Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Zimnica – pečat vlastitog kulinarskog umijeća

Pravilo oko kojeg će se složiti svaka domaćica jest da je za dobru zimnicu važna kvaliteta voća i povrća, dobra ambalaža i suho mjesto na kojem se ona čuva.

U zdravoj prehrani voće i povrće zauzimaju važno mjesto i trebali bi biti sastavni dio svakodnevnih obroka. Tijekom zimskih mjeseci oskudijevamo sa svježim namirnicama, stoga je zimnica prava blagodat! Pravilo oko kojeg će se složiti svaka domaćica jest da je za dobru zimnicu važna kvaliteta voća i povrća, dobra ambalaža i suho mjesto na kojem se ona čuva.

Za početak, sve staklenke i boce, kao i gumeni prsteni trebali bi se pregledati kako ne bi bili oštećeni, a da bi se hrana kvalitetno pohranila i važni sastojci poput C vitamina očuvali. Već u početnoj fazi za pranje i držanje voća ili povrća treba upotrebljavati porculansko ili plastično posuđe, a za rezanje noževe od nehrđajućeg čelika. Također, ne treba zaboraviti niti na čiste kuhinjske krpe i pribor koji se koristi za spravljanje zimnice.

Lesnina: boce za sok

Lesnina: boce za sok

 

Povrće i voće koje se želi kiseliti mora biti zdravo, neoštećeno, čisto i ne prezrelo. Jako zrelo voće upotrebljava se za spremanje soka, a čvršće za pripremanje kompota. Što se recepata tiče najbolje je savjet potražiti od naših baka ili zaviriti u neku staru kuharicu, i ukusna zimnica koja nosi pečat osobnog umijeća neće izostati.

Lesnina je i ove jeseni za ljubitelje pekmeza, marmelada, džemova i ukiseljenog povrća pripremila staklenke raznih veličina i boce za sokove od stakla sa silikonskim prstenom koji garantira dugotrajnost čuvanja domaćih specijaliteta. Lesnina nudi i sav ostali pribor za kuhanje zimnice poput lonaca različitog promjera, nehrđajućih noževa, kuhinjskih vaga i krpa, koji će pridonijeti kvaliteti okusa i olakšati pripremu zimnice.

Lesnina: Iz ponude

Lesnina: Iz ponude

Više

Zanimljivosti

Vrijeme je pripreme zimnice, a ako se pitate kako ukiseliti ciklu, mi imamo odgovor

Gastronomija

Najjednostavniji način spremanja hrane za zimu.

Moj dom

Kada govorimo o uređenju interijera svojeg doma, nedvojbeno je da ćemo dnevnom prostoru posvetiti posebnu pažnju.

Moj dom

Jeste li znali da približno 90% dojma o vašem domu proizlazi iz razmještaja rasvjetnih tijela u domu?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.