Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Znate li koje su najčešće zablude u kozmetičkoj industriji?

U svemu tome, primijetili smo koliko zapravo postoji zabluda vezano za šminkanje i skincare proizvode koji dolaze od pregršt informacija, ponekih koje nisu niti točne.

Od početka pandemije, od kada se život ‘preselio’ virtualno, posebno na Tik Tok i druge društvene mreže, mogli ste primijetiti koliko je beauty industrija postala popularna. Što je dekorativni dio i kako se šminkati, a što skincare proizvodi i kako ih pravilno koristiti. U svemu tome, primijetili smo koliko zapravo postoji zabluda vezano za šminkanje i skincare proizvode koji dolaze od pregršt informacija, ponekih koje nisu niti točne.

No, s druge strane objašnjavaju se pojmovi, tretmani i proizvodi smatrajući kako svi znaju svaku osnovu i sitnicu beauty industrije. Upravo zato smo skupili nekoliko pitanja odnosno najčešćih zabluda i u razgovoru sa Sarom Grahovac Justin, make up artisticom koja se svojim profilom ističe baš zato što ne koristi filtere i pokazuje kožu i istinu kakva je.

1. Ne trebam SPF ponovno nanositi tijekom dana!

Ovo je velika zabluda. Nažalost, nismo upoznati dovoljno s time da je SPF potrebno obnavljati svakih dva do tri sata. Također, se ponavlja ako ste se pretjerano znojili, brisali (posebno nos) ili nosili masku. Za obnovu SPF-a ako imate šminku možete koristiti SPF u spreju (da nije uljni) ili mineralne pudere koji u sebi sadrže SPF (postoje i prozirni ako ne želite tonirani), a imate i stickove u obliku balzama za usne samo nešto veći i s njima radite obnovu na ciljanim mjestima popust samog madeža, nadusnice ili nosa.

Sara Grahovac Justin

2. Ne trebam prati kistove za šminku

Druga greška koju sve cure, odnosno žene, rade. Kistovi se moraju prati barem jednom tjedno ako ne želimo male neprijatelje zvane bakterije po licu. Osobno, kistove i blendere za tekuće proizvode perem nakon svake upotrebe, a za praškaste svaka tri dana. Naravno, kistove koje koristim na klijenticama perem nakon svake osobe detaljno i to po dva puta jer što je sigurno, sigurno je.

3. Ne pazim na sastojke u kremama

P,a iskreno ni ja sama nekad nisam pazila, nego sam kupila što mi se najviše sviđalo, ali vremenom sam naučila i pazim na sastojke koji ne odgovaraju mojoj koži. Predlažem curama koje nisu upoznate sa sastojcima da barem kupuju kreme, za početak, koje odgovaraju njihovom tipu kože kako bi izbjegle kontra efekte.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Make_Up_Just_S (@make_up_just_s)

 

4. Maska za lice mi ništa ne koristi

Ja jako volim maske za lice, ima stvarno dosta dobrih maskica. Osobno su mi dobre glinene maske koje čiste pore i hidratantne maske koje mi naprave taj neki osjećaj volumena na licu. Svakako me možete kontaktirati na moj Instagram profil oko mojih omiljenih maskica koje zaista rade svoj posao. Učinak samih maskica je raznolik, ali zato birate maskice po potrebi. Na primjer: s određenima možete raditi hidrataciju, čišćenje pora, lifting ili umirivanje kože.

5. Uređaji za čišćenje/anti age i sl. nisu od pomoći

Nisu svi uređaji za lice isti, ali ima zaista onih koji pomažu koži. Od teksture, zatezanja pa nadalje, a uskoro ću raditi recenziju za jedan brend gadgeta pa ćete moći sve pročitati detaljnije.

6. Ne trebam ići na kozmetičko čišćenje lica

Moja preporuka je da odete kod kozmetičara barem jednom u mjesec ili dva, čak i ako nemate problema s aknama, jer svakome od nas treba nekakav tretman lica (iako samo njega posebnim maskama za hidrataciju, anti-age itd.) Bitno je samo da odete u profesionalni salon gdje znaju što rade, jer ako odete kod krive osobe samo može nastati problem koji naravno nitko ne želi. Ali, njegujte svoje lice jer će vam kasnije sve to vratiti.

Sara Grahovac Justin

Sara Grahovac Justin

7. Ne isprobavam nijansu pudera prije kupovine

Svi imaju probleme s puderima, nekad viđam cure po gradu s linijama na bradi ili tri puta tamnijom/svjetlom nijansom od njezinog tena. Dakle, puder obavezno isprobajte prije same kupovine. Puderi se biraju po tonu/podtonu kože, najbolje ga je isprobati na viličnoj kosti ili vratu kako bi vidjeli odgovara li tonu našeg lica i dekoltea.

8. Ne koristim primere

Primeri nisu nužni za dobar makeup, ja ih volim koristiti na klijenticama koje imaju izrazito proširene pore. Zapravo za dobar makeup vam je najbitnija sama priprema i njega lica.

Više

Seks

Kakav je to seks u braku?

Seks

Koliko poznajete svijet spolnosti?

Video box 2

Ako ste ikada gledali 'akciju' u porno filmovima, jasno vam koliko je drugačija od stvarnog seksa.

Događanja

Zato ćemo se na ovom predavanju baviti najvećim zabludama o ljubavi - koja je razlika ljubavi i zaljubljenosti, isplati li se biti iskren, privlače...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.