Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Zbog ovih pet stvari ćete ostati bez energije i koncentracije

Neke psihološke navike troše previše intelektualnog resursa, tako da nas ostave bez kapaciteta za razmišljanje ili obavljanje zadataka.

Bilo kakav usporedni zadatak, odnosno emotivno stanje koje okupira našu pažnju može ozbiljno  utjecati na našu sposobnost da se koncentriramo, fokusiramo, riješimo problem, budemo kreativni, mislimo, i tako čak privremeno “smanjimo” IQ. Problem je u tome što neke psihološke navike troše previše intelektualnog resursa, tako da nas ostave bez kapaciteta za razmišljanje ili obavljanje zadataka.

1. Neriješena krivica

Svi osjećamo krivicu s vremena na vrijeme, i obično se ispričamo ili poduzmemo neke korake da bismo se oslobodili tog osjećaja. Ipak, kada je krivica neriješena i konstantno nas tišti, odvlači nam pažnju i ozbiljno nam ometa misli i fokus. Ne dozvolite da vas osjećaj krivice blokira, već problem sasijecite u korijenu.

2. Kada se žalimo “bez efekta”

Žalite svima osim osobi koja bi problem mogla riješiti? Radite li to zato da biste sebi dali oduška ili biste zaista riješili problem? Ali, istina je da smo samo još više frustrirani kada pričamo priču iznova i iznova. A to nam oduzima energiju i sprječava nas da neometano radimo i mislimo.

3. Neprestano analiziranje odbijanja

Kada nas neko odbije, kako u poslu, tako primjerice i u ljubavi, to stvara značajnu emotivnu bol koja utječe na naše raspoloženje i ima ozbiljan utjecaj na naše razmišljanje. Također, možemo postati previše samokritični, što dalje vodi do toga da nam pada samopouzdanje i da se povećava emotivni stres. Sve to djeluje kao začarani krug, u koji se uvlače i naše misli.

4. Briga

“Samo sam malo zabrinut/a”, ponekad se pravdamo s osmijehom koji je pomalo u grču. Bilo kako bilo, zabrinutost ne samo da stvara neugodno emotivno stanje, već može ozbiljno naškoditi i ometati. Kada brinemo zbog nečeg, to nas okupira i sve drugo stavlja na stranu. Na sreću, lakše je uočiti i razriješiti brigu nego anksioznost.

5. “Zamišljenost”

Ponavljanje nekog događaja iz prošlosti u našoj glavi, stanje u kojem stalno mislimo na određene situacije, a koje su stresne i uznemiravajuće (prekid, otkaz, svađa, itd), može nas isfrustrirati i dovesti do toga da ne možemo da mislimo ni na što drugo. Ako i mislimo, to je obično slabo i skoro da smo nesposobni da radimo i da se skoncentriramo.

Izvori manager.ba/hocu.ba

Više

Gastronomija

Osim što će vas na dulje staze napuniti energijom, ti napitci će vaš organizam opskrbiti i zdravim nutrijentima.

Dobar posao

Znamo da djeca, ali i odrasli postaju poput osoba s kojima se druže. Pa i kaže se 's kim si, takav si'.

Duh i tijelo

Kod vježbanja je važno pronaći aktivnosti u kojima ćete uživati, a ne da vam one budu teret.

Zanimljivosti

U davna vremena, dani u tjednu su dobili imena prema planetima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.