Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kultura

Završna press konferencija o projektu „Novo normalno“

Kazalište Moruzgva održalo je u petak 2. rujna u Magmi (Satiričko kazalište Kerempuh) press konferenciju o završetku provedbe projekta „Novo normalno“ vrijednog 499.216,26 kuna.

Kazalište Moruzgva održalo je u petak 2. rujna u Magmi (Satiričko kazalište Kerempuh) press konferenciju o završetku provedbe projekta „Novo normalno“ vrijednog 499.216,26 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i provodio se kroz besplatne radionice iz područja glume, dramaturgije i filma za mlade do 25 godina. Radionice su se provodile kroz dva akademska semestra: Gluma 1 i Dramaturgija u prvom semestru i Gluma 2 i Osnove filma u drugom semestru.

Press konferenciju otvorila je ravnateljica Kazališta Moruzgva Ecija Ojdanić pozdravom i osnovnim informacijama o projektu. Izrazila je veliko zadovoljstvo provedbom projekta i onime što je projekt donio za Kazalište Moruzgva. „Kazalište Moruzgva završava s provedbom projekta „Novo normalno“ koji je financiran sredstvima Europske unije koja smo ostvarili iz trećeg pokušaja. Ovim projektom pružili smo mladim ljudima priliku za besplatnim edukacijama iz glume, dramaturgije i filma.“

Voditelj projekta Antonio Grozdanoski nastavio je „Projekt Novo normalno sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz poziv Umjetnost i kultura online u sklopu Učinkovitih ljudskih potencijala. Ukupni iznos projekta je 499.216,26 kuna. U sklopu projekta održane su radionice iz modula Glume, Dramaturgije i Osnova filma. Radionice su pratile akademski kalendar i semestre, tako da su u zimskom semestru održane radionice iz modula Gluma I i Dramaturgija, a u ljetnom semestru radionice iz modula Gluma II i Osnove filma. Kroz sva tri modula imali smo preko 40 sudionika, a 21 sudionik uspješno je završio jedan ili više modula provedenih u sklopu projekta i izradio završni rad pod mentorstvom naših voditelja. U sklopu projekta smo izradili 3 priručnika za početnike u video formatu koji su objavljeni na web stranici projekta, a sačinjavaju ih isječci s provedenih ZOOM radionica u sklopu projekta.“

Konferenciju je zatvorila Ecija Ojdanić uz zaključak da će se Kazalište Moruzgva u budućnosti i dalje prijavljivati na natječaje Europske unije. „Ovaj je projekt pružio Kazalištu Moruzgva priliku za rast i razvoj u ovim vremenima koja su za nas još uvijek izazovna. Zbog toga sam jako sretna i ponosna i svakako ćemo i ubuduće pratiti pozive i prijavljivati projekte.“.

Foto: Kazalište Morzugva

Više

Zanimljivosti

Najuspješnije nezavisno kazalište - kazalište Moruzgva tijekom prosinca sa svoje dvije uspješnice ide na turneju diljem Hrvatske i u susjednoj Srbiji.

Kultura

Sinoć je u zagrebačkom kazalištu Vidra održana svečana premijera predstave 'Čudo', u produkciji kazališta Moruzgva.

Kultura

Sinoć je u zagrebačkom kazalištu Vidra održana svečana premijere dugoočekivane predstave Kazališta Moruzgva o kojoj svi pričaju proteklih dana.

Zanimljivosti

Najuspješnije nezavisno kazalište - kazalište Moruzgva ovo ljeto ide na veliku turneju diljem Hrvatske.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.