Žitarice bez glutena dobar su izbor za početak dohrane

Tvrtka Nestlé obogatila je ponudu svojih žitnih pahuljica za djecu  novim proizvodima koji ne sadrže gluten – Nestlé kukuruz, Nestlé riža, šljiva i marelica te Nestlé riža i kruška. Nove žitne pahuljice su dobar izbor za početak dohrane jer, osim što ne sadrže gluten, nemaju dodanog šećera, izvor su vitamina i minerala u omjerima prilagođenim bebama i maloj djeci te sadrže probiotičku kulturu Bifidobacterium lactis.

Žitne pahuljice su najbolja namirnica za siguran početak dohrane zbog velike nutritivne gustoće i niskog alergenog potencijala. Brzo i lako se pripremaju, a bebi osiguravaju glavne nutrijente u obliku pogodnom za njihove potrebe te omogućavaju siguran postepen prelazak na krutu hranu. Prema kalendaru dohrane, s postepenim uvođenjem namirnica preporuča se započeti  između 4. i 6. mjeseca života djeteta i to, za početak, sa  žitaricama koje ne sadrže gluten. Žitarice koje sadrže gluten preporuča se uvesti u prehranu nešto kasnije, u dobi od oko 6 mjeseci.

„U razdoblju od rođenja do navršene prve godine života bebe utrostručuju svoju težinu i rastu više nego što će ikada kasnije u životu. Stoga ne čudi činjenica da bebin trbuščić ima čak 5 puta veće potrebe za hranjivim tvarima od odrasle osobe. Osim toga, istraživanja su pokazala kako prehrana od najranije dobi ima utjecaj na cjelokupni razvoj djeteta pa, osim na zdravlje, neposredno utječe i na bebinu sposobnost komuniciranja, razmišljanja i učenja novih stvari. Kako bismo podržali roditelje u nastojanjima da svome djetetu osiguraju hranjiv i ukusan početak, asortiman smo proširili novim Nestlé beglutenskim žitnim pahuljicama, koje svojim sastavom podupiru zdrav rast, kognitivni razvoj te jačanje imuniteta,“ izjavila je Maja Brlet Bahmet, Brend menadžerica za dječju hranu u tvrtki Nestlé Adriatic.

Uz nove proizvode, asortiman namijenjen početku dohrane uključuje i dobro poznate žitne pahuljice niskog alergenog potencijala Nestlé Sinlac, koje ne sadrže mlijeko, laktozu, soju i gluten.