Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Živopisni uzorci Ingrid Rojc

Ingrid Rojc, hrvatska je dizajnerica rođena u Kopru, sa sjedištem u Bujama i krije se iza branda Ingrid Rojc Design.

Batik je pamučna ili svilena Indonezijska tkanina ručno oslikana voskom. Žene koje oslikavaju tkaninu služe se malom bakrenom pisaljkom koja na vrhu ima spremnik s tekućim voskom. Njome se na tkanini crtaju složeni uzorci i šare. Kad se vosak stvrdne, tkanina se umoči u boju, te se pritom oboje samo oni dijelovi koji nisu prekriveni voskom. Taj se postupak ponavlja nekoliko puta s različitim bojama kako bi se dobili živopisni uzorci.

„Batik techniqueom predstavljam sjajnu modnu priču daleke, jugoistočne Azije utkanu u domaći dizajn. Kroz 15 unikatnih, ručno izrađenih modela još jednom razmišljam „izvan okvira“, donosim ethno tkanine i ponovno ih pretvaram u nosive odjevne predmete, rezanih krojeva i detalja koji karakteriziraju moj dizajn“, pojašnjava nam Ingrid Rojc.

Tkanine dolaze iz glavnog grada Jakarte i s otoka Bali.

Kolekcija inače sadrži 15 modela koji odišu radošću i šarenilom kako sam dezen tkanine naglašava, ali i elegancijom nastalom odabirom kroja i miješanjem drugih tkanina, najviše cady tkanine i čipke u minimalnim detaljima. Uz haljine pretežito prevladavaju hlače i to visokog struka i širokog kroja, palazzo hlače i shorts.

Za ovu ethno kolekciju ponovno je odabran Handmade Sanjak nakit iz Šibenika koji upotpunjuje modele brončanim, zlatnim i srebrnim nakitom koji sa svojom jedinstvenošću daje poseban štih kolekciji.

 

  • Model:Alexandra Vuk
  • Frizura: Artistic Salon
  • Make-up: Ella Žudić
  • Nakit: Sanja Kljajić
  • Photo: Giordano Cellich
  • http://ingridrojcdesign.hr/

Ne propustite

S modne piste

Aktualna Miss Hrvatske nosit će glamuroznu haljinu istarske dizajnerice Ingrid Rojc, inspiriranu istarskim krajolikom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.