Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zdravstveni karton

Želite li ojačati svoj imunitet ove zime, iskoristite blagodati – kokosova ulja

Ovo superzdravo ulje također jača već oslabljeni imunitet tako što potiče funkcije bijelih krvnih zrnaca u borbi protiv štetnih patogena i mikroba.

Osim vitamina E, kokosovo ulje sadrži i kaprilnu i laurinsku kiselinu, koje su poznate po svom djelovanju protiv kandide i bakterijskih infekcija. Laurinska kiselina snižava i krvni tlak, kao i razine šećera u krvi.

Osim toga zdrave masnoće iz kokosova ulja čiste krv, potiču probavu te samim time pridonose i gubitku kilograma. Kokosovo ulje sastoji se od 50% laurinske kiseline, koja se u tijelu pretvara u monolaurin, sastojak koji djeluje protiv raznih patogena.

Ovo ulje također sadrži srednjelančane masnoće, koje jetra koristi za čišćenje organizma i opskrbu tijela energijom. Srednjelančane masne kiseline i monogliceridi iz kokosa djeluju kao prirodni antibiotici te stimulatori imunosnog sustava.  

Ovo superzdravo ulje također jača već oslabljeni imunitet tako što potiče funkcije bijelih krvnih zrnaca u borbi protiv štetnih patogena i mikroba.

Svojstva kokosova ulja koja pridonose jakom imunitetu:

  • antioksidativna
  • protugljivična
  • antibakterijska
  • antimikrobna


Primjena kokosova ulja za jačanje imuniteta


Oralna primjena


Želite li na prirodan način ojačati obrambene snage organizma, možete uzimati 1-2 žlice ekstra djevičanskog kokosova ulja dnevno.

Također, možete ga dodati i u jutarnju kavu, što je već svugdje postala popularna praksa. No, ovo ulje možete dodavati i u juhe, variva, deserte, zobenu kašu, smoothieje…

Za najbolji učinak, koristite kokosovo ulje bez zagrijavanja.

Mućkanje kokosova ulja


Ovo je iznimno zdrava praksa koja vam može pomoći u čišćenju organizma od toksina, pa samim time i u jačanju imuniteta.

Jednostavno ujutro natašte uzmite žličicu ekstra djevičanskog kokosova ulja pa je mućkajte u ustima 3-5 minuta.

Potok ispljunite i isperite usta toplom vodom. Ovu praksu ponavljajte 3-4 puta tjedno. U našim ustima, naime, krije se velik broj mikroba i bakterija koje mogu imati štetno djelovanje na organizam, a kokosovim uljem možemo ih eliminirati ili neutralizirati.

Mućkanjem kokosova ulja i vaši će zubi postati sjajniji i bjelji!

 

 

Vanjska primjena


Kokosovo ulje možete nanositi i na kožu te na taj način ne samo je zaštititi od štetnih vanjskih utjecaja nego i od patogenih mikroorganizama koji mogu narušiti vaš imunitet.

Naime, sve što nanosite na kožu, pa tako i kokosovo ulje, vrlo se brzo apsorbira u vaš krvotok.

Dobrobiti kokosova ulja za zdravlje možete postići i tako što ćete tijelu priuštiti masažu s dodatkom ovog ulja. 

Važnost zdrave prehrane   


Premda je kokosovo ulje zdravo, ono neće imati puno učinka ako je vaš organizam već zasićen toksinima iz hrane ili okoliša.

Svakako trebate konzumirati zdravu hranu bogatu nutrijentima i antioksidansima, a kokosovo ulje će u tom slučaju vašem organizmu dati dodatni poticaj u jačanju imuniteta.

Bitno je i da za imunitet ne birate obično kokosovo ulje za kuhanje, nego ono ekstra djevičansko jer jedino takvo ima najljekovitija svojstva i najsnažniji učinak. 

Autor: alternativa-za-vas.com

Više

Zanimljivosti

Pod utjecajem zapadnjačkog stila života i visoke razine stresa, imunosni sustav često daje neadekvatan odgovor što se u moderno doba prepoznaje već u dojenčadi,...

Putovanja

Jačanje imuniteta, mentalni rast, tretmani koji vraćaju balans i oslobađaju pozitivnu energiju, povratak prirodi i lokalnom…

Savjeti stručnjaka

Ako imate slab imunitet, muči vas nesanica, tjeskoba, problemi s urinarnim traktom ili jetrom, postoje biljke čiji moćni ekstrakti mogu ublažiti brojne tegobe na...

Savjeti stručnjaka

Tvorci Liquid Sun-a poveli su se svim saznanjima o snazi mlade zelene pšenice i kroz već više od desetljeća postojanja na tržištu, donose radost...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.