa maslinasto zelene uz bijeu koja se provlači jedino kroz košulju kao osnovni muški odjevni predmet. Hlače su uglavnom dosta uskog kroja i sežu do gležnja. Izvrsnu reviju IK STUDIO brenda pratio je i glazbeni nastup Vlahe Arbulića, neizostavnog lica kad je u pitanju najpoznatiji dizajner za muškarce u Hrvatskoj.

BIPA FASHION.HR za kraj je priredio doslovno vatrenu završnicu te sjajnu modnu priču upotpunio posebnim efektima i scenografijom na pisti. Još jedno odlično modno izdanje – i to 20. jubilarno – trajalo je pet dana, od 27. do 31. listopada, tijekom kojih na pisti nije nedostajalo iznenađenja, a okupio je najpoznatije modne dizajnere te rekordan broj posjetitelja i medija. U pet dana na Zagrebačkom velesajmu svoje je kolekcije predstavilo 16 dizajnera, a vidjelo ih je je više od 6 tisuća posjetitelja.

Ne propustite

Fashion report

Ideja o vjenčanju na plaži ili barem opuštenoj proslavi uz obalu, privlačna je mnogim zaljubljenim parovima.

S modne piste

Sezona crvenog tepiha je otvorena, a jedan od Hrvaticama omiljenih dizajnera svečanih haljina, Ivica Skoko sljedećeg tjedna održat će reviju na kojoj predstavlja novu...

Fashion report

Nadahnuta lijepim momentima u kojima slavimo život i radujemo se novim počecima, dizajnerica Ana Maria Ricov kreirala je festive capsule kolekciju ispunjenu komadima stvorenima...

Moj dom

Naš vodeći modni dizajner Ivica Skoko, koji nas više od 25 godina oduševljava svojim glamuroznim, elegantnim i romantičnim kreacijama, odlučio je proširiti svoj kreativni...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.