Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Ženski vikend na Kvarneru – izlazak sunca u Opatiji, zalazak u Kastvu, skijanje na Platku! 

Projekt Women’s days by modniALMAnah proslavit će Dan žena čak dva puta – prvi vikend u ožujku boravkom u Međimurju, drugim vikendom u Rogaškoj Slatini.

Početak 2023. godine, tradicionalno je bio vezan za skijanje/planinarenje na Platku. Opatija je odlična je baza za sve one koji žele spojiti luksuzni odmor, wellness, ali i mogućnost da u radijusu od maksimalno 50 kilometara mogu doživjeti toliko toga što Kvarner nudi. 

Ženski vikend na Kvarneru tako je započeo u Rijeci čije su ulice ispričala priču o različitim vladarima kroz ne tako davnu povijest te njihovom utjecaju na današnji izgled grada. Zamislite – Rijeka ima ‘kosi toranj’ sličan onome u Pisi (nalazi se u Starom gradu, riječ je o zvoniku crkve Uznesenja Marijina kojeg su prozvali kosim 1920. godine kada je pri mjerenjima ustanovljeno da je nagnut oko 40 centimetara), prekrasan Korzo, Guvernerovu palaču (danas Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja) u čijim je prostorima  Antun Mihanović napisao “Hrvatsku domovinu” (danas poznatu kao himnu ”Lijepa naša”), Palaču Šećerane (danas Muzej grada Rijeke) koji i danas na poseban način, kroz svoj postav priča priču o povijesti bogate riječke industrije. Budući da je tog zadnjeg petka u siječnju bila Noć muzeja – ženska je ekipa riječkim ulicama zavirila u čak tri – Muzej torpeda, Palaču Šećerane i poseban, eno gastro muzej gulaša koji je nalazi u prostorima kultnog Riječkog hotela Intercontinental, u pivnici Cont

Nakon urbane Rijeke, u kojoj život ne staje ni kad sunce zađe, lijepo se odmarati u Opatiji. Posebno kad odaberete jedan od popularnih hotela na samoj Opatijskoj šetnici. 

Da je u hotelu Amadria park Milenij najbolji doručak u Opatiji uvjerile su se brojne žene koje su subotnje jutro započele s pomno osmišljenim sadržajima tanjura na kojima su se nalazile namirnice lokalnih proizvođača. Trebalo je doručkovati na kvalitetan način jer Platak je sa svojim zimskim ugođajem pozivao na planinarenje ili skijanje. U potpunosti prekriven snijegom, okupan suncem na trenutke i temperaturom koja se spušta što se više penjete prema vrhu, Platak je omiljena destinacija svima koji žele uživati u zimskom ugođaju s ‘pogledom na more’. Naime, sa samog vrha puca prekrasan pogled na čitav Kvarnerski zaljev, u kojem su uživale i najhrabrije žene.

Četiri sata planinarenja su bila dovoljna podloga za četiri sata wellnessa u ‘Mileniju’ hotelu domaćinu putovanja. Red finske, red solne saune, plivanje i uživanje u zalasku sunca u jednom od toplih jacuzzi-a na terasi hotela.

Uslijedila je večera i pripreme za ‘pusne tanci’ tradicionalnu zabavu pod maskama u Kastvu, malom pitoresknom gradiću nedaleko Opatije. Naime, Kvarner kao destinacija, dio turističke ponude gradi i na Karnevalu – Rijeka ima svoj tradicionalni Riječki Karneval, Opatija Rally maškaranih oktanaca Halubje i Balinjeradu, a Kastav maškare – odnosno Pusne tance koji svake subote za vrijeme Karnevala u Maškaranom centru Kastav brojnim zaljubljenicima u ‘ples pod maskama’ nude zabavu sve do jutra. Iako su svojim kostimima (hotelskim ogrtačima i turbanima na glavi) ‘wellness dame’ plijenile pažnju, za dlaku im je promaklo prvo mjesto za najoriginalniju masku. No zato, nikome nisu promakle tipične ženske radionice s kojima je započela nedjelja. 

Kako na početku svake nove godine donosimo odluke, ženski vikend Women’s days by modniALMAnah je ovog puta u fokus stavio radionice koje su označile inovaciju, ali i dale ideju kako neke želje provesti u djelo. Kako svakog dana izdvojiti pet minuta za vlastito pomlađivanje lica pokazala je fizioterapeut/mag.oec. Svjetlana Mikuličić, voditelj wellnessa hotela Milenij kroz jedinstveni ‘korak po korak’ program 42 pokreta za pomlađivanje lica. Svjetlanini pokreti probudili su tonus kože lica, a Solidea, popularni talijanski brend kompresivnih čarapa, učinilo je to s nogama.

Naime, jedan od hit proizvoda  ovog brenda su tajice  Be You Tonic Micromassage koje je kao posebnu inovaciju istaknula Ira Salzer ekskluzivna zastupnica ovog brenda na našem tržištu. Riječ je o tajicama odlične kompresije koje poboljšavaju tonus i izgled struka, stražnjice i bedara. Neprozirne su u dizajnu preko kojeg ćete samo odjenuti tuniku ili haljinu. Odličan proizvod za sve one koje žele u pokretu reducirati vodu iz tijela te ljeto dočekati bez celulita.

Kad je o bustanju tijela riječ, sve žene na ovom vikendu su velikim pljeskom nagradile magistru Jasminku Premerl koja je pokazala kako bi trebala izgledati rutina zdravlja u najhladnijem dijelu godine. U fokusu je bila inovacija s potpisom Pip-a, lidera na tržištu kad je riječ o proizvodima iz košnice. Energija se podiže sokom aronije, umjesto kave se uživa u energypip-u, imunitet boosta Imunalpip linijom proizvoda, ali i inovativnim Gelee royale Zn-D3 sprejom.

Ono što je posebno sve oduševilo su inovativne tablete za žvakanje Farmakol Sinbiotik za djecu i odrasle koje pomažu u regulaciji dobrih i loših bakterija u crijevima. Kad je o inovativnosti riječ, u modnoj radionici kako održavati odjeću, stilistica Alma Premerl Zoko održala je radionicu prepunu modnih savjeta ističući posebne inovacije za pravilnu njegu odjeće odabranim dm proizvodima. Pokazala je kako pravilno dozirati količinu proizvoda kako bi tkanine postale čiste i ostale neoštećene, ali i pokazala novitet – ekološki pristup kupovine deterdženata. Naime, dm u odabranim poslovnicama ima eko punionice proizvoda za njegu rublja koje dolaze u formulacijama koje tkanine čine čistima ali i njegovanim.

Točku na ‘I’ ženskog vikenda Women’s days by modniALMAnah stavio je gradić Kastav iznad Opatije na čijem je ulazu žene dočekao direktor Turističke  zajednice grada Kastva Saša Brusić. Saša je u 60-minutnoj šetnji ulicama ovog umjetničkog i povijesno vrlo zanimljivog gradića ispričao zanimljivu povijest ali i pokazao najmanje 10 razloga zašto je ova destinacija zanimljiva za svakog turista. Nakon turističkog obilaska valjalo je nešto ‘prigrist’, a kako to izgleda kad želite nešto ‘po domaći’ pokazao je vlasnik i Chef Bistro Oštarije Fortica Željko Markus. Ispunjavajući želje da se pojede nešto tradicionalno Željko je ponudio juhu od gljiva i selekciju ručno rađenih pašti u kojima su se na poseban način sljubljivale autohtone i sezonske namirnice.    


Projekt Women’s days by modniALMAnah proslavit će Dan žena čak dva puta – prvi vikend u ožujku boravkom u Međimurju, drugim vikendom u Rogaškoj Slatini. Prvi vikend u travnju rezerviran je za Slunj, u svibnju će ženska ekipa otići u Baranju…

O svim programima možete pročitati OVDJE.

Foto: Nikola Zoko

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.