Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Zeleno čudo: Mlada zelena pšenica rješava problem bolnih menstruacija

Nakon 23 godine riješila sam se bolnih menstruacija…

Da su žene jači spol zna svatko. Osim što nam temperature, prehlade i viroze ne mogu ništa, a i porod izduramo, svakoga mjeseca preživimo monstruozno i mnogima bolno kvarenje. Bolne menstruacije se ubrajaju u najčešće zdravstvene tegobe zbog kojih se žene javljaju svom ginekologu u adolescentnoj dobi. Smatra se da ovakvu bol osjeća 50-60% žena. Među njima sam!

Otkada znam za sebe, svakoga mjeseca barem jedan dan provedem u krevetu, jecajući i previjajući se od bolova. Nisu to mali bolovi, nije to peckanje koje prođe, što narod kaže, dok se budeš udavala. To je višednevno rezanje u donjem predjelu trbuha, nemogućnost hodanja od jačine boli koje graniči s padanjem u nesvijest. Dvije tablete od 400mg možda pomognu. Na dva sata. Onda sve ispočetka. Srednja škola je bila posebna priča jer sam doslovno ostajala doma po dva dana, ne želeći se „kljokati“ tabletama. S godinama sam naučila popiti tabletu na prve znakove boli. Ne zbog toga što imam nisku toleranciju, nego ako ne popijem dvije na početku, za 45 minuta njih 6 neće pomoći. A, ako nešto na ovome svijetu ne znam, to je piti tablete. Kakve god da jesu, treba mi 5 minuta da progutam jednu, tako da su mi praškaste verzije analgetika otkriće. Srećom, otkrila sam još jedan čudesan prah koji mi je doslovno – spasio život!

Nakon 23 godine riješila sam se bolnih menstruacija

Za mladu zelenu pšenicu čula sam prije nekoliko godina, ali je nikada nisam počela redovito koristiti. Dizala sam njome imunitet, u kombinaciji s još nekim preparatima ali nikad ne bih bila disciplinirana dulje od 2 tjedna. Do prije 8 mjeseci. Na poklon sam dobila pakiranje Liquid Sun, praha mlade zelene pšenice i odlučila da je vrijeme za dizanje imuniteta. Korona, loša prehrana, manjak kretanja, stres i nervoza. Bila sam ustrajna, pila je svako jutro u čaši vode, stavljala alarm prvih mjesec dana i onda mi je prešlo u naviku. Čaša zelenog čuda postao je moj jutarnji zdravi ritual. Prvo što sam osjetila je bilo da imam mnogo više energije nego prije. Obično me pokosi neka prehlada krajem rujna, početkom listopada – ovaj puta ništa. A onda, najveće čudo od svih. Nakon 23 bolne godine stigla je menstruacija bez grčeva, bez rezanja, valunga i uz minimalnu količinu boli.

Prvi mjesec sam pomislila da sam luda, drugi da je slučajnost, treći sam bila sretna kao malo dijete. Dvadeset i tri godine, 276 mjeseci, 1380 dana provedenih u boli! No more. Vrtjela sam u glavi što sam unazad nekoliko mjeseci promijenila u životu. Ništa posebno – i dalje sam radila od doma, bila pod konstantnim stresom, loše se hranila. Jedina stvar koja je nova bila je mlada zelena pšenica. I dalje nisam vjerovala, mislila sam da će ova sreća kratko trajati ali evo me, 8 mjeseci kasnije, ne paničarim kad se približava crveni datum. Nemam tablete u svakom džepu i ne pijem preventivno u 23:00 sati 800 mg analgetika kako slučajno ne bih umrla od bolova po noći. Menstruacija ne dolazi uz grčeve, nema rezanja i probadanja, nema bolova koji traju po dva sata. Ovi su bolovi rješivi jednom dozom tablete, traju 15 minuta i to samo jedan dan. Svaka žena koja je barem jednom iskusila bolnu menstruaciju zna o čemu pričam.

Ono što je meni pružila mlada zelena pšenica Liquid Sun je – normalan život nakon 23 godine.

Autorica poznata redakciji

Više

Savjeti stručnjaka

Postoji i jedna važna tema koja zahtijeva našu pozornost, a to je menstruacija!

Savjeti stručnjaka

Na društvenim mrežama, mnogi profili usmjereni na menstruaciju na platformama kao što su Instagram, YouTube i TikTok stekli su ogromnu popularnost među tinejdžerima.

Zdravstveni karton

U 20-ima prošlog stoljeća, bečki doktor Bela Schick stvorio je teoriju kako menstrualna krv i njezini sastojci imaju toksični učinak na ljudsko tijelo (i...

Putovanja

Znamo da je Hrvatska popularna među turistima iz cijeloga svijeta, no Hrvati u potrazi za odmorom su sretnici s predivnim plažama, čistim morem, bogatom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.