Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
<a href="https://www.freepik.com/free-vector/love-illustrator-vector_578059.htm">Designed by Freepik</a>

Seks i osjećaji

Žene brže prepoznaju ljubav

Zaljubljenost svima može zavrtjeti pamet, ali na nju muškarci i žene reagiraju na različite načine, zato što se njihovi hormoni i sastav mozga razlikuju.

Zaljubljenost svima može zavrtjeti pamet, ali na nju muškarci i žene reagiraju na različite načine, zato što se njihovi hormoni i sastav mozga razlikuju.

Zahvaljujući testosteronu lako ulete u strastvenu fazu zaljubljenosti. Za vrijeme faze zaljubljenosti muškarci su pod tolikim utjecajem testosterona da većina ne može reći što je gore, a što dolje

Realnost, kada dođu do nje, zna biti strašno neugodna.

Žena koja je nekad bila uzbudljiva možda neće izgledati ni upola toliko privlačno i zavodljivo. Ali zato što su centri za emociju i razum bolje povezani u ženskom mozgu, njoj je lakše procijeniti je li neki muškarac potencijalno pravi partner za nju.

Najveći problem kod muškaraca je taj što najčešće prekasno otkriju stvarne osjećaje pa se događa da prođe i godinu dana, razlike u seksualnim nagonima se pokažu odmah, ali kada prođe zaljubljenost tek shvate kako je sjajan seks zapravo bio ljubav. Loših procjena nisu lišene ni žene pa se znaju probuditi pokraj žabe umjesto princa ili se uplašiti snažnih osjećaja i to pripisati samo dobrom intimnom odnosu.

Građa ženskog mozga čini njen svijet punim osjećanja, komunikacije i riječi. Žena zna kad se osjeća toplo, željeno i obožavano, ali muškarac nije siguran što je to ljubav i vjerojatno će pobrkati požudu i zaljubljenost s ljubavlju. Često tek nakon što su prošle godine od početka veze muškarac shvati da je bio zaljubljen, ali čini to retrospektivno. Mnogi muškarci imaju i fobiju od vezanosti pa se ne usuđuju izgovoriti riječ ljubav da ne bi sve pokvarili.

Izvor: Opusteno.rs

Više

Seks i osjećaji

Složit ćete se, kad su u pitanju varanje i vjernost – stvari nisu nikad crno-bijele.

Darivanje

Otkrijte pravi problem i uz pomoć konkretnih primjera i savjeta ga ne samo riješite, već sami sa sobom, svojim partnerom i voljenima ostvarite cjelovit...

Seks i osjećaji

Ultimatumi u odnosima su uvijek rizični, ali ne moraju biti loša stvar.

Duh i tijelo

Predodžba o tome da vas netko zaskoči u mraku i siluje u grmu dobila je nove dimenzije, a silovanje se može dogoditi bez upotrebe...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.